Artikel opslaan

Alles wat je aandacht geeft groeit

Wie zich richt op zijn carrière, zal zien dat de situatie op zijn werk verbetert. Wie zich richt op de liefde om zich heen zal meer liefde ervaren. Wie zich focust op een slank lichaam zal sneller afvallen en mensen die altijd hun aandacht richten op meer geld verdienen, zullen meer geld verdienen.

Het is heel simpel. Alles wat je aandacht geeft wordt groter. Hoe meer tijd en energie je in iets stopt, des te groter en uitgebreider het zal worden. Stop je je energie in goede zaken, dan komen er meer goede dingen in je leven. Focus je je op vervelende zaken, dan zullen deze toenemen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Een positieve levenshouding maakt gelukkiger

Er zijn mensen die vinden dat een positieve levenshouding onzinnig is. Dat je jezelf voor de gek houdt als je dingen ‘mooier maakt dan ze zijn’. Zo iemand noemt jou een optimist, waarna jij hem een pessimist noemt. De gemiddelde pessimist zal antwoorden met: “Ik ben geen pessimist, ik ben een realist.”

En precies daar maken veel mensen een denkfout. Er is geen namelijk geen absolute ‘realiteit’, iedereen ervaart de wereld op zijn eigen manier. Een negatief ingesteld persoon ervaart de wereld simpelweg negatiever dan een positief persoon.

De houding die jij zelf hebt ten opzichte van het leven bepaalt voor een groot deel hoe jij het leven ervaart. Als je negatief in het leven staat, en jezelf bestempelt als ‘realist’ geloof je dus echt dat de wereld een negatieve plek is. Als je dingen positief benadert dan is de wereld voor jou een fijnere plek.

De manier waarop jij de wereld benadert zorgt voor een filter over je leven. Met een positieve levenshouding lijkt alles mooier, met een negatieve levenshouding lijkt alles minder mooi. Het is maar net in welke wereld jij wilt leven.

Focus op alles wat goed is

Richt je aandacht op dingen die goed zijn in je leven. Praat over de dingen die je fijn vindt, die je waardeert en waar je dankbaar voor bent. Op die manier zorg je ervoor dat al deze fijne dingen kunnen groeien.

Door uit te gaan van het positieve houd je jezelf niet voor de gek. Niemand weet namelijk van tevoren hoe het leven zal lopen. Mensen die positief in het leven staan zijn doorgaans gelukkiger, omdat het leven voor hen ook echt mooier is.

Door te focussen op de dingen die goed zijn worden de minder goede dingen minder belangrijk. Wist je dat zo’n 40% van je geluksbeleving wordt bepaald door de manier waarop je in het leven staat?

Focus je niet op de dingen die je niet wilt

Houd je niet bezig met zaken die je niet in je leven wilt. Verdrink niet in een ruzie, blijf niet hangen bij je geldschulden en laat je leven niet beheersen door je mislukte examen.

Als je iets wilt doen aan de vervelende dingen in je leven, keer de situatie dan om. Als je niet wilt zakken, focus je dan op slagen. Als je geen ruzie wilt hebben, focus je dan op liefde en harmonie. Vertel de ander niet wat je allemaal niet wilt, maar leg uit wat je wel wilt.

Blijf vervelende dingen niet voeden met je tijd en energie. Zorg dat ze verdwijnen door ze te negeren, en je te focussen op de positieve oplossing van het probleem. Schulden los je niet op door je zorgen te maken. Je lost het op door je te focussen op welvaart, vooruitgang en onafhankelijkheid.

Beheers je gedachten

Grijp in zodra je merkt dat je je aandacht richt op dingen die je niet wilt. Stop met het focussen op vervelende zaken, en draai je gedachten zo snel mogelijk om. Richt je op dat wat je wel wilt, en stop zoveel mogelijk van je tijd en energie in. Zorg dat de juiste gebieden in je leven groeien.

Jij kunt zelf voor een belangrijk deel beïnvloeden hoe je de wereld ervaart. De manier waarop je naar het leven kijkt bepaalt voor een groot deel hoe mooi je leven is. Door bewuster om te gaan met je gedachten kun je je leven veranderen.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test