Artikel opslaan

Waarom is liefde zo belangrijk?

Het is de onzichtbare energie die ervoor zorgt dat er goede dingen gebeuren in de wereld. Liefde zorgt voor gezonde gezinnen, hechte families, mooie vriendschappen en uiteraard liefdesrelaties.

Liefde zorgt voor gelukkige kinderen die opgroeien tot liefdevolle volwassenen. Liefde vind je in muziek, in kunst maar ook in mooie producten die met passie zijn gemaakt.

Je vindt liefde overal om je heen. Je vindt het in jezelf. Liefde voor de natuur, liefde voor het leven en voor de mensen om je heen. Wie liefde voelt op een dagelijkse basis voelt zich dagelijks gelukkiger.

In dit artikel vind je vijf eenvoudige dingen die je kunt doen om nu direct meer liefde te geven en te voelen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. ๐ŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Geef mensen echt aandacht

Sta eens stil bij de mensen die je tegenkomt in je dagelijks leven. Stel vragen en luister echt naar de antwoorden. Probeer de ander te begrijpen en laat merken dat je hem of haar respecteert. Neem de tijd voor mensen. Neem de tijd om mensen te begrijpen en om door te dringen tot hun hart.

Besef dat ieder mens, net als jij, onzekerheden heeft. Ieder mens doet dingen met een reden, omdat hij denkt dat zijn manier het beste is. Wij denken dat ieder mens van binnen goed is, en het is aan jou om die goedheid te ontdekken in iedereen die op je pad komt.

2. Stop liefde in de dingen die je doet

Stop met werken voor de spreadsheet. Werk met liefde. De beste en mooiste dingen op deze wereld komen niet tot stand door harteloze werkdagen. De mooiste dingen ontstaan vanuit liefde, vanuit passie.

Doe zo veel mogelijk dingen waar je echt liefde in kunt steken, en stop met zaken die juist energie aan je onttrekken. Als je liefde voelt voor het werk dat je doet merk je dat alles veel makkelijker gaat. Je werk is leuker en je presteert beter.

Je kunt je liefde kwijt in je baan, in je hobby maar natuurlijk ook in andere dingen die je doet voor andere mensen. Je kunt mensen helpen of bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen voor iets wat je aan het hart gaat.

3. Behandel alles wat leeft met liefde en respect

Bewonder de natuur. Geef liefde aan dieren en planten. Verzorg ze en koester ze. Leven is wonderlijk en kostbaar, je kunt er van genieten en er je liefde mee delen.

Hou van je huisdieren, hou van je planten en waardeer alles wat de natuur te bieden heeft. Vind je rust en balans door meer tijd door te brengen in mooie natuurlijke landschappen. Merk hoe je meer en meer van deze wereld zult gaan houden.

4. Wees dankbaar voor het leven

Dankbaarheid is een krachtige uiting van liefde voor het leven. Maak van jezelf een dankbaarder persoon. Ga regelmatig in gedachten bij jezelf na wat voor dingen je vandaag hebt meegemaakt waar je dankbaar voor kunt zijn.

Voel niet alleen dankbaarheid voor de grote dingen in het leven. Natuurlijk ben je dankbaar dat de liefde van je leven vandaag weer naast je is opgestaan en dat je opnieuw een dag gezond bent. Maar voel ook de waardering voor de kleine, onbenullige gebeurtenissen in je dag. Zoals dat lekkere glas wijn, of die wandeling met die vriendin.

5. Voel oprechte liefde in jezelf

Ga regelmatig op zoek naar het gevoel van liefde. Zoek de liefde op die je voelt voor je kinderen, voor je partner, voor je familie en je vrienden. Vind dat speciale plekje waardoor je het warm krijgt van binnen. Neem even de tijd om te graven in je gevoelens voor andere mensen en versterk het positieve gevoel van liefde voor de ander.

Door regelmatig de liefde echt te voelen zul je deze mensen in je leven meer waarderen en ze automatisch meer liefde geven. Deze liefde voelen andere mensen. Ze zullen het in je waarderen en hun liefde weer met jou delen.

Meer lezen?

Lees ook het artikel: 5 Manieren om Meer Liefde te Verspreiden voor meer tips over hoe je meer liefde kunt verspreiden in het dagelijks leven. Kijk daarnaast eens naar het onderstaande boek.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test