Artikel opslaan

Een partner vinden leek ingewikkeld

Je mag het gerust weten. Ik heb jarenlang vrij wanhopig gezocht naar een vriendje. Ik kwam uit de kast op mijn 14e verjaardag – bij de jongen op wie ik hopeloos verliefd was. Hij bleek hetero (ouch) – en sindsdien was ik op zoek.

Het duurde uiteindelijk vijf jaar voordat het raak was. Ik was niet zo’n uitgaanstype, dus ik ontmoette weinig homo jongens. En via internet wilde het ook niet echt lukken. Maar toen ik bijna negentien werd liep ik Billy tegen het lijf (ja – hij is al tien jaar mijn eerste vriendje) en was de zoektocht voorbij.

Ben je ook op zoek naar je wederhelft? Hieronder vind je zes tips die je kunnen helpen je kansen in de datingmarkt te vergroten – fijn om uit te proberen als de wanhoop toeslaat.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

1. Mensen vallen op gelukkige mensen

Het blijft treffend. Ik kwam Billy tegen op het moment dat ik hem niet nodig had. Dat klinkt gek, maar ik had een paar weken daarvoor besloten dat ik gewoon tevreden ging zijn. Dat ik aan mezelf wilde werken en me even niet druk te maken om het vinden van een vriendje.

Ik richtte me vooral op een website met een rare naam waar ik net mee was gestart (deze dus). En ik zorgde goed voor mezelf. Lekker sporten, gezond eten. Ik voelde me tevreden, gelukkig en vol zelfvertrouwen.

Ik had geen partner nodig om me goed te voelen op dat moment. Ik besefte op dat moment niet dat ik één van de grote geheimen rondom dating had ontdekt: mensen vinden je aantrekkelijk en interessant als je hen niet nodig hebt.

Een potentiële levenspartner wil niet het gevoel hebben enkel leegtes op te vullen. Je wilt samen plezier hebben, geen gezeur. Door goed voor jezelf te zorgen en jezelf te ontwikkelen word je vrijer, gelukkiger, gezonder, wijzer, liefdevoller, kalmer, onafhankelijker en zekerder van jezelf.

En dat zijn stuk voor stuk aantrekkelijke eigenschappen. Bovendien maakt het je leven ook een stuk leuker.

2. Je wilt iemand aantrekken die bij je past

Je hebt vast wel iemand in je omgeving die continu ‘foute mannen’ aantrekt. Als je onzeker bent dan kun je de verkeerde partners aantrekken. Partners die je lage zelfbeeld uitbuiten om hun lage zelfbeeld te verhogen.

De meeste mensen voelen zich ongemakkelijk als iemand veel meer of veel minder zelfvertrouwen heeft dan zij. Als jij slecht over jezelf denkt dan voel je je waarschijnlijk op je gemak bij iemand die hetzelfde doet.

En dat is een recept voor ellende.

Wil je een leuke partner vinden die past bij wie jij wil zijn? Werk dan eerst aan je zelfvertrouwen. Werk aan jezelf, aan je zelfbeeld (met mijn eCursus bijvoorbeeld). Dan vergroot je de kans iemand aan te trekken die jou met respect behandelt.

Dat, en je ontwikkelt meer lef om te flirten en stappen te zetten. En dat vergroot je kansen des te meer.

3. Mensen willen plezier maken

Stelletjes willen samen genieten van het leven – plezier maken. Geen gezeur, drama en ingewikkeld-doenerij. En als je er even over nadenkt, wil jij dan niet hetzelfde? Je wilt genieten van je leven. Gelukkig en tevreden zijn, leuke dingen doen.

Ja, soms zit het leven tegen. Maar dan wil je er positief naar kijken. Ervan leren, het ervaren, het omarmen en genieten van het moment – hoe moeilijk ook.

Als je lekker in je vel zit neem je het leven minder zwaar. En als je leert om positief te denken dan word je makkelijker om mee te leven. Dan word je een persoon waar veel lol mee te beleven is – iets waar we allemaal van houden.

Ik trap ontzettend veel lol met Billy. We nemen onszelf en het leven niet te serieus, waardoor er veel te lachen valt. En soms is het leven minder leuk, maar we houden lol trappen erin als rode draad. Want als je samen niet kunt lachen, dan wordt het een saaie boel.

Dus werk aan je positiviteit, en leer om het leven minder serieus te nemen. Speel meer, lach meer, doe vaker gek. Zo moeilijk is het niet.

4. Mensen houden van echte mensen

Ja, dus doe je niet anders voor dan je bent. Ook als je aan het daten bent moet je gewoon jezelf zijn. Stel je stap voor stap kwetsbaar op (niet te veel in één keer, anders lijk je een flapuit) en verontschuldig jezelf niet constant voor wie je bent.

Jij bent wie je bent. En zoals je bent ben je prima. Als je dat niet gelooft moet je terug naar tip 2.

Je mag jezelf zijn. En hoe meer je jezelf durft te laten zien, des te dichter mensen bij je zullen komen. Mensen houden van echte mensen. Dat geldt ook voor je toekomstige levenspartner.

5. Mensen houden van mensen met richting

Mensen die weten wat ze willen zijn interessanter. De meeste mensen hebben namelijk niet echt een missie of een passie. Ze leven gewoon. Dat is prima, maar op zoek gaan naar die richting heeft twee voordelen:

  1. Het maakt je leven veel leuker, simpeler en het geeft je meer voldoening;
  2. Het trekt de aandacht van potentiële partners.

Weet je niet wat je wilt? Zoek dat dan eerst voor jezelf uit. Als je een relatie aangaat wil jij ook weten wat voor vlees je in de kuip hebt.

Het is makkelijker om verliefd te worden op iemand die een passie voor iets nuttigs heeft dan iemand die alleen gepassioneerd is over zijn bankstel. Mensen die weten wat ze willen zijn interessanter, aantrekkelijker en vaak charismatischer.

Dus ja, blijf niet ronddwalen. Ga op zoek naar jouw missie in het leven.

6. Je moet mensen blijven ontmoeten

Op een datingsite staan is één ding. Maar als je het mij vraagt moet iedere deelnemer van een datingsite zijn internetmarketing bijschaven. Je wilt de persoon in je mailbox krijgen om ze vervolgens te ‘converteren’ naar een date, waarop je jouw magische persoonlijkheid kunt laten zien.

Maar serieus – je vangt alleen een vis als je je hengel uitgooit. Vissen springen niet vanzelf aan wal. Als het tot nu toe niet op een magische manier naar je toe is gekomen, dan gaat dat ook niet gebeuren.

Gooi jezelf om te beginnen in de datingvijver door je aan te melden op een datingsite of -app . Zelf stond ik in 2005 op een website die niet meer bestaat (alleen voor mannen), maar tegenwoordig heb je een ruime keuze.

Begeef jezelf op de markt. En investeer in je ‘verkoopskills’, oftewel je sociale vaardigheden.

  1. Meld je aan op een datingsite of -app. Eentje die is gericht op relaties, niet op seksdates. En zoek uit hoe je je profiel aantrekkelijker kunt maken terwijl je ook jezelf blijft.
  2. Als je nu vooral aan Tinder/seksdates doet – probeer dat te verminderen. Als je steeds meteen uit de kleren gaat dan verdwijnt alle spanning. Prima voor als je een beurt nodig hebt, maar niet direct de meest effectieve manier om een levenspartner te vinden.
  3. Ga vaker op stap naar plekken waar jij graag komt. Dan vergroot je de kans dat je mensen met dezelfde interesses ontmoet.
  4. Knoop vaker praatjes aan met mensen. Niet alleen aantrekkelijke mensen. Gewoon met alle mensen, zodat je je sociale vaardigheden kunt versterken.
  5. Investeer in relaties. Hoe groter je sociale cirkel, des te groter de kans dat je ware er onderdeel van uit gaat maken.

Laat jezelf zien in de wereld. Als je alleen je collega’s, familie en vaste vriendengroep ziet dan zul je niet snel een partner vinden. Leer nieuwe mensen kennen, vis uit een grotere vijver. Dan vergroot je je kansen op succes enorm.

En wie weet – misschien vind je de ware bij date nummer 30. Dus gooi niet de handdoek in de ring bij date nummer 29! Je kunt niet verwachten dat je met drie dates klaar bent. Je kans op succes vergroot wanneer je meer dates hebt, omdat je simpelweg meer mensen hebt kunnen ontmoeten.

Ook jij kunt een partner vinden

Hoe beter jij voor jezelf zorgt, jezelf ontwikkelt en je grenzen aangeeft – des te aantrekkelijker je wordt. Echt waar.

Dus haal je aandacht even weg bij je wanhoop, en ga aan jezelf werken. Maak je leven leuker en vul die leegtes op. Als de ware dan langsloopt dan ben je helemaal klaar om samen het leven nog leuker te maken.

Echt geluk vinden in jezelf

Geluk vinden in jezelf Bundel

Hoe kun je gelukkig zijn, zelfs als het leven niet loopt zoals je wilt? Door je geluk los te koppelen van de externe wereld en geluk te vinden in jezelf.

Wil je je vaker gelukkig voelen met minder moeite? In deze Bundel bespreken we vijf vaardigheden die je kunt inzetten om geluk te vinden in jezelf.

Gebruik deze Bundel om geluk te cultiveren in een moeilijke periode, of om je bestaande geluksgevoel sterker te funderen.

Gratis deelnemen aan cursus

Deze cursus ontving een gemiddelde waardering van 9,5 door duizenden deelnemers.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test