Artikel opslaan

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen naar Steeds leuker – het soChicken boek!

1. Getting Things Done van David Allen

Getting Things Done (of GTD) is inmiddels wereldwijd een begrip geworden. David Allen ontwikkelde een methode waarmee je leert hoe je efficiënt en effectief kunt werken. GTD is ontwikkeld om stress weg te nemen en vanuit die innerlijke rust meer werk te verzetten dan je ooit voor mogelijk hield.

Wat ons aanspreekt in GTD is de elegantie van het systeem. Zelfs als je het niet volledig toepast in je leven zul je merken dat je bepaalde goede gewoontes zult overnemen in je dagelijkse leven. Als je ervoor kiest om GTD volledig te implementeren in je leven zul je merken dat je leven verandert.

Je vindt meer rust, krijgt meer gedaan en hebt het gevoel dat je écht de touwtjes in handen hebt. Het boek leert je een workflow proces aan waar je de rest van je leven de vruchten van zult plukken.

Getting things done
Getting things done
David Allen

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. The 4-Hour Workweek van Tim Ferriss

Toegegeven, dit boek is niet voor iedereen. Tim Ferriss introduceerde met dit boek een compleet nieuwe denkwijze over de manier waarop we ons werkende leven kunnen inrichten. Hoewel niet iedereen streeft naar een werkweek van 4 uur kunnen de inzichten in dit boek je helpen vrijer en flexibeler te worden.

Je leert omgaan met je irrationele angsten, je leert hoe je écht enorm veel tijd kunt besparen en hoe je stap voor stap je dromen waar kunt maken. Het boek helpt je je beperkte gedachten van wat mogelijk is los te laten. En hoewel je die 4 urige werkweek misschien nooit zult bereiken, zul je zeker veel waardevolle inzichten opdoen!

Een werkweek van 4 uur
Een werkweek van 4 uur
Tim Ferriss

3. The How Of Happiness van Sonja Lyubomirsky

In dit boek word je duidelijk waar je geluksgevoel nu echt op gebaseerd is. Je leert in duidelijke taal hoe je geluksgevoel gevormd wordt en welke valkuilen er zijn. Daarnaast bevat het boek een groot aantal overzichtelijke oefeningen die je kunt doen om gelukkiger te worden.

De resultaten van deze oefeningen zijn wetenschappelijk onderzocht en maken dan ook écht gelukkig. Het boek geeft waardevolle inzichten waar je de rest van je leven wat aan hebt. Het maakt je vrijer omdat je weet waar je geluk wel en niet van afhankelijk is.

De maakbaarheid van geluk
De maakbaarheid van geluk
Sonja Lyubomirsky

4. De Creatiespiraal van Marinus Knoope

Een Nederlandse klassieker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en nog steeds ontzettend populair. De Creatiespiraal vertelt je op betoverende wijze over de maakbaarheid van het leven. Je leert hoe het proces dromen verwezenlijken in elkaar steekt en hoe je het keer op keer toe kunt passen.

Het mooie aan dit boek is de manier waarop de schrijver het leven steeds vergelijkt met de natuur. Hij beschouwt je innerlijke dromen als je doel op aarde. Dit betekent dus ook dat de dromen die je diep van binnen koestert kunt verwezenlijken, mits je jezelf in de juiste omstandigheden brengt.

De Creatiespiraal biedt een prachtige kijk op het leven en zet je aan het denken. Het boekje is prettig geschreven en is verrassend nuchter ondanks het onderwerp.

De creatiespiraal
De creatiespiraal
Marinus Knoope

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test