Artikel opslaan

Deel je geluk

Het is leuk om te geven. Zomaar een onverwacht cadeautje, een bloemetje laten bezorgen, een goede vriend helpen in de tuin, onverwacht trakteren op een lunch, een oude man helpen inpakken bij de kassa, een geweldig boek toesturen of iets weggeven wat jij niet meer gebruikt. Door te geven maak je niet alleen de ontvanger erg blij, je wordt er zelf ook gelukkiger van!

Gulheid is een eigenschap die voortvloeit uit overvloed. Wanneer jij meer dan genoeg hebt, en dus niet bang bent om iets kwijt te raken, kun je delen vanuit je overvloed. En geven vanuit overvloed voelt heerlijk, het is alsof je jouw geluk verspreidt. Als een emmer die overstroomt.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Je kunt meer geven dan je denkt

Wat is overvloed? Tja, daar zijn de meningen over verdeeld. De één vindt zichzelf rijk met een leuk huisje en lieve vrienden. De ander ervaart pas overvloed wanneer er grote hoeveelheden geld beschikbaar zijn.

Het punt is echter dat je al snel meer hebt dan je zelf nodig hebt. Je kunt ervoor kiezen om dit overschot voor jezelf te houden, je kunt er ook voor kiezen om af en toe een deel van jouw rijkdom te delen met de mensen om je heen.

Dat klinkt misschien vreemd in een maatschappij die lijkt te geloven dat geld gelukkig maakt, maar het is juist bijzonder logisch. Het voelt namelijk heerlijk om andere mensen te verrassen met cadeautjes die je speciaal hebt uitgezocht. Je doet het uiteindelijk niet alleen voor de ander, maar juist ook voor jezelf. Het geven van een geschenk is vaak namelijk veel leuker dan het ontvangen van een geschenk!

Hoe geef je jezelf gelukkig?

Wanneer je mensen zomaar iets leuks wilt geven (dus niet vanuit verplichting) dan deel je een stukje van jouw tijd, rijkdom en jouw geluk. Eigenlijk ben je simpelweg geluk aan het verspreiden. Jij wordt blij terwijl je iemand anders blij maakt.

Mensen vinden het leuk om zomaar iets te krijgen. Daardoor voelen ze zich speciaal en belangrijk, en dat is een heerlijk gevoel. Een gevoel dat jij iemand eenvoudig kan bezorgen door af en toe aan ze te denken.

Houd goed in de gaten wat de mensen om je heen nodig hebben, en hoe jij ze kan helpen deze behoeften te vervullen. En als je dan een mogelijkheid ziet, twijfel dan niet te lang. Het is niet erg om je geld of tijd te delen, zeker niet als jij er zelf van geniet!

Geven is helemaal gratis

Geven hoeft niet altijd geld te kosten. De meeste mensen hebben bijvoorbeeld behoefte aan erkenning, iets wat jij gratis kunt geven in de vorm van een gemeend compliment. Andere mensen hebben behoefte aan een luisterend oor, aan persoonlijke aandacht, aan een rugmassage, een gezellig dagje weg of een goed gesprek. Stuk voor stuk dingen die jij kunt geven zonder ook maar een cent uit te geven.

Wanneer je meer wilt geven hoef je je niet bezig te houden met geld en met spullen. De meest waardevolle dingen kosten niets.

Verspreid gulheid

Door mensen te laten zien dat jij gul bent zullen de mensen om je heen guller worden. Als jij laat zien dat je niet bang bent om dat wat je hebt kwijt te raken, zullen de anderen hier ook minder bang voor worden.

Het delen van je geluk is één van de mooiste dingen die je kunt doen. Maak andere mensen blij en gelukkig door je gulheid te tonen en merk hoe gelukkig jij er van wordt!

Meer tips om geluk te verspreiden

Wil je meer lezen over de magie van geven? De onderstaande boeken laten je zien hoe je door meer te geven gelukkiger kunt worden, en hoe je de levens van de mensen om je heen kunt verrijken.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test