Artikel opslaan

Juist, je bent helemaal perfect zoals je bent

Behandel jij jezelf zoals je zou willen dat anderen jou behandelen? Behandel jij jezelf met respect, waardigheid, begrip, compassie en bewondering?

Als je bent zoals de meeste mensen waarschijnlijk niet. Veel van ons behandelen zichzelf als oud vuil. Je straft jezelf af wanneer je iets verkeerd doet, vindt jezelf niet waardig, je toont je lichaam niet het respect dat het verdient en weigert jezelf compassie en bewondering te tonen.

En dat alles is een verzameling van gemiste kansen. Je hebt er namelijk niets aan om jezelf zo naar beneden te halen. Je bent perfect zoals je bent, dus waarom zou je jezelf harder behandelen dan je ergste vijand?

Hieronder vind je vijf redenen waarom je helemaal goed bent, precies zoals je bent.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

1. Je bent mooi zoals je bent

Twijfel je over je lichaam? Stop dan met twijfelen, en start met bewonderen. Je lijf is het grootste wonder van jouw leven. Je kunt het als vanzelfsprekend beschouwen, en het proberen aan te passen naar de wensen van de maatschappij, maar dat neemt niet weg dat je goed bent zoals je bent.

Bekijk jezelf eens in de spiegel. Zie eens hoe mooi je bent. Zonder make-up, gel, bril, zonder kleding, zonder Photoshop.

Schoonheid gaat niet persé schuil in perfectie. Perfectie kan erg mooi zijn, maar als alles ‘perfect’ zou zijn dan zou de wereld bijzonder inspiratieloos zijn. Probeer je uiterlijk eens niet te toetsen, maar te accepteren zoals het is en het te bewonderen. Imperfectie en vergankelijkheid zijn mooi, wabi sabi noemen we dat!

2. Je bedoelt het allemaal goed

Het is makkelijk om jezelf op je donder te geven voor alle fouten die je hebt gemaakt en problemen die je hebt veroorzaakt. Zacht en begripvol voor jezelf zijn is vaak een stuk lastiger.

Vertel jezelf niet dat je slecht hebt gehandeld. Mensen doen geen verkeerde dingen. Mensen doen goede dingen, gebaseerd op hun wereldbeeld op dat moment.

Dat betekent dat jij in het verleden hebt gehandeld naar wat in jouw ogen het beste was op dat moment. Nu je niveau van bewustzijn is gegroeid ben je het achteraf wellicht niet meer eens met deze keuzes, maar dat neemt niet weg dat je probeerde het beste te doen.

3. Je hebt nog veel meer in je dan je denkt

Denk je dat je al helemaal uitontwikkeld bent? Dat je al je talenten al hebt ontdekt, dat je al het mogelijke uit jezelf hebt gehaald? Precies, dat heb je niet.

Er liggen ook in jou nog allerlei verborgen talenten, te ontwikkelen eigenschappen en niveaus van bewustzijn verborgen. Je zit vol met potentie, en hoe verder je jezelf ontwikkeld des te meer mogelijkheden je gaat zien.

Je bent niet wie je nu bent, je bent nog heel veel meer. Je kunt en zult in de toekomst nog veel meer zijn, kunnen en doen dan je nu voor mogelijk houdt.

4. Je maakt veel anderen gelukkig

Hoewel je eigen leven voornamelijk om jou draait vorm je een belangrijke bron van geluk voor de mensen om je heen.

Besef je wel wat jij betekent voor je vrienden, je familie, je partner en je kinderen? Bedenk je eens hoe al deze mensen om je heen zich zouden voelen als jij er niet meer zou zijn.

Jij maakt anderen gelukkig, zowel direct als indirect. Mensen houden van je, zelfs als je dat misschien niet zo sterk ervaart. Dat maakt jou voor anderen een bron van geluk.

5. Jouw talenten kunnen de wereld verbeteren

Ieder mens heeft talenten en voorkeuren. Wanneer jij doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt, dan ben je in staat om met jouw talenten de wereld te verbeteren.

Jij kunt je talenten ontwikkelen en ze uiteindelijk (gedeeltelijk) inzetten voor het realiseren van een mooiere wereld. Je werk heeft de potentie om jouw leven te overstijgen, en tot ver in de toekomst een positieve bijdrage te leveren.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test