Vast in de chaos

Je wilt zo graag je doel bereiken, maar je bent vast komen te zitten in chaos. Een verbouwing voltooien, het opstarten van een bedrijf, afstuderen, een drukke periode thuis of op je werk doorstaan. Stuk voor stuk situaties waarin je makkelijk het overzicht verliest. Je wilt zo graag vooruit, maar voor je het weet zit je juist muurvast.

Je weet simpelweg niet meer hoe je verder moet, hoe je je leven weer in beweging kunt brengen. Met deze tips kom je weer snel in beweging, en kun je je doelen razendsnel bereiken!

1. Begin gewoon!

Nadenken is belangrijk, maar het leidt niet altijd tot het gewenste resultaat. Resultaten zie je namelijk pas als je iets gaat doen. Blijf dus niet te lang nadenken maar ga over tot actie. Heb gewoon een beetje lef, ga iets doen!

Een verbouwing is geen denkwerk, het is doewerk. Dat geldt ook voor afstuderen, een bedrijf opstarten of een takenlijst wegwerken. Beginnen is écht het halve werk. Je hoeft niet altijd alles te overdenken, je kunt beginnen en zo gaandeweg bijsturen. Je kunt problemen oplossen zodra ze zich aandienen, in plaats van eerst alle problemen te bedenken en er van tevoren diverse oplossingen voor te bedenken.

Wanneer je eenmaal begint zul je merken dat het leven vaak vanzelf op zijn plaats valt. Oplossingen dienen zich aan, nieuwe inzichten schieten je te binnen en je voelt je geweldig. Je maakt vooruitgang, je bent in beweging! Dus ja, stop met lezen en ga iets doen!

2. Werk genadeloos naar je doel

Waar gehakt wordt vallen spaanders. Als jij je leven in beweging wilt brengen dan moet je genadeloos zijn, en genadeloos blijven. Jij weet wat je wilt bereiken, dus houd je ogen op dat doel zodra je in beweging komt. Laat je niet afleiden door bijzaken, door dingen die er totaal niet toe doen. Sommige zaken lijken heel belangrijk terwijl ze je geen centimeter dichter bij je doel brengen.

Als je snel in beweging wilt komen en in beweging wilt blijven is het van levensbelang dat je blijft hakken. Je moet constant prioriteiten stellen, steeds opnieuw bepalen wat het meest belangrijk is. Dat is moeilijk, maar ook essentieel om snel naar je doelen te bewegen. Als je constant kunt bepalen wat op dit moment de hoogste prioriteit heeft, en alleen daar je aandacht aan schenkt, kom je razendsnel vooruit.

Dus houd je doel helder voor ogen en vraag je constant af: “Wat is nu het aller belangrijkst?”. Het is niet slim om tijd te besteden aan het uitzoeken van nieuwe sierkussens als je huis nog een bouwput is. Het is niet handig om uren op Facebook rond te hangen als je over een maand je scriptie moet inleveren, en je nog niet eens bent begonnen met schrijven. Het maakt niet uit of je logo nu wel of niet op je briefpapier staat als je geen tijd steekt in het vinden van klanten.

Wat wil je bereiken en wat is nu de meest belangrijke stap richting dat doel? Ga dat doen, en hak de rest genadeloos uit je leven.

3. Houd de beweging vast

Wegfietsen bij het stoplicht kost aanzienlijk meer moeite dan je fiets gaande houden op een recht fietspad. Zodra je in beweging bent is het eenvoudig om in beweging te blijven. Hier kun je van profiteren als je je doelen snel wilt bereiken.

Zorg ervoor dat je snel in beweging komt (tip 1) en bescherm jezelf tegen overbodige ballast die je vertraagt en uiteindelijk tot stilstand zal brengen (tip 2). Doe je best om de beweging vast te houden, om momentum op te bouwen en te profiteren van de beweging. Wanneer een project stil valt kost het altijd meer moeite om weer op gang te komen. Je moet je opnieuw inlezen, spullen opnieuw klaarzetten, relaties nieuw leven inblazen, mensen opnieuw motiveren en opnieuw een beweging opstarten.

Zorg dat je niet tot stilstand komt. Houd je momentum vast en blijf werken naar je doel. Ook al fiets je niet zo snel, voor je het weet heb je al een hele afstand afgelegd!

Meer tips om je doelen snel te bereiken

Tips om je doelen te stellen, bereiken, je motivatie vast te houden én je uitstelgedrag in te dammen vind je in mijn populaire cursus ‘Kies eieren voor je tijd’. Lees meer…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test