Stap voor Stap je Doelen Bereiken

Wil je leren hoe je stap voor stap je doelen bereikt en steeds gemotiveerd blijft? Lees dan ons nieuwe boek! Klik hier…

Minder is meer

Het is een leuk gevoel om meerdere doelen voor jezelf op te schrijven die je wilt behalen. Het kan zijn dat je zóveel leuke dingen wilt doen dat je eigenlijk geen keuze kunt maken. Toch kan dit enthousiastme juist zorgen voor een flink lagere kans op succes.

Mensen met minder doelen bereiken meer dan mensen met een heleboel doelen. Het klinkt misschien vreemd, maar het is waar. Minder is meer, ook als het gaat om het bereiken van je doelen.

Verspreiden van focus

Mensen die een lange lijst met doelen hebben bereiken minder dan mensen met bijvoorbeeld slechts één doel. Dit heeft te maken met de distributie van focus. Hoewel we vaak de illusie hebben dat we veel dingen tegelijk kunnen is dat zoals gezegd helaas slechts een illusie. Onze hersenen kunnen maar één ding tegelijk en we kunnen ons doorgaans ook maar bezighouden met één belangrijk doel.

Door jezelf te trainen kun je erg goed worden in het snel overschakelen tussen bezigheden. Je kunt leren om je focus snel te verplaatsen naar iets anders. Je kunt echter niet leren om je focus te verspreiden en toch effectief en productief te zijn omdat onze hersenen daar simpelweg niet toe in staat zijn.

Wat is jouw doel voor het jaar?

Dit is een interessante vraag om jezelf te stellen. Als je voor het hele jaar maar één belangrijk doel mag stellen waar je je het hele jaar op gaat focussen, wat zou dat dan zijn? Door jezelf af te vragen wat je belangrijkste doel is heb je je leven plotseling een groot stuk duidelijkheid en richting gegeven.

Focus op één ding tegelijk

Vergroot je kansen op succes en focus je de komende tijd alleen op je belangrijkste doel totdat je deze verwezenlijkt hebt. Zodra je dit doel bereikt hebt kun je je volledig focussen op het volgende doel. Door al je focus te richten op één plek vergroot je je kansen op succes enorm. In plaats van een verspreide focus zoals het licht van een gloeilamp kies je voor een scherpe focus zoals dat van een laser.

Helpt deze bezigheid me verder richting mijn doel?

Je bent echt doelgericht bezig als je je regelmatig afvraagt of je nog richting je doelen werkt. Als jij je inkomen naar een bepaald niveau wilt verhogen, en je merkt dat je moeilijk uit bed kunt komen kun je jezelf iets afvragen: “Kom ik, door langer in bed te blijven liggen, dichter bij mijn doel?” Het antwoord is in de meeste gevallen “nee”. Dit is jouw motivatie om het bed uit te komen en te werken aan je doelen. Lees ook Praktische Gids naar meer Motivatie.

Om op een dagelijks niveau naar je belangrijke doel toe te werken kun je ook gebruik maken van bijvoorbeeld de soChicken eierdoostheorie. Dit gratis ebook helpt je om meer structuur te geven aan je dag en op die manier iedere dag een stapje dichter bij je doel te komen. Lees hier meer…

De kracht van minder

Door je lijst met doelen te beperken tot slechts één doel vergroot je je kans op succes en wordt je leven een stuk eenvoudiger. Je hoeft je alleen bezig te houden met zaken die je richting je doel helpen. Overbodige zaken kun je één voor één schrappen. Als je meer wilt lezen over de kracht van eenvoud en doelen raden we je het onderstaande boek aan.

Stap voor Stap je Doelen Bereiken

Stap voor Stap je Doelen Bereiken
soChicken

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test