Artikel opslaan

Waarom doe je dat?

Ik weet wel waarom. Het universum houdt van chaos. Het leven beweegt dolgraag naar meer complexiteit. Van cel naar mens, van ponskaart naar laptop naar wereldwijd netwerk, van big bang tot een alsmaar groeiend heelal. Alles wordt ingewikkelder, en jouw leven wordt niet gespaard.

De wereld wordt complexer, en de groei van complexiteit zal de komende decennia waarschijnlijk alleen maar toenemen. Leuk, maar jij wilt nog enkele decennia leven in relatief gezonde psychische gezondheid. Wat kun je doen?

Buiten verhuizen naar een Tibetaanse tempel? Gelukkig een heleboel. Je hebt de wereld niet in de hand maar je eigen leven gelukkig wel. Met een beetje bewustzijn kom je al een heel eind.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Sluit de poorten naar de wereld van oneindigheid!

Met andere woorden: wees streng en selectief over wat je in je leven toelaat. De wereld zit vol met mogelijkheden, en dit worden er elke seconde meer. Jij kunt echter maar een bepaalde hoeveelheid informatie verwerken op een dag.

Dus? Zeg nee! Zeg nee tegen alles wat je leven ingewikkeld maakt. Natuurlijk is het geweldig om nieuwe dingen te leren, om nieuwsgierig te zijn. Je kunt dit stap voor stap toelaten in je leven (bijvoorbeeld één levensveranderend boek tegelijk lezen, in plaats van drie).

Door de input te verminderen maak je je leven simpeler. Je hoeft jezelf niet constant bloot te stellen aan alle nieuwe mogelijkheden. Kies alleen voor de dingen die je echt belangrijk, interessant en leuk vindt. Kies voor die zaken die je helpen je levensdoelen te behalen!

2. Herinner jezelf aan de simpele basics

Hoe ingewikkeld je leven ook is, er zijn altijd maar een paar dingen écht belangrijk. En nee, dat zijn niet je inkomen of je mailbox:

  • Liefde;
  • Geluk;
  • Gezondheid;
  • Vrijheid;
  • Verbondenheid.

Dus wat je ook aan het doen bent, wat mensen ook van je willen. In de basis is je leven simpel. Herinner jezelf hier aan wanneer je het gevoel hebt dat je leven is veranderd in een Indiase snelweg.

3. Stop met denken, start met ervaren

Het zijn je gedachten die je leven ingewikkeld maken. Of beter gezegd, de gedachten die je hebt over het feit dat je de controle verliest.

Op ieder moment van iedere dag is je leven ongekend ingewikkeld. Je lichaam is bijvoorbeeld het meest complexe organisme dat we kennen. Het is constant bezig met al zijn ingewikkelde dingen, wat jij hier ook van vindt.

Jij hebt geen controle over de wereld, ook al willen je gedachten dat dolgraag hebben. De oplossing? Stop met denken. Denken maakt je leven ingewikkeld.

Start met ervaren. Beleef je leven en analyseer het niet constant. Er is een tijd voor denken, uiteraard. Maar die tijd is niet 24 uur per dag.

Minimaliseer je spullen & versimpel je leven

Minder meuk, meer leukBen je toe aan meer rust, meer overzicht en meer eenvoud? In mijn gezellige eCursus Minder meuk, meer leuk vind je een praktisch stappenplan dat je helpt minimaliseren en je leven simpeler te maken.

Ervaar meer vrijheid, meer kalmte en meer voldoening. Je hebt dit leven maar één keer – besteed het aan dingen die je blij maken!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test