“Many people don’t focus enough on execution.
If you make a commitment to get something done,
you need to follow through on that commitment.”

Kenneth Chenault

Waarom kwam ík niet op dat idee?

Laatst kreeg ik een mailtje van een bezoeker die me aan het denken zette. De strekking was dat ze soChicken zo leuk vindt, en dat ze zich afvroeg waarom zij niet op dit idee was gekomen.

Ik vind het interessant omdat deze gedachte ervan uitgaat dat een goed idee alles is wat je nodig hebt om succesvol te zijn. En die gedachte werkt verlammend, terwijl het in de realiteit in mijn beleving echt anders werkt.

Begrijp me niet verkeerd, een goed idee is een leuk begin. Maar je hebt er niets aan als de uitvoering matig is. Sterker nog, een matig idee kan met een geweldige uitvoering de wereld veranderen.

  • Een goed idee garandeert geen succes zonder een geweldige uitvoering.
  • Een matig idee kan heel succesvol zijn als je het goed uitvoert.

En dat is fijn. Waarom? Omdat de meeste mensen (inclusief ikzelf) geen Facebook, iPhone of AirBnB uitvinders zijn. We borduren voort op dat wat er al is, en maken het een beetje beter.

soChicken is geen geweldig idee. Als ik het zou pitchen aan investeerders dan zouden ze zeggen ”leuk, maar zitten mensen te wachten op nóg een website die je leert hoe je je leven leuker maakt?” En ze hebben gelijk. Het is geen baanbrekend idee – maar de kracht zit hem niet het idee.

Je moet elke dag opdagen

Gemiddelde ideeën worden geweldige bedrijven en inspirerende producten wanneer ze goed worden uitgevoerd. Er zijn zoveel mensen en bedrijven die de kantjes er vanaf lopen, dat je simpelweg al opvalt als je consequent richting je doelen blijft werken en consistent investeert in kwaliteit.

De meeste goede ideeën worden nooit uitgevoerd. En de meeste mensen mensen voeren zelfs hun matige ideeën niet goed uit. En daar zit hem dan ook de uitdaging.

De kunst zit hem niet in het bedenken van ideeën. De kunst zit hem in elke dag opdagen. Elke dag werken richting je doelen. Je dromen voor ogen houden en continu blijven verbeteren.

Continu verbeteren

Steeds beter willen worden – dat zorgt ervoor dat je steeds beter wordt. En hoe beter je wordt in wat je doet, des te meer waarde je kunt bieden.

  • Het is niet bijzonder om een coach te zijn. Maar wel om een hele goede coach te zijn.
  • Het is niet bijzonder om te schrijven over je leven leuker maken. Maar het is wel waardevol om er heel goed in te worden en het continu te blijven doen.
  • Niemand zit ‘te wachten’ op een extra kapsalon. Maar als jij je best doet om steeds beter te worden in het bieden van een geweldige ervaring, zitten mensen voor je het weet wél te wachten ín je kapsalon.

Werken, kleine stapjes zetten, continu verbeteren en jezelf blijven uitdagen. Je doel voor ogen houden en elke dag opdagen. Dat is véél belangrijker dan de kwaliteit van het idee.

Iedereen kan ideeën krijgen. Maar het lukt bijna niemand om zijn focus vast te houden. En in die eigenschap schuilt in potentie ontzettend veel waarde.

Blijf niet wachten – begin gewoon

Dus blijf niet wachten op dat ‘gouden idee’. Want dat idee gaat niet op een magische manier alles geweldig maken. Jij moet het geweldig maken. Ontwikkel discipline, blijf verbeteren en houd je focus vast.

Zo boek je zelfs met een gemiddeld idee een geweldige resultaat.

Heb je hier moeite mee? Geen zorgen, dat hebben we allemaal. Ik heb een eCursus voor je klaarstaan die je aan meer discipline helpt en je uitstelgedrag vermindert. Wellicht is dat iets voor je.

Je Broednest helpt je vooruit ☀️

Word ook lid van het Broednest en maak je leven steeds leuker in kleine, praktische stappen. 🌱

Start jouw opwaartse spiraal

Gratis tips om je leven leuker te maken

Maak elke week steeds leuker met mijn gezellige maandagmorgen nieuwsbrief! Ruim 150.000 mensen zijn al lid! 😁

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 💛