Maak jouw paasbrunch bijzonder

Een geweldige paasbrunch zet je eigenlijk verrassend eenvoudig op tafel. Richt je aandacht op de juiste zaken, en verras je gasten met een heerlijke paasbrunch. Begin de lente goed, en gebruik deze vijf handige tips om lekker te genieten!

1. Zorg voor de basics

Een lekkere paasbrunch bestaat natuurlijk uit een aantal basics. Zorg dat je deze in huis haalt en leg hiermee een goede basis voor je paasbrunch. Uiteraard is deze lijst slechts een voorbeeld. Je kunt hem uitbreiden of aanpassen naar je eigen smaak en wensen:

  • Verse broodjes of afgebakken broodjes
  • Croissants
  • Paasstol of krentenbrood
  • Matzes
  • Diverse soorten hartig beleg (zoals kaas, ham, gerookte zalm)
  • Jam, suiker (voor de matzes) en roomboter op kamertemperatuur
  • (Beschilderd) ei
  • Koffie of thee
  • (Verse) jus of vruchtensap
  • (Verse) fruitsalade of stukken fruit

Ben je met een klein gezelschap? Dan kan deze basis al snel te veel zijn. Kies in dat geval voor kleine varianten zoals kleine matzes, krentenbrood in plaats van een hele stol (of een proefstol) en kleine afbakbroodjes. Je kunt ook kiezen voor de grotere varianten, en er beide paasdagen van genieten.

Wil je het echt lekker vers houden? Bak dan zelf broodjes, of maak een brood in je broodbakmachine. Maak je eigen matzes, pers zelf verse jus, kies voor biologische eieren, boter en beleg en maak je eigen jam.

2. Tover iets extra’s op tafel

Geef iets meer magie mee aan je paasbrunch door iets extra’s toe te voegen.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om vooraf een lekker receptje klaar te maken. Op internet vind je talloze heerlijke en eenvoudige recepten waarmee je jouw paasbrunch nog lekkerder kunt maken, zoals op deze pagina.

Verder is het natuurlijk fantastisch om Champagne, Proseco of een andere mousserende wijn te schenken bij je paasbrunch. Dit geeft je brunch een luxe uitstraling, en zorgt in veel gevallen voor extra gezelligheid. In de aanloop naar de paasdagen zijn veel mousserende wijnen bovendien in de aanbieding, dus duur hoeft het niet te zijn.

Let wel op dat mousserende wijn niet goed combineert met koffie en thee. Wanneer je er een champagnebrunch van maakt is het dus slim om vooraf koffie te drinken of het helemaal niet op te dienen.

3. Breng een fantastische sfeer in huis

Zorg dat er in je huis een gezellige en warme sfeer hangt. Haal mooie paastakken in huis, zet kaarsen op tafel en fleur de boel op met bloemen of takken.

Doe je best om de tafel mooi op te dienen. Zet gezellige muziek aan, zorg dat het licht goed is en denk aan de geur. Heb je zelf iets afgebakken? Dan ruikt je huis waarschijnlijk al heerlijk. Zo niet, dan kun je een lekker geurtje in een verdampschaaltje doen, of voordat je gasten komen een vanille wierookje aansteken.

Op zoek naar gezellige en rustige muziek? Probeer dan dit internet radio station. Ook in iTunes te vinden onder radio > jazz > Absolutely Smooth Jazz. Helemaal gratis en non-stop.

4. Geniet van je gezelschap

Na alle voorbereidingen zou je haast vergeten dat de kracht van je paasbrunch niet schuilt in het eten. Wat jouw paasbrunch zo bijzonder maakt is het gezelschap. Je neemt de tijd om uitgebreid te brunchen met mensen van wie je houdt.

Geniet daarom van het gezelschap. Focus je niet op de dingen maar op de mensen. Geef liefde en aandacht aan je gasten. Wees geïnteresseerd, maak leuke foto’s en ontspan. Het maakt niet uit of er dingen zijn mis gegaan in de keuken, het gaat erom dat jullie van elkaars gezelschap genieten!

5. Maak het jezelf gemakkelijk

Heb je geen zin in paasstress? Doe dan je best om de organisatie van je paasbrunch zo eenvoudig mogelijk te maken. Je kunt zaken van tevoren voorbereiden, de tafel de avond van tevoren dekken, kiezen voor kant-en-klaar producten als vers te ingewikkeld blijkt en hulp inroepen van je gasten.

Daarnaast kun je snel en gestroomlijnd opruimen door gebruik te maken van de tips in dit handige artikel. Zo is de boel snel weer schoon en fris, en kun je verder genieten van je dag!

Weer snel in je ritme komen na de paasdagen?

Was je net zo gezond bezig voor de Pasen, en is je gezonde levensstijl dankzij de paasdagen weer helemaal ontregelt? De onderstaande soChicken artikelen helpen je na de paasdagen weer snel terug in balans te komen!

Een keer iets anders proberen?

Vind je het leuk om een keer iets anders te proberen met de paasbrunch? Waarom organiseer je dan geen Paas High Tea? Lekker met hartige gerechten en zoete hapjes.

Bedenk je eigen paashapjes, kleine stukjes paasstol, luxe chocolade eieren, sandwiches met zalm en ga zo maar door. Wil je meer inspiratie? Het onderstaande boek legt je stap voor stap uit hoe je een geweldige high tea kunt organiseren, inclusief talloze heerlijke en eenvoudige high tea recepten.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test