Artikel opslaan

Video – goede voornemens die wél werken

Bekijk hieronder mijn video over goede voornemens. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over goede voornemens op YouTube.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Goede voornemens werken meestal niet

Nee. Ik weet niet of je het al had gemerkt. Maar van de meeste goede voornemens komt niets terecht.

Je neemt jezelf voor om drie keer per week te sporten. Dat doe je drie weken. En daarna gebeurt er iets – je krijgt een blessure, je gaat op vakantie, je wordt ziek, het is druk op je werk – waarna je uit je ritme valt. En je pakt het ritme pas weer op in januari, wanneer je weer goede voornemens stelt.

Nee – dat werkt niet. Goede voornemens zoals de meeste mensen ze maken helpen je niet vooruit. Ze zorgen er eerder voor dat je faalt en je slecht voelt over jezelf.

Dat moet beter kunnen. Kun je goede voornemens stellen die je leven daadwerkelijk leuker maken? Jazeker!

1. Kies een richting voor je nieuwe jaar

Ik kies elk jaar een thema of richting voor het nieuwe jaar. Het is de wegwijzer die me helpt bepalen in welke richting ik wil bewegen.

Ik neem mezelf dus niet voor om drie keer per week te sporten. Ik kies eerder voor het thema energie of goed voor mezelf zorgen. Dát is waar ik beter in wil worden het komende jaar. Vervolgens is vaker sporten daar één uiting van.

Wanneer je een richting kiest kun je gedurende het jaar blijven bijsturen zonder te falen. Het zorgt ervoor dat je je aandacht kunt vasthouden op wat je belangrijk vindt, terwijl je jezelf ook de ruimte geeft om te experimenteren.

Dat leeft een stuk natuurlijker dan jezelf dwingen om vijf keer per week in de sportschool te staan.

Zoek je inspiratie? Hier vind je mijn goede voornemens top 5.

2. Houd je doelen dicht bij jezelf

Je hebt niet exact in de hand wat de cijfers op de weegschaal doen, hoeveel bezoekers je nieuwe website trekt, hoeveel mensen je product kopen of wat je kansen zijn om aangenomen te worden voor die toffe baan.

Maar er is wel altijd iets wat je kunt doen om vooruit te komen. Mijn tip is dit – bepaal wat je moet doen om je doel te bereiken, en maak vervolgens het uitvoeren van die taken je doel.

Je wilt 10 kg afvallen, prima. Je weet wat je moet doen om dit te bereiken: veel gezond eten, weinig ongezond eten en meer bewegen. Maak het uitvoeren van deze stappen je doel. Vergeet die weegschaal, en doe elke dag je best om goed te eten.

Je komt automatisch vooruit richting je doel en je hebt het resultaat zelf volledig in de hand. Dat voorkomt dat je teleurgesteld raakt, waardoor je makkelijker je motivatie vast kunt houden.

3. Werk in hele kleine stappen

Neem je jaarthema als uitgangspunt, en vraag jezelf af: “Welke kleine stappen kan ik zetten om vooruit te komen op dit pad?”

De kans is groot dat er tientallen stappen te binnen schieten. Schrijf ze op. Je kunt deze lijst gedurende het jaar gebruiken als inspiratiebron. Ik maakte begin 2015 een lijst met stappen die ik kon zetten om vrijer te worden, en ik pikte er gedurende het hele jaar taken en projecten vanaf.

Kies vervolgens een kleine stap van de lijst die je nu kunt zetten en voer deze uit. Kom vervolgens weer terug naar de lijst en kies een volgende kleine stap.

Merk je dat je een beetje van koers bent geraakt gedurende het jaar? Geen probleem, vraag jezelf opnieuw af welke kleine stap je nu kunt zetten om weer op koers te komen. Zet die stap, en je bent weer in business.

Door in kleine stappen te blijven bewegen in één richting, zal je leven langzaam maar zeker van koers veranderen. En zul je merken dat je aan het einde van het jaar met weinig moeite en veel plezier behoorlijk vooruit bent gekomen richting je jaarthema.

Fijn is dat. 😊

Wil je het jaar beginnen met een frisse start?

Mijn boek Steeds leuker is de peper in je reet die je nodig hebt om je jaar vrij, blij, positief en liefdevol te beginnen. 😁

Hier lees je meer over Steeds leuker

En in je eigen digitale leeromgeving vind je mijn praktische online cursussen voor meer zelfvertrouwen, energie, eenvoud, gezondheid en productiviteit. Wellicht zit er wat voor jou tussen.

Bekijk al mijn online cursussen…

Gelukkig nieuwjaar! 😊✌🏻

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test