Artikel opslaan

Controle loslaten – bekijk mijn video

Bekijk hieronder mijn video over de controle loslaten. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over de controle loslaten op YouTube.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. ๐ŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 11 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Ja – ik vind de controle loslaten best lastig

Ik ben van mezelf bรฉst een control freak. Dat weet ik – en het is ook niet mijn fijnste eigenschap. Maar ik ben al een stuk minder lastig geworden. En ik word steeds beter in de controle loslaten.

In bovenstaande video deel ik drie inzichten die ik de afgelopen jaren opdeed. Misschien helpen ze jou ook om de control freak in jezelf tot bedaren te brengen.

Als je minder controlerend bent dan zul je merken dat het leven meer begint te stromen met minder moeite. Je ontdekt niet alleen dat veel dingen gewoon prima uitpakken. Maar je ziet ook eindelijk in hoe ongelooflijk veel energie, tijd en zorgen het met zich meebrengt om de control freak uit te hangen.

Het leven wordt rustiger, blijer en vrijer als je de controle kunt loslaten. Hieronder heb ik de inzichten uit de video kort samengevat. Maar als je me wilt horen zingen, moet je toch de video even bekijken. ๐Ÿ˜†

1. Zoek uit waar je echt controle over hebt

De meeste dingen waar we ons druk over maken liggen buiten onze controle. Het gedrag van anderen, gebeurtenissen in de wereld of in je leven of het weer. Maar dat wil niet zeggen dat we niet ons best doen.

We doen ons best om anderen te controleren, om ze te laten veranderen. En we piekeren over dingen waar we geen controle over hebben omdat ons dat een illusie van controle geeft.

Wees duidelijk naar jezelf: “Als ik er geen controle op heb, laat ik het los.” Met piekeren bereik je niets. Je kunt mensen niet veranderen. Gebeurtenissen kunnen niet ongedaan gemaakt worden.

Het is wat het is. Accepteer, omarm en laat het gaan. Dat scheelt je een heleboel ellende.

Laat de controle los.

Laat de controle los. Deel op Pinterest

2. Experimenteer met loslaten van de controle

Daag jezelf uit om in kleine stappen beter te worden in het loslaten van de controle. Je hoeft het niet allemaal in รฉรฉn keer te doen. Heb je de neiging om het voorbereiden van een feestje helemaal naar je toe te trekken zodat je volledige controle hebt? Daag jezelf uit om de controle te laten vieren, en zoek uit wat er gebeurt.

Waarschijnlijk gebeuren dingen niet op jouw manier, maar gebeuren ze wel op een acceptabele manier. En ondertussen kun jij je vrijer voelen.

Zet kleine stappen en leer van je ervaringen. Zo word je er steeds beter in, en kun je de controle op steeds meer gebieden leren loslaten.

3. Word beter in mensen accepteren

De meeste problemen die je met mensen hebt hebben te maken met controle. Jij wilt dat mensen anders zijn dan ze daadwerkelijk zijn (je probeert ze te controleren). En niemand vindt het fijn om gecontroleerd te worden door een ander, dus word je geconfronteerd met een tegenreactie.

Zo ontstaat wrijving en ellende die je kunt voorkomen door de controle los te laten.

Begin met accepteren, stop met de ander proberen te veranderen. Hierdoor kun jij je kalmer en minder gefrustreerd voelen. En krijgt de ander de ruimte om te ontspannen. Verdedigen is niet meer nodig, waardoor er mogelijk zelfs ruimte ontstaat om opener te worden voor jouw aanpak.

Ook dit kun je in kleine stappen oefenen. Soms lukt het om anderen te accepteren, soms lukt het niet. Dat is prima – het is een proces. En hoe vaker je het probeert, des te makkelijker het in de toekomst zal worden.

De controle loslaten maakt je leven leuker

Ja – kalmer, vrijer en liefdevoller. Voor jezelf รฉn voor de mensen om je heen.

Soms gebeuren de beste dingen wanneer je zaken loslaat. En soms ontdek je dat de resultaten wellicht iets beter zouden zijn als je de controle grijpt, maar dat het je de prijs niet waard is. De stress, de zorgen, het gedoe.

Soms is loslaten fijner en precies wat je wilt doen. Ik weet dat het voor mij zo werkt. Hoe beter ik word in de controle loslaten, des te leuker mijn leven lijkt te worden. En ik blijf oefenen, want ik heb nog een aardige weg te gaan. Oefen je mee? ๐Ÿ˜‰

Loslaten wat anderen van je denken โœŒ๐Ÿป๐Ÿ˜

Wil je beter worden in ‘schijt’ hebben aan wat anderen van je denken? Goed plan. Want waarom zou je je bezighouden met iets waar je weinig tot geen controle over hebt?

Ik ontwikkelde een praktische online cursus die je helpt dit voor elkaar te krijgen. Wil je je zelfvertrouwen vergroten en je minder druk maken de meningen van anderen? Lees dan meer over deze online cursus en ontdek wat anderen erover zeggen.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test