Artikel opslaan

Wat wil ik met mijn leven?

Vroeg of laat kom je voor deze interessante vraag te staan. Wat wil je met je leven? Waar ga je de komende jaren je aandacht op richten, wat ga jij betekenen voor jezelf en voor de wereld om je heen? Het vinden van het antwoord op deze vraag is vaak lastig. Er zijn zoveel dingen de moeite waard. Toch is niet alles wat de moeite waard is het antwoord op je vraag.

Er zijn dingen die goed zijn om te doen, en er zijn dingen waarvoor jij simpelweg gemaakt bent. Dingen waar jij van nature goed in bent, die je leuk vindt en waar je keer op keer voldoening uit haalt. Datgene waar je momenteel het meest enthousiast over wordt, dat is je passie. En het is ontzettend waardevol om je passie te ontdekken.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

De waarde van het vinden van je passie

Je passie is de plek waar twee belangrijke dingen samenkomen: dat wat jij het allerleukst vindt en jouw grootste talenten. Zodra je hebt ontdekt wat dit kruispunt voor jou inhoudt kun je een leven vormgeven dat helemaal past bij wie jij bent.

Wanneer je kunt leven vanuit je passie dan werk je met plezier. Je kunt jezelf met volle overgave storten op dat wat je het leukst vindt om te doen. Hierdoor kost je werk je veel minder energie. Sterker nog, je werk zal je energie géven. En dat is belangrijk. Op deze manier kun je namelijk het beste uit jezelf halen, en het beste uit jezelf geven aan de wereld.

Zodra jij ontdekt waar je het beste in bent geef je niet alleen jezelf een geschenk. Je geeft ook de mensheid een belangrijk geschenk: jezelf. Door te leven vanuit je passie geef je het beste van jezelf. Hierdoor is iedereen uiteindelijk beter af.

Volg het pad naar je passie

Maar hoe vind je je passie? Dat is eenvoudiger dan je misschien denkt, mits je een beetje geduld kunt opbrengen. Als je op dit moment geen idee hebt wat jouw passie zou kunnen zijn, let dan eens goed op de dingen die je het allerleukst vindt.

Het leven heeft een kruimelpad voor je neergelegd dat je uiteindelijk naar je passie zal leiden. Het enige wat jij hoeft te doen is de kruimels één voor één op te merken. Steeds wanneer je merkt dat je interesse wordt gewekt, wanneer je iets ontzettend leuk vindt, heb je een kruimel gevonden. Je kunt ook achterom kijken en eens op een rijtje zetten welke dingen je in het verleden altijd leuk hebt gevonden. Waar was je als kind graag mee bezig?

Het kan zijn dat je jouw grootste interesses, je grootste dromen, jarenlang hebt genegeerd. Het kan zijn dat je ver van het kruimelpad bent afgeweken. Je kunt bijvoorbeeld ontdekken dat je eigenlijk in het theater thuis hoort terwijl je op kantoor terecht bent gekomen. Of dat je graag iets met mode wilt doen terwijl je in de zorg bent beland. Daar is niets mis mee, het leven loopt nu eenmaal zoals het loopt. Blijkbaar ben je een andere weg ingeslagen. De vraag is nu: hoe kom je weer terug bij het kruimelpad?

Breng je passie in je leven

Plan langzaam richting een nieuw leven. Een leven waarin je echt jezelf kunt zijn. Zoek uit hoe je jouw passie kunt uitoefenen. Je kunt dan denken aan het veranderen van carriere. Je kunt ook je passie in je leven halen in de vorm van een hobby. Zo kun je je aanmelden voor een toneelvereniging of een weblog over mode starten in je vrije tijd.

Houd je vast aan de dingen die je echt interesseren, en zoek uit of je hiermee op het kruispunt tussen je interesses en je talenten staat. Zo ja, doe er dan alles aan om je leven in deze richting te sturen. Want zo zul je op termijn het beste uit jezelf halen, en het beste van jezelf aan de wereld geven.

Vind richting in je leven

Wat wil ik met mijn leven? Bundel

Voel je dat het tijd is om meer richting in je leven te vinden? In deze Bundel zoeken we naar een nieuwe richting. Na afloop heb je een frisse kijk op het probleem en ben je in een betere positie om volgende stappen te zetten.

Ontdek prikkelende oefeningen, opdrachten en een nieuwe kijk op de vraag wat wil ik met mijn leven? We gaan in kleine stappen aan de slag richting meer voldoening en betekenis in je leven.

Gratis deelnemen aan cursus

Deze cursus ontving een gemiddelde waardering van 8,9 door duizenden deelnemers.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test