Artikel opslaan

In de toekomst zal ik…

Het is makkelijk om je grootste dromen constant voor je uit te blijven schuiven. Wanneer je altijd maar tegen jezelf zegt dat je in de ‘toekomst’ voor jezelf zult beginnen, of in de ‘toekomst’ een geweldige wereldreis gaat maken, dan is de kans groot dat dit altijd zo zal blijven.

Je zult je droom voor je uit blijven schuiven, het zal altijd in ‘de toekomst’ blijven hangen. Maar aan een toekomstige droom heb je niets. Jij leeft in het nu. En het is aan jou om dat toekomstige moment waarop je grootste dromen uit zullen komen, naar het nu te halen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Leven zonder droom

Heb jij een droom die je al maanden of jaren voor je uit schuift? Houd je jezelf al lange tijd voor dat deze droom ooit weleens uit zal komen? Stel je nu dan eens voor dat je droom helemaal nooit uit zal komen, wat zou je daarvan vinden?

Als je droom uiteen spat dan voel je je leeg, je hebt namelijk ineens geen doel meer in je leven. Leven zonder droom is verschrikkelijk, maar je droom ervaren is geweldig.

Uitstel leidt maar al te vaak tot afstel. Als jij je droom steeds maar weer blijft uitstellen, dag in dag uit, dan is de kans groot dat je hem nooit zult ervaren. Je droom zal dan nooit uitkomen, hoe erg je er ook naar verlangt.

Sta jezelf niet toe om uit te stellen

Hoe kun je voorkomen dat je in deze val trapt? Hoe kun je voorkomen dat je je droom eindeloos blijft uitstellen, waardoor hij uiteindelijk nooit uit zal komen? Simpel, sta jezelf niet toe om uit te stellen.

Heb eens lef, en zet een deadline op je droom. “Ooit begin ik een eigen zaak” is iets heel anders dan “voor het einde van volgend jaar heb ik mijn eigen zaak geopend”. Waarom zou je die wereldreis uitstellen? Wanneer is volgens jou het goede moment? Denk je dat dat moment ooit zal komen?

Waarom ga je niet gewoon plannen maken? Waarom boek je niet gewoon het ticket? Wie zegt dat je je grootste dromen moet uitstellen tot later? Waarom zou je nu niet je droomleven kunnen ervaren?

Gooi een deadline op alles dat je belangrijk vindt

Wil je persé in de toekomst een andere carrière volgen? Schrijf je dan in voor die opleiding. Wil je in de toekomst graag emigreren naar Frankrijk? Ga dan nu aan de slag om het voor elkaar te krijgen. Zet een deadline op je droom.

Zodra je een deadline hebt brengt de tijdsdruk je in beweging. Je wordt gedwongen om research te doen, om stappen te ondernemen en met mensen in contact te komen. Een droom met een deadline is een doel, en een doel kun je bijna altijd stap voor stap bereiken.

Meer tips om je dromen waar te maken

Ontdek hoe je kunt stoppen met uitstellen en al je dromen stap voor stap waar kunt maken in onze uitgebreide uitstelgedrag eCursus. Lees meer…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test