Artikel opslaan

Daar ging je avond

Het voelt soms een beetje alsof je in een tijdmachine stapt. Je begint met de eerste aflevering van die serie die je volgt. Het is spannend, je zit er helemaal in. En dan – wanneer de zoveelste aflevering is afgelopen – zie je ineens dat het alweer bedtijd is.

Poef! Weg avond.

Ik weet hoe het werkt. Want sinds ik vader ben (en er ook nog een pandemie voorbij kwam) spendeer ik meer van mijn avonden thuis.

Voor de meesten van ons worden onze avonden thuis gedomineerd door een of meerdere schermen. Je tv, Netflix of spelcomputer staat aan, tussendoor check je social media op je smartphone en blader je misschien door vakantieadresjes op je laptop of tablet.

We doden tijd en zijn vermaakt. Maar uiteindelijk voelen we ons niet voldaan. Want niemand ontkomt aan deze simpele waarheid: je kunt tijd niet doden, tijd doodt jou.

Fijn – kan het anders? Kunnen we onze avond terugpakken en meer voldoening ervaren?

Wat zou er gebeuren als we dit patroon doorbreken en onszelf een schermvrije avond gunnen?

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Een opgejaagd gevoel

Veel mensen voelen zich opgejaagd – ik ben er zelf niet vreemd van. We worstelen met stress en anxiety. Het gevoel dat we teveel moeten bijhouden.

We voelen ons overweldigd, alsof de wereld te snel gaat en er simpelweg te weinig tijd is om alles gedaan te krijgen.

Herken je dit gevoel? Je bent niet alleen. Onze omgang met schermen is een belangrijke oorzaak van dit gevoel.

Onze schermen zorgen voor een constante stroom aan afleiding, notificaties, (negatieve) gedachten, prikkeling, ontevredenheid en fragmentatie van onze aandacht.

Stuk voor stuk zaken die ons het gevoel geven dat we nog meer moeten doen, meer moeten weten en beter moeten worden. Dat we niet goed genoeg zijn en dus niet volledig kunnen ontspannen.

Gemiddeld besteden Nederlanders in hun vrije tijd zo’n 5 uur achter een scherm – elke dag opnieuw. Daarmee vormt deze tijd – á 150 uur per maand – een flink onderdeel van ons leven.

Er zijn allerlei manieren om deze onwenselijke impact te verminderen in ons leven. Eén praktische manier is simpelweg de schermen uit te schakelen voor een afgebakende periode.

Meer rust en meer mindfulness

Wat gebeurt er als je ’s avonds gewoon geen schermen gebruikt?

Je spendeert de avond thuis en je besluit om simpelweg géén serie te kijken, geen smartphones aan te raken en geen vakantieadresjes te checken.

Je maakt het leven weer simpel. Jij, je huisgenoten, je huis – meer niet.

Tijd om al die dingen te doen waar je nooit tijd voor lijkt te hebben. Zoals een simpele meal-prep, wat yoga doen, lezen, mediteren, in de tuin werken of je huis opruimen en minimaliseren.

Tijd om echt te ontspannen – je brein rust te geven. Om te herstellen van een drukke dag en te reflecteren op je leven. Om met je handen bezig te zijn en praktische dingen te doen waar je echt blij van wordt. Bezigheden die je vooruit helpen richting je doelen en dromen.

De schermvrije avond is een vruchtbare voedingsbodem voor rust, mindfulness en creativiteit. Een onmisbaar platform voor blijdschap en het opstarten van de opwaartse spiraal in je leven.

Probeer de schermvrije avond

Mijn schermvrije avonden thuis maken me steeds blijer. Probeer het ook eens. Laat de schermen uit vanavond, en kijk wat er gebeurt.

Als Broednest lid kun je aan de slag met een Bundel vol inspiratie, tips en technieken. Daarnaast vind je een checklist met suggesties voor mindful activiteiten die je kunt ondernemen op je schermvrije avond thuis.

Verder kun je deelnemen aan een gezamenlijke Challenge – zodat we deze verandering 14 dagen samen kunnen uitproberen en elkaar kunnen inspireren en motiveren.

Nog geen lid van het Broednest? Naast deze zaken vind je nog veel meer onderdelen in je Broednest. Van exclusieve stappenplannen en Bundels tot meditaties en inspirerende conversaties.

Lees meer en word ook lid…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test