1. Verwijder de bron van de problemen

Waardoor is je lichaam precies uit balans geraakt? Heb je te veel gesnoept, te veel vlees gegeten of is het een combinatie van factoren? Zorg dat je de oorzaak van de problemen uit je huis en uit je leven gooit.

Leuk dat je nog een halve kilo chocolade eitjes en een halve paasstol over hebt na de paasdagen, maar je kunt ze beter weg doen als je er niet vanaf kunt blijven. Je kunt andere mensen er misschien een plezier mee doen. Als het uit jouw leven is kan het je namelijk ook niet meer verleiden en kun je je lichaam weer in balans brengen. Gooi het uit je leven! Dit is je eerste stap naar meer balans.

2. Zuiver je lijf!

Tijd om alle ongezonde toestanden uit je lijf te halen. Door je lichaam lekker te zuiveren voel je je snel weer schoon en gezond van binnen en van buiten. Drink een dag lang wat extra water en groene thee en eet vers fruit en verse groente.

Probeer niet te veel vet en suiker binnen te krijgen en matig jezelf. Geef je lichaam de kans om al het eten van de dagen ervoor de verwerken en tot rust te komen. Ga even goed naar het toilet en neem definitief afscheid van die lekkere paashaas en die overdosis gourmetvlees! Overweeg ook eens een gezonde detox!

3. Haal balansvoedsel in huis

Na een paar ongezonde dagen kan een ritje langs de groenteboer natuurlijk geen kwaad. Haal gezonde producten in huis die je lekker vindt. Denk aan verschillende soorten groenten om te verwerken in een salade of in je avondeten. Vergeet ook deze superfoods niet!

Koop ook vers fruit waarmee je lekkere smoothies kunt maken of gewoon zo tussendoor kunt eten. Probeer jezelf een of twee dagen te beperken tot gezonde, voedzame voeding en laat alle snoepjes, chocolaatjes en vette sausjes even achterwege.

4. Werk jezelf even in het zweet!

Na een lui eetweekend is niets zo lekker als jezelf eens lekker in het zweet werken. Ga lekker een halfuurtje hardlopen of breng eindelijk weer eens een bezoekje aan de sportschool. Ga heerlijk dansen op je favoriete muziek of ga op pad op je fiets of skates.

Na een halfuur flink sporten voel je je heerlijk gezond en gelukkig. Bovendien is het natuurlijk een geweldige manier om wat overtollige paascalorieën te verbranden. En zodra je eenmaal begint te bewegen in de heerlijke lentezon kun je niet meer stoppen! Lees ook ‘De Opwaartse Spiraal van Gezond Bewegen‘.

5. Geef jezelf een verzorgingskuurtje

Gezondheid zit van binnen, en dan niet alleen in je lichaam maar ook tussen je oren. Als jij je lichaam even met liefde behandelt voel je je al direct gezonder en fitter. En dit lekkere gevoel van gezondheid geeft je snel een gevoel van balans.

Dus stap onder de douche met luxe verzorgingsproducten en scrub en was je lijf maar eens goed. Je kunt je meteen even ontdoen van overtollig haar en bijvoorbeeld je nagels goed verzorgen. Verzorg vervolgens je huid goed met bodylotion, gezichtscreme, handcreme en eventueel voetencreme. Je voelt je meteen lekker, mooi en gezond! En je lichaam kan een beetje extra aandacht altijd waarderen. Lees voor meer tips: ‘Meer Zelfvertrouwen: Voel Jezelf Als Nieuw!

6. Geef je lichaam welverdiende rust

Als je drukke en hectische dagen achter de rug hebt is het lekker om echt even rust te nemen voor minimaal 20 minuten. Dit doe je niet alleen voor je geestelijke gemoedstoestand, maar ook voor je lichaam. Als je jezelf namelijk even helemaal kunt ontspannen kan je lichaam beter haar werk doen.

Voor een groot deel is je lichaam zelfhelend. Als je balans verstoord is zal je lichaam haar best doen om de balans te herstellen. Door je lijf echt even rust en ruimte te geven kun je dit proces stimuleren. Want het zelfhelende vermogen van je lichaam neemt sterk af als je stress in je lijf hebt! Wil je weten hoe je eenvoudig meer rust kunt ervaren? Lees dan dit artikel over innerlijke stilte.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test