Artikel opslaan

Waar maken we ons druk om?

Je partner bereidt de lasagne niet zoals jij in gedachten had. Je staat op het punt uit te leggen hoe het anders moet (“eh, schat… je moet eindigen met de wítte saus, niet de rode…”). Laat het los. De lasagne zal evengoed lekker smaken.

De rij bij de kassa gaat ongeveer 400% langzamer dan jij prettig zou vinden. Je wilt al bijna in ongeduld gaan zuchten, ook al weet je dat dit niets zal veranderen behalve de hoeveelheid stresshormonen in je lichaam. Laat los. Geniet liever van het moment, even tijd voor jezelf.

Je collega maakt een vervelende opmerking. Je staat op het punt om vuur te spuwen, om hem de volle laag te geven. Want wie-denkt-hij-wel/niet-dat-hij-is! Laat het los. Je beseft dat het je energie niet waard is. Je staat erboven, je hoeft je niet te bewijzen, je laat het van je af glijden.

We houden vast aan zoveel dingen. Dingen die ons frustreren, dingen die ons humeur verpesten. Kleine dingen die stresshormonen door ons lichaam jagen.

En dat terwijl we vaak zo weinig kunnen veranderen aan deze dingen. We houden ze in ons hoofd, we blijven ermee bezig, maar we kunnen er niets mee. Dit vasthouden bezorgt stress en frustratie.

En loslaten is de elegante en rustgevende oplossing.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Net als in de tekenfilm

Leuk. Heel wijs en boeddhistisch allemaal. En hoe krijg je dat voor elkaar? Ik ben er de laatste tijd een stuk beter in geworden, en ik zal je vertellen hoe ik het doe.

Als er iemand in een tekenfilm dood gaat, dan zie je vaak hoe de geest van het stervende karakter opstijgt uit zijn lichaam. Als een soort wit spook.

Als ik me druk maak om iets nutteloos, doe ik net alsof dat probleem op dezelfde manier mijn lichaam verlaat. Ik adem een paar keer diep in en uit, en bij een uitademing ontspan ik, en stel ik me voor hoe datgene waar ik me druk om maak simpelweg opstijgt en verdwijnt.

Weg probleem. Losgelaten.

Laat los.

Laat los. Deel op Pinterest

Kleine dingen maken een groot verschil

Natuurlijk maak je je druk om grote problemen. Dingen die een wezenlijke impact hebben op je leven. Maar het zijn juist al die kleine dingen waar we ons druk over maken die het leven onnodig moeilijk maken.

De wereld voldoet vaak niet aan onze verwachtingen, en dat is lastig. En als je dat niet los kunt laten, dan kun je frustratie verwachten.

Dus laat ze gaan, die verwachtingen. Zie ze opstijgen uit je lijf. Je wilde eigenlijk meer taken afronden vandaag: laat los. Je vindt dat je zou moeten tuinieren maar je hebt geen zin: laat het los. Je vindt dat je een betere vriend zou moeten zijn. Dat je zou moeten afvallen. Dat de mensen om je heen zich anders zouden moeten gedragen.

Laat het allemaal los.

Ontspan. Adem in, adem uit. De wereld valt niet uit elkaar als jij je er geen zorgen meer over maakt. Sterker nog, de wereld wordt het waarschijnlijk leuker op. Zeker voor jou. Alles is goed, je bent goed zoals je bent, de mensen om je heen zijn perfect zoals ze zijn. De wereld mag zijn zoals zij is.

Dus adem in, adem uit. Laat het los. De hele dag door. Laat het allemaal los. Voelt beter toch?

En hieronder een paar leuke boeken voor meer inspiratie en loslaat-motivatie. :)

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test