Artikel opslaan

Een frisse start in een nieuw jaar!

Voor veel mensen staat het nieuwe jaar symbool voor een nieuwe, frisse start. Er wordt in december veel gegeten, veel uitgegeven, veel gedronken en vooral heel veel gedaan. Januari is daarentegen een rustige maand. Een maand van leegte. Hoewel veel mensen juist een hekel hebben aan dit gevoel, willen wij je aanmoedigen te genieten van dit moment!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 11 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Genieten van de leegte van januari

Hoewel je bij een nieuwe start denkt aan de lente, is januari praktisch het begin van de winter. Januari is de maand waarin de tijd een beetje stil staat. De natuur ligt in een winterslaap en wacht op de lente om te ontwaken. Jij komt uit een drukke periode en kunt de rust van januari gebruiken om je leven weer fris op te pakken!

1. Opruimen! Mest je huis uit.

Probeer je te ontdoen van alles wat je niet echt nodig hebt in huis. Deze maand kun je lekker opruimen, schoonmaken en uitzoeken. Begin het nieuwe jaar met een huis dat past bij de persoon die jij dit jaar wilt zijn.

Pak het echter niet te massaal aan. Begin uiteraard met opbergen van je kerstversiering en gooi de boom het huis uit. De weken daarna kun je stukje bij beetje je huis opruimen. Ruim de ene dag een kast op en de andere dag je bureau. Werk stap voor stap je huis door, tot je aan het einde van de maand een volledig opgeruimd huis hebt. Vergeet ook de kelder/garage/schuur niet mee te nemen!

Meer leuke opruimtips vind je uiteraard op onze zustersite Leukegeit.

2. Reset je financiën

December is een echte feestmaand voor veel bedrijven, omdat wij met z’n allen veel geld uitgeven. We geven cadeau’s, er zijn veel mensen jarig (december valt ongeveer 9 maanden na de lente), we organiseren steeds luxere kerstdiners thuis en tijdens het shoppen vinden we het ook wel lekker om nog even wat te eten of drinken. December verleidt ons om royaal te spenderen. Het kan dan ook makkelijk gebeuren dat je je flink laat meeslepen in deze ‘spending-spree’, en dat je financiën wat overzicht kunnen gebruiken na deze heftige maand.

Januari is de tijd om schoon schip te maken in je huishoudboekje. Maak een budget voor het komende jaar en probeer je hier aan te houden. Kijk waar je uitgaven naartoe gaan en probeer deze te minimaliseren. Start met sparen en richt een plan voor de toekomst op. Lees ook Overzicht in je Eigen Financiën: Praktische Tips!

3. Maak je leven overzichtelijk

Deze eerste maand van het jaar is vanwege haar symbolische waarde een goed moment om je leven onder de loep te nemen. Je maakt een soort nieuwe start in je werkende leven. Het is daarom nuttig om inzicht te krijgen in alles wat je op dit moment bezighoudt, en hoe je hier mee om wilt gaan. Hiervoor kun je dit artikel lezen: Binnen 10 Minuten Grip op je Leven.

Daarnaast is het een mooi moment om je doelen te evalueren en, als je ze nog niet hebt, te stellen. Wat wil jij het komende jaar bereiken? Als je één tot drie doelen mag kiezen, welke zijn dat dan? Maak deze drie doelen je missie voor het komende jaar. Zorg dat ze uitdagend zijn maar wel binnen een jaar haalbaar zijn. Meer over het stellen van doelen lees je in Eenvoudig Doelen Stellen: 1-2-3.

4. Maak je lijf klaar voor een nieuw jaar

Ja, het is waar. In januari willen veel mensen afvallen. Aan de ene kant willen ze de decemberkilo’s kwijt en aan de andere kant willen ze in het nieuwe jaar gewoon gezonder leven. Het is een goed voornemen dat veel mensen hebben als logische reactie op de extreem ongezonde decembermaand.

Het is belangrijk dat je goed zorgt voor je lichaam. Ook als je niet persé af wilt vallen kan het prettig zijn om je lichaam wat rust te gunnen en bijvoorbeeld een balansweekje te houden.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test