Artikel opslaan

“Chase your passion,
not your pension.”

Denis Waitley

Hoe vind ik mijn passie? – praktische video

Bekijk hieronder mijn video over het vinden van je passie. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over het vinden van je passie op YouTube.

Wil je beginnen met het ontdekken van je passie? Gan dan aan de slag met het onderstaande stappenplan.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Combineer je sterke kanten

Je passie ontdekken wordt makkelijker als je twee lijsten maakt.

  1. Een lijst met je interesses. Wat vind je leuk en interessant? Waar ben je vaak nieuwsgierig naar? Tot welke interesses voelde je je als kind aangetrokken?
  2. Een lijst met je talenten. Waar ben je goed in? Welke vaardigheden heb je in huis die je niet vaak gebruikt?

Vervolgens neem je deze twee lijsten voor je en stel je jezelf de vraag: hoe kan ik deze twee lijsten combineren om meer waarde toe te voegen?

Je zoekt naar manieren om je interesses en talenten te combineren zodat je anderen kunt helpen.

Misschien ben je heel goed in schilderen, maar vind je het niet echt leuk. Of vind je het ontzettend leuk om te lezen over ruimtevaart, maar heb je geen talenten waarmee je waarde kunt toevoegen aan dit vakgebied.

Richt je met name op de lijst met interesses, en staar je niet blind op je talenten. Vaardigheden kun je altijd ontwikkelen. Als je iets ontzettend leuk vindt, dan zijn er altijd mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

2. Wacht niet op het perfecte antwoord

Je vindt je passie niet door er eindeloos over na te denken. Je vindt je passie door te doen.

Wacht niet op het perfecte antwoord maar ga aan de slag. Volg je nieuwsgierigheid en doe ervaringen op. Gebruik het leven als leerschool en zie je ervaringen als data om op voort te borduren.

Misschien voel je dat je dolgraag met dieren wilt werken. Je hebt het idee dat je verzorger in de dierentuin wilt zijn. Maar door vrijwilligerswerk op te pakken kom je er al snel achter dat je je veel gelukkiger voelt als je kinderen mag leren over dieren.

Het punt is: door te doen krijg je veel meer inzichten dan door te blijven filosoferen. Pak je interesse als uitgangspunt en kom in beweging. Volg je hart en laat je nieuwsgierigheid de weg wijzen.

3. Je passie hoeft niet je werk te zijn

Precies. Als je een passie alleen nastreeft omdat hij geld op kan leveren, dan belemmer je jezelf.

Je kunt je inkomen genereren met werk dat je oké vindt, en ontzettend gepassioneerd zijn over een hobby die je daarnaast hebt. En dat is helemaal prima.

Niet elke passie is economisch levensvatbaar. Niet alle meerwaarde die je creëert laat zich vertalen in geld. En dat hoeft ook niet.

Wees open voor de mogelijkheid dat jouw passie simpelweg een hobby is. Dat je voldoening, geluk en blijdschap haalt uit bezigheden die je geen geld opleveren, maar wel betekenis toevoegen aan je leven.

4. Je hoeft geen passie te hebben

Wie zegt dat je een passie moet hebben? Mensen met een passie worden gezien als interessant, succesvol en aantrekkelijk. Omdat het gedreven mensen zijn die weten wat ze willen.

Maar voor ieder gepassioneerd persoon zijn er nog veel meer mensen die geen specifieke passie hebben. En dat is prima.

Je hoeft niet gepassioneerd te zijn over een specifiek onderwerp om een goed leven te hebben. Sterker nog, het hebben van een passie heeft niet alleen maar voordelen. Het kan ook onwijs vermoeiend zijn.

Als je geen passie hebt staat niets je in de weg om ervoor te kiezen je leven met passie te leven. Leef liefdevol en met aandacht, en stop passie in elk moment.

Je kunt simpelweg gepassioneerd zijn over het leven, en met enthousiasme genieten van wat elke dag je te bieden heeft. Je kunt de mensen in je omgeving helpen, en proberen een positieve kracht te zijn in hun leven.

Zonder passie hoeft je leven niet betekenisloos te zijn. Leven met een passie kan heerlijk zijn. Maar als je het niet kunt vinden – geen zorgen. Je bevindt je in prima gezelschap.

Vind richting in je leven

Wat wil ik met mijn leven? Bundel

Voel je dat het tijd is om meer richting in je leven te vinden? In deze Bundel zoeken we naar een nieuwe richting. Na afloop heb je een frisse kijk op het probleem en ben je in een betere positie om volgende stappen te zetten.

Ontdek prikkelende oefeningen, opdrachten en een nieuwe kijk op de vraag wat wil ik met mijn leven? We gaan in kleine stappen aan de slag richting meer voldoening en betekenis in je leven.

Gratis deelnemen aan cursus

Deze cursus ontving een gemiddelde waardering van 8,9 door duizenden deelnemers.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test