Artikel opslaan

Vier basics voor een geweldig seksleven

Wanneer je merkt dat je een beetje in de sekssleur terecht bent gekomen wil je er alles aan doen om jullie seksleven weer op te peppen. Je wilt het liefst dat de vonken eraf vliegen in de slaapkamer, en dat jullie net als in de films vol hartstocht in elkaars armen in slaap vallen.

Het is mogelijk, en het is niet moeilijk. Het kost echter wel dagelijks wat werk om dit punt (weer) te bereiken. Goede seks krijg je niet cadeau! Je moet eraan werken, en wij leggen je uit hoe.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Variatie houdt de spanning en het avontuur in jullie relatie

Ja – een klassieke tip als het gaat om het oppeppen van je seksleven. Toch is het waarheid als een… eh… kip! Variatie in je seksleven zorgt voor blijvende spanning en zorgt ervoor dat er steeds iets te ontdekken valt. Variëren kun je uiteraard op veel manieren doen. Het is echt niet nodig om direct naar de zweepjes en het rubber te grijpen.

Begin te variëren in kleine dingen. Zet een een ander soort muziek op, doe het eens in de woonkamer. Je kunt aan de slag gaan met glijmiddel, leuke speeltjes of je sekstoys juist een keer het raam uitdoen (kijk uit voor voorbijgangers) en het au naturelle doen.

Probeer nieuwe standjes, andere vormen van seks, start in een andere volgorde, verander de sfeer (doe het eens in fel TL licht in plaats van altijd met kaarsjes), doe het op andere momenten van de dag op andere plekken en ga zo maar door. Variëren is eigenlijk heel makkelijk, en je krijgt er een hoop voor terug. Door steeds andere dingen te doen valt er steeds iets te ontdekken voor jullie allebei, en kom je dus minder snel in de sekssleur!

2. Regelmatig seksen om de flow in jullie relatie te houden

Hoe minder je sekst, des te minder drive je op den duur zult hebben. Meer seks betekent op den duur meer seks. Als je vaker sekst zul je merken dat je ook meer zin krijgt in seks, je lichaam past zich aan. Het is misschien lastig om de drempel over te stappen, maar als je echt een geweldig seksleven wilt hebben zul je moeten streven naar minimaal twee beurten per week.

Tijdens een hartstochtelijke vrijpartij gebeuren er magische dingen. Er komen talloze hormonen vrij (lees ook: Waarom seks gezond is) die ervoor zorgen dat jullie je met elkaar verbonden voelen. Hoe vaker je lichamelijk met elkaar bezig bent, des te sterker dat gevoel wordt. Niet voor niets zien veel mensen seks als iets spiritueels. Seks verbindt een maakt jullie samen ‘één’.

Hoe langer jullie geen seks hebben, des te minder verbonden jullie je zullen voelen als partners. En hoe minder verbonden, hoe kwetsbaarder jullie relatie. Ga dus lekker 2 tot 3 keer per week met elkaar aan de slag en houd de vlam brandend! Hou de ‘flow’ in jullie relatie.

3. De seks gaat niet om de seks

Niet echt een openbaring, voor de meeste vrouwen tenminste. Voor veel mannen is het echter wel nieuws. Seks draait niet om seks. Je hebt seks omdat je van elkaar houdt, omdat je (daar komt ‘ie) ‘de liefde met elkaar bedrijft’. Juist. Seks draait, tenminste binnen een relatie, om liefde. Het gaat om verbondenheid met je partner, om die diepere gevoelens. Dat is ook de reden dat veel mensen tijdens de seks tranen in hun ogen kunnen krijgen of zelfs in huilen uit kunnen barsten. Het draait om emoties, liefde en subtiliteit.

Dus? Dus stel je dat aspect van de seks voorop. Stel de liefde voorop en laat je leiden door je gevoelens. Verval tijdens het zoenen niet in gewoonte, maar zoen met liefde. Proef en voel de ander. Wees je bewust van elkaar en ga echt in elkaar op. Knuffel, speel, streel en snuffel. Bedrijf de liefde met je lief, niet de seks.

4. Praat met elkaar over de seks

Als je slechts één ding onthoudt van dit artikel, zorg er dan voor dat dat dit punt is: blijf communiceren. De ander weet niet wat jij lekker en prettig vindt totdat jij het aangeeft. Jij kan je partner niet ten volle bevredigen als hij of zij niet laat weten wat zijn of haar voorkeuren zijn. Het is heel simpel, en ook ontzettend moeilijk op z’n tijd. Communicatie is de sleutel tot succesvolle relaties, en dus ook tot een succesvol seksleven. Het loopt in alles door, en je moet het blijven doen zolang jullie bij elkaar zijn.

Leer elkaar kennen, echt kennen. Praat over alles en wees eerlijk en open. Communiceer bovendien niet alleen over de seks. Een goed en spannend seksleven is een soort overkoepelde sluier over jullie hele relatie. Hoe beter jullie in het dagelijks leven met elkaar overweg kunnen, des te beter jullie seksleven zal worden. Blijf dus met elkaar praten.

Meer lezen over het ontwikkelen van een beter seksleven

Was je al volledig op de hoogte van de bovenstaande tips? Good for you, hou vol en jullie seksleven blijft spetterend! Zag je nieuwe mogelijkheden? Ga ermee aan de slag, en begin vandaag nog. Laat desnoods je partner deze tekst lezen zodat jullie op één lijn komen. Een geweldig seksleven bereik je tenslotte samen.

Meer lezen over het verbeteren van jullie seksleven? Ga dan aan de slag met deze artikelen:

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test