Seksmeditatie is leuk en ontspannend

Meditatie draait om het loslaten van het dagelijks leven. Je wilt even tot jezelf komen om rust te vinden. Door je te focussen op één ding (een gedachte of je ademhaling) kom je tot rust.

Bij seksmeditatie focus je je op, jawel, seks. Heel simpel gezegd: je hebt seks in je gedachten. Je kunt je voorstellen dat het een stuk leuker is dan focussen op je ademhaling, en dus een stuk makkelijker vol te houden.

Je doet het in je eentje en handjes boven de dekens

Het is niet de bedoeling dat je met jezelf gaat spelen, hoewel je dat natuurlijk zelf moet weten. Seksmeditatie is heel eenvoudig en je doet het als volgt:

  1. Ga comfortabel liggen op een bank of bed, liefst in een schemerige of donkere ruimte.
  2. Adem rustig in en uit, laat de spanning van je af glijden.
  3. Nu wordt het leuk: Haal in gedachte de persoon voor je waar je het allerliefst seks mee zou hebben. Denk aan ieder detail van deze persoon (of personen, wat je wilt).
  4. Voel hoe je seks hebt zoals jij dat zou willen hebben. Heel rustig, je hebt alle tijd, jij bent de baas over wat er gebeurt. Probeer het als een film in je hoofd af te spelen, en voel hoe die persoon je aanraakt. Probeer het in je hoofd zo echt mogelijk voor jezelf te maken. Voor je het weet begin je op te gaan in je eigen fantasie.

Het prikkelt je seksleven en maakt het rijker

Wanneer je regelmatig op deze manier mediteert zul je merken dat het je seksleven rijker kan maken. Door je fantasie op seksueel gebied eens goed aan het werk te zetten kom je erachter wat je wilt, en wat je leuk lijkt om te proberen. In je hoofd is alles mogelijk, dus je kunt het zonder problemen een keertje testen.

Het kan ook helpen om lust op te wekken als je een beetje in een lusteloze periode zit. Zoals we je al eens vertelden: Waarom seks gezond is. En met seksmeditatie heb je een aantal van de ontspannende en plezierige voordelen van seks, zonder dat je hoeft te seksen.

Ga je toch liever voor normale meditatie? Wij leren je eenvoudig mediteren.