Artikel opslaan

“The only limit to your impact is
your imagination and commitment.”

Tony Robbins

Pfff – de wereld

Ja, ik begrijp wat je bedoelt. Er is nogal wat gaande. En het ziet er niet naar uit dat dit snel zal veranderen.

Chaos is de nieuwe norm. Onze wereld verandert in rap tempo, en soms kan het lastig zijn om positief te blijven. Niet alleen dat – het is soms moeilijk om te geloven dat wij daadwerkelijk enige invloed kunnen uitoefenen op alles wat er gebeurt.

Toch hebben we meer invloed dan we denken.

Hoe zit dat? Nou – het is eigenlijk vrij simpel.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

Jij blij = wij blij

Onze samenlevingen zijn opgebouwd uit mensen zoals jij en ik. Nederland telt er op dit moment 17,5 miljoen, België ruim 11 miljoen en de hele wereld bijna 8 miljard.

We hebben allemaal dagelijks contact met anderen. Soms een handjevol, soms tientallen mensen. We hebben ook in meer of mindere mate impact op mensen door de dingen die we doen en laten.

Bijvoorbeeld:

 • Achter de kassa bij Albert Heijn kom je dagelijks in contact met tientallen mensen.
 • De keuzes die je op je werk maakt hebben mogelijk invloed op de levens van honderden of duizenden klanten.
 • De berichten die je op social media plaatst worden door honderden mensen bekeken.
 • Jouw humeur heeft een kleine invloed op alle mensen die je tegenkomt tijdens het uitlaten van je hond.
 • In je gezin heb je dagelijks interactie met je partner en kind(eren).

Soms heb je veel interactie, soms wat minder. Maar hoe je het ook wendt of keert: steeds als je iemands leven aanraakt – direct of indirect – heb je een beetje invloed.

Het is aan jou om te bepalen welke invloed je wilt hebben. Maar één ding is duidelijk: hoe beter jij in je vel zit, des te meer positieve invloed je kunt uitoefenen.

Aan jezelf werken is belangrijk

Precies – het is belangrijk dat jij goed in je vel zit. Dat je je kalm en gelukkig voelt. Dat je voldoening ervaart. Dat je geen geldzorgen hebt, voldoende tijd voor jezelf hebt en je gezond en fit voelt.

Het is belangrijk omdat deze zaken je geluk ondersteunen. En gelukkige mensen hebben een positieve invloed op ons allemaal.

Gelukkige mensen zijn vol vertrouwen en innerlijke kracht. Ze hebben de ruimte om anderen te ondersteunen, om blijdschap en plezier te verspreiden.

Gelukkige mensen halen je omhoog wanneer je wat minder in je vel zit. Ze zien het positieve in een netelige situatie. Ze hebben vertrouwen in de toekomst – ook als die toekomst er onzeker uitziet. Ze zijn vaker optimistisch, dapper en open.

Investeren in je eigen geluk is niet egoïstisch – het is het beste dat je kunt doen voor ons allemaal.

Waarom? Omdat het de enige manier is om de wereld mooier te maken.

Hoe verander je de wereld?

Je verandert de wereld door mensen te veranderen. Als we willen dat de wereld beweegt richting liefde – is het van belang dat meer mensen compassie en kalmte in zichzelf cultiveren.

En weet je wat? Het is best lastig om anderen te veranderen – misschien zelfs onmogelijk.

Toch is er één persoon die zich best makkelijk laat veranderen: jijzelf. Jij hebt de macht om jezelf te veranderen, stap voor stap.

En je kunt anderen dan misschien niet direct veranderen. Je kunt de mensen om je heen wél inspireren. Niet door te preken of ze constant te wijzen op hun gebreken. Maar door zelf een gelukkig en betekenisvol leven te leven.

Door te bouwen aan een leven waarvoor je écht je bed uit wilt komen.

Een leven dat draait om:

 • Liefde en compassie;
 • Vertrouwen;
 • Innerlijke rust en vrijheid;
 • Dankbaarheid en blijdschap;
 • Eenvoud;
 • Betekenis en voldoening.

Jij kunt een persoon zijn die overal zonneschijn brengt. Iemand die anderen inspireert en omhoog haalt. Positief, liefdevol, blij en kalm – zonder het leven al te serieus te nemen. ☀️

Met elke stap die jij zet verander je onze samenleving een beetje. En hoe verder je komt, des te meer impact je hebt. Want kalme, positieve mensen vallen op. Ze trekken de aandacht.

Ze normaliseren iets nieuws, iets wat anderen ook willen.

Voor je het weet beginnen anderen zich af te vragen hoe je dat doet, en gaan ze je gedrag emuleren. Dan word je een inspiratiebron en vergroot je jouw positieve impact.

Hoe meer mensen hun leven op deze manier veranderen, des te meer impact we samen hebben.

We maken de wereld immers niet liefdevoller door er meer boosheid, frustratie, angst, haat en ellende aan toe te voegen. Het antwoord begint in jou. Hoe blijer en dankbaarder jij door het leven gaat, des te zonniger we samen deze wereld kunnen maken.

Een positief leven opbouwen

Veranderen doe je meestal niet in één ommezwaai. Het gebeurt in kleine, alledaagse stappen.

Wil jij ook graag veranderen in iemand die anderen kan inspireren? Wil je ook werken aan een toekomst waar je echt blij van wordt?

Ik help je stapje voor stapje je droomleven vorm te geven. Zodat je lekkerder in je vel komt én de wereld steeds iets mooier kunt maken. 💛

Lees meer en doe mee

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test