Artikel opslaan

Als je bang bent wil je vluchten

Wanneer je ergens bang voor bent krijg je automatisch de neiging om te vluchten of te verlammen. Je wilt het liefst zo weinig mogelijk te maken hebben met je angst, omdat het nu eenmaal niet prettig is om bang te zijn.

Deze reactie op angst vertoon je natuurlijk niet alleen wanneer je oog in oog met een dikke harige spin staat. Je kunt angst ook heel sterk voelen voor ogenschijnlijk normale zaken, zoals het geven van een presentatie of bij het beginnen van een eigen bedrijf.

Je voelt op zo’n moment een angst die mogelijk je geluk in de weg staat. Als jij graag een webshop zou willen opnen terwijl een deel van je het niet durft belemmer je je eigen groei. Je vlucht in dit geval juist voor datgene wat je zo graag zou willen doen.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek ๐ŸŽ‰

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! ๐Ÿฅณ

Wacht niet te lang, de oplage mรฉt bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

Dat wat je dwars zit moet je aanpakken

Juist wanneer je merkt dat je ergens voor wilt weglopen moeten je alarmbellen gaan rinkelen. Je bent op dit moment mogelijk je eigen geluk en ontwikkeling aan het remmen met je angst.

Dit is het moment om eens goed te kijken waar je nu precies bang voor bent. Je kunt deze angst zien als een richtingaanwijzer voor datgene wat je juist zou moeten doen in je leven.

Het is niet slim om weg te lopen voor alles wat eng of moeilijk lijkt. Je groeit wanneer je de uitdaging aangaat en juist aan de slag gaat met datgene wat je ongemakkelijk doet voelen.

Heb lef en ga pro-actief aan de slag

Als je je dromen waar wilt maken, en niet wilt blijven hangen in je eigen onzekerheden en angsten moet je lef hebben. Je moet je angsten in de ogen kijken en er pro-actief mee aan de slag gaan.

We schreven eerder op soChicken een artikel met 3 stappen om je eigen angsten weg te nemen. Je kunt dit artikel gebruiken om eens kritisch naar je eigen belemmerende angsten te kijken. Waarom hou jij jezelf tegen?

Actief aan de slag gaan met je angsten is de enige manier om ze te verslaan. Het kan zijn dat je het moeilijk vindt om met onbekenden te praten, maar dat je juist zo graag een vlotter en socialer persoon zou willen zijn. Als je niets doet aan je angst zul je de rest van je leven onzeker blijven, en zal je droom waarschijnlijk nooit in vervulling gaan.

Alleen door jezelf te pushen, en regelmatig te praten met onbekenden, zul je langzaam over je onzekerheden heen groeien. Je zult aan jezelf bewijzen dat het helemaal niet eng is, en eindelijk die persoon kunnen worden die je zo graag zou willen zijn.

De korte route naar meer geluk en ontwikkeling

Angsten houden ons tegen om te worden wie we willen zijn. Wanneer je je angsten niet gebruikt als blokkade maar als richtingaanwijzer kunnen er mooie dingen gebeuren in je leven.

Wees kritisch op je angstige en onzekere gevoelens. Vaak zijn ze nergens op gebaseerd maar regeren ze wel je leven. Wanneer je je angsten met beide handen beetpakt en jezelf er doorheen pusht zul je jezelf snel ontwikkelen en zul je kunnen profiteren van meer geluk, vrijheid en succes.

Vind je het moeilijk om je angsten in de ogen te kijken? Lees dan ‘Niemand Geeft om je, en dat is iets Goeds‘.

Meer lezen over angsten wegnemen

Belemmerende angsten kunnen je droomleven zoals gezegd flink in de weg staan. In het onderstaande boek leer je hoe je je angsten stap voor stap kunt wegnemen. Zo ontwikkel je jezelf sneller en voel je je vrijer en gelukkiger!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test