Artikel opslaan

Waar ben je eigenlijk mee bezig?

Als je nu eens van een afstandje naar je leven kijkt, zie je jezelf dan in een bepaalde richting bewegen? Of zie je jezelf steeds rondjes lopen, blijf je hangen in het leven dat je momenteel hebt?

Leidt je leven ergens toe? Of houden je gewoontes, routines en gedachtenpatronen je vast op de plek waar je bent?

Wist je dat we ongeveer 95% van de tijd leven op de automatische piloot? Ons leven wordt gerund door ons onderbewuste, het gedeelte van je hersenen dat draait op gewoontes, routines en overtuigingen. Terwijl jij denkt aan je problemen, staat je lichaam boterhammen te smeren, bestuurt het de auto of is het aan het schoonmaken. Je bent er met je hoofd niet bij, en toch gebeurt alles automatisch dankzij je onderbewuste brein.

Je onderbewuste, die de show draaiend houdt op de achtergrond, heeft geen toekomstbeeld. Sterker nog, het heeft geen besef van tijd. Dit deel van jou wil de boel draaiend houden, en meer niet. Maar jij wilt vooruitgang, jij wilt groeien en doelen bereiken. Je onderbewuste kan je wel helpen je doelen te bereiken, maar dan moet je het wel voorzien van een concrete opdracht. Dus vandaar de vraag: Wat probeer je eigenlijk te bereiken?

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Zet je leven in het teken van iets moois

Je leeft, je hebt te eten, je hebt een dak boven je hoofd, je bent veilig. Je ademt zuurstof, je drinkt water. Je hebt toegang tot gezondheidszorg, je hebt mensen om je heen, je hebt toegang tot informatie. Goed, je hebt alle basisbehoeften afgedekt. En nu? Wat wil je vanuit deze basis doen met je leven?

Zodra je weet wat je wilt bereiken, een doel voor jezelf hebt gesteld, kun je je leven in het teken zetten van iets moois. Het bereiken van een doel gaat namelijk niet automatisch, je moet er iets voor doen. Sterker nog, je moet je hele leven organiseren rondom dit doel. En zodra je dat doet, zul je stap voor stap dichter bij dit doel komen.

Als je je leven in het teken zet van iets moois, dan raak je geïnspireerd. Het geeft je energie, het geeft je een reden om ‘s ochtends je bed uit te komen. Er is namelijk ‘werk aan de winkel’. Maar wat mogelijk nog belangrijker is, is dat een concreet doel je onderbewuste voorziet van een ‘opdracht’.

Je automatische onderbewuste zal jouw doel, dat waarvan je je leven in het teken zet, gebruiken om keuzes te maken waarvan jij je niet bewust bent. Als je je onderbewuste geen doel geeft om ‘mee te werken’ dan gebeurt er niets, je blijft hangen in het leven dat je hebt. Maar als je je onderbewuste iets te doen geeft, dan zal het je helpen razendsnel je doelen te bereiken.

Kleine stapjes naar een geweldig resultaat

Stel, jij hebt besloten dat je een eigen bedrijf wilt opzetten. Plotseling heb je een geweldig doel, je leven staat in het teken van iets moois. Je weet wat je wilt bereiken en je krijgt er energie van.

De volgende dag loop je door een boekwinkel, en je aandacht wordt naar een boek getrokken. Een boek over ondernemen, vol met informatie die je juist nú hard nodig hebt. Hoe komt het dat je plotseling tussen al die boeken het juiste boek ziet liggen? Dit soort dingen gebeuren plotseling wanneer je je onderbewuste hebt voorzien van een opdracht. Terwijl jij in gedachten door de winkel loopt, is je onderbewuste brein constant aan het scannen. Het helpt je dat te vinden wat je nodig hebt om de opdracht te voltooien.

Een concreet doel zet je onderbewuste aan het werk. Een concreet doel zet je leven in het teken van iets moois. En doordat je automatisch hulp krijgt van je onderbewuste, zul je honderden tot duizenden kleine keuzes maken die je dichter bij je doel brengen. Kleine dagelijkse beslissingen die samen je leven in de juiste richting sturen.

Zonder doel maak je geen gebruik van deze kracht van je onderbewuste. Zonder doel houdt het zich bezig met dingen houden zoals het is. Als je je leven echt wilt veranderen, schakel dan de kracht van je onderbewuste in en vraag jezelf af “Wat probeer ik eigenlijk te bereiken?”

Je dag plannen voor minder stress

Je dag plannen met de eierdoostheorie Bundel

Zijn ingewikkelde time-management systemen niets voor jou? De eierdoostheorie helpt je je doelen realiseren met minder moeite - in slechts 3 minuten per dag.

In deze Bundel ontdek je de kracht van de eierdoostheorie en ervaar je al snel hoe deze methode je een stuk productiever maakt.

Gratis deelnemen aan cursus

Deze cursus ontving een gemiddelde waardering van 9,3 door duizenden deelnemers.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test