Artikel opslaan

“Many people don’t focus enough on execution.
If you make a commitment to get something done,
you need to follow through on that commitment.”

Kenneth Chenault

Wat een goed idee – Waarom kwam ík daar niet op?

Laatst kreeg ik een mailtje van een bezoeker die me aan het denken zette. De strekking was dat ze soChicken zo leuk vindt, en dat ze zich afvroeg waarom zij niet op dit idee was gekomen.

Ik vind het interessant omdat deze gedachte ervan uitgaat dat een goed idee alles is wat je nodig hebt om succesvol te zijn. En die gedachte werkt verlammend, terwijl het in de realiteit in mijn beleving echt anders werkt.

Begrijp me niet verkeerd, een goed idee is een leuk begin. Maar je hebt er niets aan als de uitvoering matig is. Sterker nog, een matig idee kan met een geweldige uitvoering de wereld veranderen.

  • Een goed idee garandeert geen succes zonder een geweldige uitvoering.
  • Een matig idee kan heel succesvol zijn als je het goed uitvoert.

En dat is fijn. Waarom? Omdat de meeste mensen (inclusief ikzelf) geen Facebook, iPhone of AirBnB uitvinders zijn. We borduren voort op dat wat er al is, en maken het een beetje beter.

soChicken is geen geweldig idee. Als ik het zou pitchen aan investeerders dan zouden ze zeggen ”leuk, maar zitten mensen te wachten op nóg een website die je leert hoe je je leven leuker maakt?” En ze hebben gelijk. Het is geen baanbrekend idee – maar de kracht zit hem niet het idee.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Je moet elke dag opdagen

Gemiddelde ideeën worden geweldige bedrijven en inspirerende producten wanneer ze goed worden uitgevoerd. Er zijn zoveel mensen en bedrijven die de kantjes er vanaf lopen, dat je simpelweg al opvalt als je consequent richting je doelen blijft werken en consistent investeert in kwaliteit.

De meeste goede ideeën worden nooit uitgevoerd. En de meeste mensen voeren zelfs hun matige ideeën niet goed uit. En daar zit hem dan ook de uitdaging.

De kunst zit hem niet in het bedenken van een goed idee. De kunst zit hem in elke dag opdagen. Elke dag werken richting je doelen. Je dromen voor ogen houden en continu blijven verbeteren.

Altijd blijven verbeteren

Steeds beter willen worden – dat zorgt ervoor dat je steeds beter wordt. En hoe beter je wordt in wat je doet, des te meer waarde je kunt bieden.

  • Het is niet bijzonder om een coach te zijn. Maar wel om een hele goede coach te zijn.
  • Het is niet bijzonder om te schrijven over je leven leuker maken. Maar het is wel waardevol om er heel goed in te worden en het continu te blijven doen.
  • Niemand zit ‘te wachten’ op een extra kapsalon. Maar als jij je best doet om steeds beter te worden in het bieden van een geweldige ervaring, zitten mensen voor je het weet wél te wachten ín je kapsalon.

Werken, kleine stapjes zetten, continu verbeteren en jezelf blijven uitdagen. Je doel voor ogen houden en elke dag opdagen. Dat is véél belangrijker dan de kwaliteit van het idee.

Iedereen kan een goed idee krijgen. Maar het lukt bijna niemand om zijn focus vast te houden. En in die eigenschap schuilt in potentie ontzettend veel waarde.

Blijf niet wachten op een goed idee – begin gewoon

Dus blijf niet wachten op dat ‘gouden idee’. Want dat idee gaat niet op een magische manier alles geweldig maken. Jij moet het geweldig maken. Ontwikkel discipline, blijf verbeteren en houd je focus vast.

Zo boek je zelfs met een gemiddeld idee een geweldige resultaat.

Heb je hier moeite mee? Geen zorgen, dat hebben we allemaal. Ik heb een online cursus voor je klaarstaan die je aan meer discipline helpt en je uitstelgedrag vermindert.

Gewoon kleine stappen om je dromen waar te maken, dát is een goed idee.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test