Artikel opslaan

Hoe maak je je dromen waar?

Bekijk hieronder mijn video over het waarmaken van je dromen. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over het waarmaken van je dromen op YouTube.

Wil je verder met de tips in de video? Ga dan aan de slag met het stappenplan hieronder.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Smeer de pindakaas dik

Oh pindakaas, het smeersel van mijn dromen. Pindakaas is niet alleen lekker, het zit ook vol met wijsheid. Want als je het gebruikt als metafoor, begrijp je ineens hoe je je dromen sneller waar kunt maken.

Iedereen weet dat pindakaas het lekkerst is als je de boterham dik besmeert. Maar stel nou dat je maar één pot pindakaas hebt, en een heleboel boterhammen. Als je al deze boterhammen wilt besmeren, dan krijgt iedere boterham een flinterdun laagje.

En daar wordt niemand blij van.

Daarom is het veel slimmer om minder boterhammen te besmeren, zodat je ze lekker dik kunt beleggen.

Maak je dromen waar Deel op Pinterest

Ok̩ Рen stel je nu voor dat pindakaas je aandacht is en de boterham alle projecten in je leven. Die projecten worden beter als je je aandacht er dik op kunt smeren. Maar dat kan niet als je teveel dingen tegelijk probeert te doen.

Dus daarom: doe minder. Zorg dat je de aandacht niet hoeft te verdelen, maar dat je het dik kunt smeren. Dan wordt het véél makkelijker om je droom te realiseren.

2. Kom van de bank af

Dromen als bezigheid is waardevol en fijn. Het helpt je vast te stellen wat je wilt, en hoe je wilt dat je leven eruit ziet. Maar op een bepaald moment is het van belang dat je stopt met dromen en start met doen. Want anders gebeurt er niets.

Als je je dromen wilt waarmaken moet je van de bank komen en aan de slag gaan. Onderzoek doen, plannen maken, dingen uitproberen.

Althans, je moet niets. Maar als je niets doet moet je ook geen magische resultaten verwachten.

3. Bouw je momentum op

De meeste mensen stoppen te vroeg. Ze werken richting hun droom maar krijgen het idee dat er weinig gebeurt. Ze zien geen resultaat, terwijl het werk steeds moeilijker lijkt te worden.

Dit is het moment om door te zetten. Waarom? Omdat het ontzettend veel moeite komt om in beweging te komen. Dat hoort erbij. Je moet het momentum opbouwen. Het is als wegfietsen na een rood stoplicht, het is het zwaarste gedeelte. Als je eenmaal op snelheid bent is het makkelijk om in beweging te blijven.

Als je steeds stopt zodra het moeilijk wordt, dan ben je steeds aan het optrekken bij het stoplicht. Het kost onwijs veel moeite, maar je profiteert nooit van de fase daarna – de fase waarin alles makkelijker wordt.

Meer over de kracht van bouwen op je succes:

4. Denk niet te moeilijk

Je hoeft geen opzwepende dromen te hebben om vooruit te komen. Je kunt ook simpelweg een ‘droomdag’ vormgeven, en daaraan gaan bouwen.

Vraag jezelf eens af: “hoe zou een geweldige dag er voor mij uitzien?”

Misschien realiseer je dat je je dag graag zou beginnen met een korte meditatie, wat beweging of een gezond ontbijtje. Zo kom je erachter dat je ‘droomdag’ makkelijker vorm te geven is dan je denkt. Dit zijn stuk voor stuk gewoontes die je vandaag nog kunt gaan ontwikkelen.

Ook als je niet wilt emigreren of koffiezaakjes wilt openen kun je werken richting je droomleven. Dromen kunnen klein of groot zijn. En vaak zijn een paar aanpassingen in je leven genoeg om je hele leven leuker te maken. :)

Meer leuke video’s

Vind je de bovenstaande video leuk? Bekijk dan ook mijn andere video’s op soChicken.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test