Artikel opslaan

Het leven verloopt in een golfbeweging

Juist als je denkt dat alles op rolletjes loopt, dient zich een probleem aan dat je leven weer een beetje in de war schopt. Niemand is altijd volmaakt gelukkig, en niemand is altijd compleet ongelukkig. Je leven verloopt met ups en downs, in een natuurlijke golfbeweging die je zelf soms amper kunt beïnvloeden.

Soms komen er veel goede dingen op je pad, soms veel vervelende dingen. Soms blijken goede dingen uit te pakken als vervelende dingen en andersom. Er zijn tijden dat je heerlijk in je vel zit, en soms loopt alles gewoon even wat minder.

Ieder leven kent ups en downs. Er zijn momenten van succes, geluk en vooruitgang. Deze momenten worden afgewisseld met periodes van stress, stilstand en twijfel.

Door je ups en downs te herkennen, en ze te accepteren voor wat ze zijn, kun je steviger in je schoenen staan in moeilijke tijden. Bovendien kun je leren de goede periodes beter uit te smeren en zo de ‘scherpe randjes’ van de mindere periodes af te halen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Je wilt niet constant gelukkig zijn

Hoewel we eigenlijk altijd bezig zijn om beter in ons vel te zitten, zijn tijden van tegenslag en stilstand nodig voor een gelukkig leven. In mindere tijden leren we veel over onszelf, en ontdekken we onze minder sterke kanten.

Bovendien geven tegenslagen contrast. Geluk is zoeter als je bittere tijden hebt gekend. Liefde is intenser als je weet wat het is om eenzaam te zijn, succes is waardevoller als je door een diep dal bent gegaan.

Wanneer je constant op een piek van geluk zou leven, zou je leven saai en leeg zijn. We hebben de natuurlijke ups en downs nodig om ons goed te voelen. Dat wil echter niet zeggen dat je niet met deze golfbeweging kunt meebewegen.

Accepteren dat er mindere tijden komen

Wanneer alles goed loopt, en je lekker in je vel zit, is het goed om te beseffen dat er tijden zullen komen in je leven waarin het allemaal iets minder goed zal gaan.

Aan de ene kant helpt dit je deze vruchtbare periode meer te waarderen. Daarnaast kan dit besef je helpen voorbereiden op mindere tijden. In goede tijden kun je je klaarmaken voor mindere tijden.

Als het financieel goed gaat kun je sparen, als je erg productief bent kun je vooruit werken, als je relatie goed loopt kun je een stevige basis bouwen met elkaar, als je actief bent kun je lekker sporten enzovoort.

Door in goede tijden te investeren kun je de toekomstige dalen minder diep maken. Een financiële tegenvaller kan je leven flink verzieken, maar als je een gezonde buffer hebt opgebouwd om het mee op te vangen, is de tegenslag een stuk minder ingrijpend.

Maak je klaar voor een beter leven

Wanneer je merkt dat je in minder goed vaarwater terecht bent gekomen, is het tijd om je te bezinnen en je voor te bereiden op een betere periode. Kijk terug, en evalueer waarom je je nu minder voelt. Wat zijn de oorzaken?

Wellicht herken je oorzaken die je al vaker in de put hebben geholpen, zoals ruzie, geldproblemen, gebrek aan creativiteit etc. Door te onderzoeken waarom je in deze dip bent beland, kun je maatregelen nemen voor de toekomst. Als je bijvoorbeeld vaak ruzie hebt, kun je onderzoeken hoe dat komt en proberen de oorzaak weg te nemen.

Daarnaast is het tijd om vooruit te kijken. In goede tijden weet je dat er ooit weer een dipje zal komen. Wanneer je eenmaal in een dip zit, kun je je motiveren met de gedachte dat er weer betere tijden zullen aanbreken.

Werk dus toe naar deze betere periode. Blijf niet hangen in negativiteit, maar werk jezelf uit het dal. Werk stap voor stap aan je problemen, en zie hoe je langzaam weer in een positieve spiraal terecht komt.

Meebewegen met de golfbeweging van het leven

Wanneer het leven lekker loopt bereid je je voor op mindere tijden. Wanneer het leven even wat minder loopt houd je voor ogen dat het allemaal weer goed zal komen en werk je stap voor stap naar een beter leven.

Accepteer dat het leven soms geweldig is, en soms gewoon een stuk minder. Laat je meevoeren met de natuurlijke golfbeweging van het leven. En terwijl je rustig meebeweegt met de ups en downs die het leven je brengt, doe je je best om de rustige golfbeweging niet om te laten slaan in een onbedwingbare storm.

Meer tips om stevig in het leven te staan?

Wil je leren hoe je steviger in het leven kunt staan? Het onderstaande boek leert je interessante principes die je direct in je leven kunt toepassen. Deze helpen je positiever in het leven te staan, en om te gaan met zowel goede als minder goede tijden.

Je kunt dit boek gebruiken als steuntje in de rug wanneer het allemaal even minder gaat, of als motivatie om nog meer uit je leven te halen wanneer het leven juist lekker loopt.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test