11 simpele energieboost tips

Hieronder vind je 11 simpele tips om jezelf een energieboost te geven met weinig moeite. Zodat je vol frisse levenslust kunt genieten van je dag!

 1. Word op een natuurlijke manier wakker
  Laat jezelf op een natuurlijke manier wekken! We zijn erop gebouwd om wakker te worden van het zonlicht en het fluiten van de vogels. Laat je gordijn in de zomer een beetje open. In de winter zou je gebruik kunnen maken van een wekker met licht.
 2. Begin je dag met een koude douche
  Koud afdouchen versnelt je stofwisseling, stimuleert de bloedsomloop en voorkomt een duf gevoel. Uit onderzoek van het Trombosis Research Institute in Londen bleek dat een koude douche of bad op zijn tijd zorgt voor een betere zuurstofopname in het lichaam waardoor je alerter wordt!
 3. Vergeet je ochtendbakkie niet
  Hier heb je geen wetenschapper voor nodig: het missen van je gebruikelijke kopje cafeïne in de ochtend zorgt voor een duf hoofd. Je voelt je minder alert, minder wakker en volgens wetenschappers aan John Hopkins University kan 13% van de mensen die hun ochtendkoffie missen niet eens meer functioneren! Drinken dus! Of langzaam afkicken, dat kan natuurlijk ook.
 4. Zet een plant op je bureau
  Onderzoek aan de Washington State University wees uit dat mensen die werken met een plant op hun bureau zich 10% beter kunnen concentreren. Planten reinigen de lucht waardoor het klimaat natuurlijker en gezonder wordt. En het is gewoon gezellig natuurlijk.
 5. Maak een korte wandeling tijdens je lunchpauze
  Een korte wandeling van zo’n tien minuten tijdens je lunchpauze geeft je humeur een boost. Bovendien verhoogt het je energieniveau tot wel twee uur lang. Wetenschappens van de California State University ontdekten dat gemiddelde beweging, zelfs voor korte periodes, je energie verhoogt. Even bewegen is zelfs effectiever dan het eten van snoepjes en chocola!
 6. Adem diep en bewust
  Diep ademen verheldert de geest en het bewustzijn doordat de hersenen worden voorzien van verse zuurstof. Het gaat ook stress en zenuwen tegen en verlaagt de hartslag. Dus adem een paar keer diep in en uit door de neus voor een snelle energieboost. Lees meer over goed ademhalen.
 7. Stap in het licht
  Ga tijdens je koffiepauze even buiten, op het balkon of bij een groot raam staan. Helder daglicht zorgt na 5 minuten al voor een toename in energie. Je voelt je alerter, helderder en minder moe. Bovendien gaat regelmatige blootstelling aan daglicht winterdepressie tegen. Wij mensen hebben daglicht nodig om ons lekker te voelen.
 8. Water is ook een bron van energie
  We weten allemaal dat water belangrijk is voor onze gezondheid. Maar onderzoek heeft aangetoond dat een afname van slechts 2% lichaamsvocht kan leiden tot 20% minder energie. Dit komt omdat het lichaam bij gebrek aan vocht de hoeveelheid bloed verkleint waardoor er minder zuurstof bij de hersenen en spieren kan komen.
 9. Ben je allergisch? Ga dan stoffen!
  Mensen met een stofallergie kunnen beter niet werken in slecht gereinigde omgevingen. Zorg voor een stofvrije omgeving en zet desnoods een air-purifier neer. Een schone lucht betekent voor iedereen meer energie, en voor mensen met een allergie helemaal.
 10. Zing lekker hardop
  Zing! Vrolijke muziek zorgt voor ontspanning en vermindering van dufheid. Bovendien is zingen een workout op zich. Zingen kan je helpen om je bruisender te voelen. Wanneer je vaak zingt zul je bovendien meer zuurstof opnemen wat zorgt voor meer energie. Zingen kan natuurlijk ook altijd in de douche! Bang dat de ramen knallen? Leer dan zingen in 11 stappen!
 11. Heb seks!
  Wanneer je een orgasme hebt komt het hormoon oxytocine vrij. Dit zorgt voor een toename van helderheid en energie over een periode tot wel 12 uur! Dit effect bereik je trouwens ook met masturbatie, zij het in mindere mate. Wie zegt dat seks op het werk niet goed is? Lees hier meer over Waarom seks gezond is.

Plop fris uit je bed!

Ontdek ons uitgebreide stappenplan naar meer levenslust, energie en balans. Weg met die vermoeidheid. Bekijk ons energieboost stappenplan…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test