Een succesvol leven is niets waard als niemand ervan geniet

Wat heb je aan mooie schoenen als je ze nooit draagt? Wat moet je met een luxe vakantiehuis in de Provence als niemand het gebruikt? Wat heb je aan een succesvol leven als je er niet van geniet?

Juist, helemaal niets. Als je jezelf constant voorbij loopt dan werk je eigenlijk voor niets. Want wat heb je aan succes als je jezelf geen lucht geeft om er daadwerkelijk van te genieten?

Je hebt tijd nodig om tot jezelf te komen

Je werkt zo hard aan succes omdat je je leven fijner wilt maken. Je zoekt meer comfort, meer voldoening, meer zekerheid en meer eigenwaarde.

Als je altijd werkt om ‘er later van te genieten’, dan geniet je er dus nooit van. Het is niet leuk om je hele leven te werken om uiteindelijk met je pensioen pas te genieten. Je kunt ook nu genieten!

Geef jezelf regelmatig wat lucht om te kunnen genieten van je succes. Want voor je het weet ren je alweer door voordat je eigenlijk hebt genoten van wat je hebt bereikt!

Hoe doe je dat, genieten van je succes?

Genieten van je succes is eigenlijk heel simpel, en het levert je veel op. Door je succes regelmatig te ‘vieren’ voel je je echt een succesvol persoon. En een gevoel van succes stelt je in staat om nog succesvoller te worden!

Hieronder enkele gewoontes die je kunt instellen om meer te genieten van je succes:

  • Geef jezelf een kleine beloning als je een taak afrondt. Spreek jezelf minimaal positief toe (“Geweldig, dat is af, goed gedaan!”) en breid het eventueel uit met beloningen die passen bij de omvang van de taak (van een kopje koffie tot bijvoorbeeld een avondje bioscoop).
  • Schrijf elke dag voor jezelf op welke dingen er allemaal goed zijn gegaan.
  • Neem eens per maand de tijd om op te schrijven welke dingen je de afgelopen weken hebt bereikt. Schrijf ook op waar jij allemaal goed in bent en waarvoor je dankbaar bent in je leven.
  • Neem even een break en stop met vooruit kijken. Kijk naar wat je nu hebt, en waardeer het succes dat je hebt bereikt. Je mag best trots zijn!
  • Trek af en toe echt iets uit de kast om je succes groots te vieren. Gun jezelf een lekker luxe ontbijtje, ga uitgebreid uit eten aan het einde van een belangrijk project, boek een nachtje weg vanwege je promotie, trek een dure fles wijn open, doe jezelf iets leuks kado, beloon jezelf groots!

Laat je succes niet aan je neus voorbij gaan! Als jij er niet van geniet, dan doet niemand het!

Beleef je leven intenser, en geniet meer

Vind je het leuk om succesvol te zijn? Waarschijnlijk wel. Neem daarom de tijd om jezelf ook daadwerkelijk succesvol te voelen.

Een gevoel van succes krijg je niet door jezelf voorbij te lopen, iedere vooruitgang als vanzelfsprekend te beschouwen en vooral door te werken.

Succes ervaar je op momenten van bezinning. Sta even stil, geniet van wat je hebt bereikt en vier je succes! Zo wordt je leven een stuk leuker, en voel je je geweldig!

Meer tips om te genieten van je succes

De onderstaande boeken helpen je meer succes in je leven te ontwikkelen, en meer inzicht te geven hoe je hiervan kunt genieten. Voor meer geheimen achter geluk en succes kun je dit eBoek lezen…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test