Artikel opslaan

Ik schreef al eerder hoe je in 10 minuten grip op je leven kunt krijgen. Nu ga ik dieper in op de kracht van je eigen kladblok als manier om gelukkiger te worden!

Eerst shoppen – koop een kladblok

Heel eenvoudig, loop de plaatselijke HEMA binnen en storm naar de kantoorartikelen. Voor nog geen 75 cent heb je daar kladblokjes waar je lekker op kunt schrijven. Kies er eentje die je zelf prettig vindt, het liefst van A5 formaat (een half A4tje).

Je kunt ook kiezen voor een schetsboek met harde kaft, deze zijn te koop bij o.a. de Boekenvoordeel. Je kunt voor 50 cent klaar zijn of voor 5 euro. Het is maar net hoeveel je wilt uitgeven. Het is handig om te kiezen voor een iets steviger model als je veel onderweg bent.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Aan de slag met WSMGIDW!

Oké, echt een pakkende afkorting is het niet. WSMGIDW staat voor ‘Wat staat mijn geluk in de weg?’. Dit is eigenlijk een van de meest krachtige vragen die je jezelf kunt stellen als je je direct gelukkiger wilt voelen. Je kunt deze vraag in het midden van een lege pagina schrijven, en hier omheen je antwoorden brainstormen.

Het is heel simpel. Schrijf alles op wat momenteel je geluk in de weg staat. Dat kan van alles zijn, maar komt vaak neer op vervelende of moeilijke taken, privé-omstandigheden en gebeurtenissen in je leven. Schrijf het van je af, dan is het uit je hoofd. Als je dit gedaan hebt voel je je meteen een stuk lichter en meer ontspannen!

Omcirkel de belangrijkste punten

Wat zijn de 2 of 3 zwaarste punten? Wat staat je geluk het meest in de weg? Omcirkel ze zodat je ze kunt onderscheiden van de rest.

Gebruik je kladblok als to do list

Je hebt nu in kaart gebracht wat jou het meest bezighoudt, dat is handig. Je hebt je zorgen concreet op papier gezet zodat je er iets mee kunt doen. Niemand heeft iets aan ronddwalende gedachten, ze maken je alleen maar minder gelukkig.

Bekijk je punten en ga ermee aan de slag. Jij weet het best hoe je ze kunt aanpakken en wat je moet doen om ze van je lijstje te krijgen. Start met de omcirkelde punten.

Draag je kladblok overal mee naartoe

Stop je kladblok in je tas en neem hem mee op avontuur. Overal waar je komt kun je nu snel aantekeningen maken en even je hoofd leeg gooien op papier. Zo ben je meer ontspannen en word je gelukkiger.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test