Artikel opslaan

“Content makes poor men rich;
discontent makes rich men poor. ”

Benjamin Franklin

Video – voel je écht tevreden

Bekijk hieronder mijn video over tevredenheid. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over tevredenheid op YouTube.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

Als je tevreden bent dan ben je klaar

Ja – daar komt het wel op neer. Als je tevreden bent dan is alles goed. Dan ben je op je gemak, dan ben je gelukkig.

Je accepteert jezelf, je omgeving en je leven zoals het is. En dat brengt een enorm gevoel van rijkdom, geluk, rust en voldoening.

En weet je – zo moeilijk is het niet. Zolang je het niet blijft zoeken in externe omstandigheden. Een nieuwe Apple Watch gaat je niet tevreden maken. Althans – niet voor lang. Wat dan wel? Een nieuwe manier van kijken naar je leven.

Tevredenheid is iets dat je doet

Tevreden is ook iets dat je bent. Maar je kunt het pas zijn als je het doet. Tevredenheid is een bewuste keuze, niets iets dat je gewoon overkomt.

Je kunt heel bewust besluiten om je vaker tevreden te voelen. Door jezelf minder bloot te stellen aan zaken die je ontevreden maken (zoals advertenties en social media). Door je dankbaar te voelen voor de fijne dingen in je leven. Door te willen wat je al hebt.

Door heel duidelijk te beseffen dat tevredenheid voornamelijk een interne kwestie is. Je kunt de externe wereld blijven veranderen. Maar je zult er nooit langdurige tevredenheid uit halen.

Dat wist je al. Maar het is zo verleidelijk om het te blijven proberen. Het is een heerlijke afleiding: als m’n nieuwe bank binnen is ben ik tevreden, als dat probleem verholpen is ben ik tevreden, als ik die iPhone heb ben ik tevreden.

Even voel je je tevreden. En iedere keer opnieuw komt de ontevredenheid weer terug.

Tevredenheid maakt je rijk

Als je verlangt naar dat wat je al hebt dan ben je klaar. Dan hoef je niets meer te doen – enkel te genieten van je leven.

Zul je je dan nooit meer willen ontwikkelen? Jawel – maar vanuit een andere basis. Eerst kwam je in beweging vanuit ontevredenheid en angst. Nu kom je vooruit vanuit interesse, liefde, passie en plezier.

Veel leuker. En veel kalmer. En mogelijk veel effectiever.

Als je tevreden kunt zijn met je leven zoals het nu is, dan ben je ontzettend rijk. Rijker dan mensen die alles hebben, maar er niet meer van kunnen genieten.

Best mooi spul dus. 🙂

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test