Artikel opslaan

Een detox kuur houdt je lichaam zuiver

Iedere dag stellen we ons lichaam bloot aan talloze giftige stoffen die doordringen tot in ons lichaam.

Zware metalen in de lucht, resten van pesticiden, schadelijke toevoegingen in onze voeding, lichaamsvreemde ingrediënten, luchtvervuiling, inademen van dampen uit spuitbussen, gifstoffen uit cosmetica en verzorgingsproducten, verzuring door slecht eten en ga zo maar door.

Je lichaam krijgt te maken met talloze stoffen die afgebroken en afgevoerd moeten worden. Je lichaam is in staat om deze stoffen af te voeren via de longen, de poriën en de urine. Echter, wanneer de hoeveelheid gifstoffen te groot is om veilig af te voeren via deze wegen, dan kiest je lichaam ervoor om de gifstoffen op te slaan in je organen en je vetweefsel.

Een detox kuur kan ervoor zorgen dat je lichaam deze opgeslagen stoffen loslaat en afvoert. Hierdoor komt je lichaam in balans en kunnen alle processen weer optimaal functioneren.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Twee basics voor een succesvolle detox kuur

Een detox stimuleert het lichaam om opgeslagen gifstoffen af te voeren. Een succesvolle detox kuur voldoet aan deze twee basics:

  1. Stop met het toevoegen van gifstoffen;
  2. Stimuleer je lichaam bij het afbreken en afvoeren van gifstoffen.

Zodra je lichaam klaar is om gifstoffen af te voeren, dan is het mogelijk dat je tijdelijk last krijgt van hoofdpijn of darmklachten. Om de opgeslagen gifstoffen af te kunnen voeren moet je lichaam ze terugbrengen in je bloedsomloop, hier kan je tijdelijk ziek van worden.

Je kunt er echter ook voor kiezen om geleidelijk te detoxen. Dit houdt in dat je je voedingspatroon stapsgewijs zo verandert dat je voornamelijk zuiverende voeding eet, en stopt met het toevoegen van gifstoffen.

1. Detox je lichaam iedere dag

Focus je niet zozeer op het houden van een intense detox kuur, maar eet vooral iedere dag zuiverende voeding zodat je je lichaam altijd ondersteunt bij het afbreken van gifstoffen.

2. Gooi gifstoffen stap voor stap uit je leven

Maak je leefomgeving stap voor stap steeds zuiverder. Kies voor meer biologische en natuurlijke voeding. Vervang chemische verzorgingsproducten door natuurlijke varianten, eet veel groente en vermijd fabrieksvoedsel.

3. Eet meer vezels

Vezels helpen je darmen als het ware ‘schoon te poetsen’. Kies vooral voor vezels die te vinden zijn in groenten en voeg vezels toe aan je dagelijkse voeding en smoothies in de vorm van lijnzaad en chia zaad.

4. Drink veel zuiver water

Water helpt je lichaam bij het afvoeren van gifstoffen. Drink de hele dag door regelmatig zuiver water (Nederlands kraanwater is overigens bijzonder zuiver) en vul dit aan met groene thee en (zuiverende) kruidenthee.

5. Zorg voor voldoende voedingsstoffen

Om gifstoffen af te kunnen voeren is het belangrijk dat je lichaam geen tekorten heeft aan essentiële vitaminen of mineralen. Let er daarom op dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, en vul het zonodig aan. Je kunt er ook voor kiezen om voor een paar dagen een detox sapkuur te nemen (zoals deze detox kuur) en krijg een box met verse biologische detox sapjes thuisgestuurd. 🥕🥦

6. Vergroot de hoeveelheid rauwe groente in je dieet

Rauwe groente werkt ontzettend zuiverend. Vooral groene bladgroenten bevatten ontzettend veel vezels, vitaminen, mineralen en andere stofjes die je lichaam nodig heeft om zuiver en gezond te blijven.

Rauwe groente toevoegen doe je door regelmatig salades te eten, groente te snacken en door groene smoothies te drinken.

7. Start je dag met een groene smoothie

Een groene smoothie is een makkelijke manier om je dagelijkse portie groente en fruit binnen te krijgen. Doordat je de ingrediënten in je blender fijn maalt zijn ze bovendien snel en makkelijk op te nemen door je lichaam.

Meer informatie over groene smoothies plus lekkere recepten vind je hier.

Meer tips voor een detox kuur voor je lichaam

Wil je leren hoe je je lichaam in een week kunt zuiveren van opgehoopte gifstoffen? Neem dan zeker even een kijkje op deze site. Je vindt hier meer informatie over een detox kuur en je kunt een complete detoxbox bestellen.

In deze box vind je de nodige verse, biologische groentesapjes, soepjes en thee – het wordt allemaal voor je thuisgestuurd, zodat je lichaam zich kan reinigen.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test