Artikel opslaan

1. Snuif de frisse ochtendlucht in

Wat is er nou lekkerder dan de geur van de ochtend? Sta op en gooi het raam open, of beter nog, maak een lekkere wandeling! Adem een paar keer heel diep in en uit en laat je lichaam lekker wakker worden. De ochtend ruikt speciaal!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Blijf nog even in bed hangen

Maak een klein, licht en lekker ontbijtje klaar en eet dit in bed op. Heerlijk met een vers kopje koffie of thee. Kies bijvoorbeeld voor fruit, crackers of gezonde ontbijtgranen zoals muesli. Lekker voor in de ochtend en je begint je dag gezond en ontspannen!

3. Kleed je aan met goeie muziek

Wie zegt dat stressen in de ochtend ellendig moet zijn? Zet je favoriete muziek aan! Je zult merken dat het optutten een stuk leuker wordt als je ondertussen je lievelingsnummer kunt meezingen.

4. Bepaal wat deze dag je gaat brengen

Breng wat focus aan in je dag door een kort lijstje te maken van drie dingen die je vandaag minimaal wilt bereiken. Wees niet te ambitieus maar maak het ook niet te makkelijk. Dit lijstje geeft je dag direct structuur en richting. Je hebt het gevoel dat je controle hebt over je leven, en dat voelt lekker!

5. Verspreid direct een beetje liefde!

Liefde maakt het leven mooi, dus begin het direct te verspreiden zodra je wakker wordt. Geef je partner een knuffel of zeg iets liefs. Ben je single? Knuffel dan lekker met je hondje, zeg iets aardigs tegen iemand in huis of wees een liefdevol persoon op je werk.

6. Wees positief over vandaag

Spreek met jezelf af dat vandaag een fantastische dag gaat worden! En weet dat een dag niet alleen maar fantastisch hoeft te zijn als je trouwt of een kind krijgt. Een dag kan ook fantastisch zijn als je een belangrijk project afrondt, flink wat werk verzet of het gewoon lekker naar je zin hebt gehad!

7. Zorg dat je je ergens op kunt verheugen

Iedere dag moet een hoogtepuntje hebben. Ziet vandaag er voor jou toch wat saai uit? Zorg dan zelf voor een hoogtepunt! Spreek met jezelf af dat je vanavond een lekker flesje wijn open trekt of een geweldige film gaat kijken. Dan heb je direct iets om je de rest van de dag op te verheugen!

8. Kom tot jezelf voordat je de dag begroet

Trek je ‘s ochtends even een paar minuten terug en kom tot jezelf. Adem een aantal keer diep in door je neus, en uit door je mond. Ontspan jezelf helemaal en kom tot rust. Als je voelt dat je klaar bent kun je de dag aan! Wie leeft vanuit een basis van rust is in het dagelijkse leven stabieler en gelukkiger!

9. Ga Sporten!

Doe eens gek en sta wat vroeger op. Ga lekker zwemmen, fietsen, fitnessen of lekker springen in je woonkamer. Zorg dat je wat beweging krijgt voordat je naar je werk gaat. Zo wordt je lichaam lekker wakker en voel je je gezond en fit. Dat is een lekkere manier om de dag te beginnen!

10. Glimlach de hele ochtend

Wist je dat je je hersenen voor de gek kunt houden door te glimlachen? Omdat je normaal alleen glimlacht als je vrolijk bent zullen je hersenen deze link ook omgekeerd leggen. Met andere woorden, door te glimlachen word je vrolijk! Bovendien maak je met je glimlach andere mensen vrolijk.

11. Tel je zegeningen

Dankbare mensen zijn gelukkig. Tel wanneer je opstaat je zegeningen. Waar ben jij dankbaar voor in het leven? Haal deze zaken in gedachten naar boven en voel dankbaarheid. Hierdoor voel je je gelukkiger en ga je de dag met een lekker gevoel tegemoet!

Tips om de dag goed af te sluiten?

Wil je de dag ook op een geweldige manier afsluiten? Lees dan: 11 manieren om de dag goed af te sluiten

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test