Artikel opslaan

“Wisely, and slow.
They stumble that run fast.”

William Shakespeare

Hoe sneller hoe beter?

Lekker knallen, lekker productief zijn, taken afvinken en als een speer vooruit gaan. Het is een onwijs effectieve manier om je doelen te bereiken en verandering tot stand te brengen. Maar het is niet de enige manier.

En – als we eerlijk naar onszelf zijn – blijkt het vaak ook niet de juiste manier.

Waarom niet? Omdat deze snelheid altijd komt met een prijs. Vaak ben je best bereid die prijs te betalen, maar als je niet oppast kom je op een plek waar je de prijs van snelheid niet langer kúnt betalen.

Het is een van de redenen dat zoveel mensen worstelen met stress, overspannenheid, angst en burn-out. We gooien al onze eieren in één mandje – we gokken dat hard en snel werken ons gaat brengen waar we willen zijn.

Daarmee doen we onszelf tekort. Want langzaam is vaak verrassend effectief.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Hoe snel gaat de tijd voor jou?

Ik weet niet hoe het met jou zit – maar in mijn leven lijkt de tijd voorbij te vliegen. Het ene moment zit ik te zaniken over de donkere dagen van begin januari, en voor ik het weet is het alweer bijna lente.

Voor de meeste mensen voelt het leven zo. De weken vliegen voorbij, tijd verstrijkt verrassend snel wanneer je erop terug kijkt.

Dat heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Een nadeel kan zijn dat je vergeet te genieten van de tijd die je hebt (hier lees je hoe je die valkuil voorkomt). Een enorm voordeel is dat een beetje geduld je vaak een heel eind kan brengen.

Maar waarom dan?

Stel dat je elke dag een stapje zet richting een doel dat je hebt. Elke dag schrijf je twee pagina’s in je boek. Je doet dagelijks je best om 300 calorieën minder te eten dan je verbrandt. Je besteedt elke dag een halfuur aan het plannen van die spannende reis. Of je doet elke dag een oefening uit een boek dat je helpt groeien.

Ondertussen leef je gewoon verder. De dagen vliegen voorbij zoals altijd. Maar dit keer zijn de dagen gevuld met kleine, doelgerichte stappen.

Na drie weken (die voorbij vliegen in een oogwenk) heb je al 21 stappen gezet. Na drie maanden (dat is maar één seizoen) ben je al 90 stappen opgeschoten!

Wat denk je dat je kunt bereiken in 90 dagen? Je hebt dan in potentie 180 pagina’s geschreven, ruim 3 kg vet verbrand, 45 uur de tijd gehad om je reis te plannen en tientallen oefeningen uit zelfhulpboeken kunnen toepassen.

Elk van deze dingen vormt een indrukwekkend resultaat. Een resultaat dat niet wordt gerealiseerd door hard en snel te werken. Maar simpelweg door slim gebruik te maken van het verstrijken van de tijd.

Elke dag stop je een klein beetje moeite in je doel. Dat is alles. De voortschrijdende kalender doet de rest.

Je hoeft alleen op te dagen

Zolang je op een dagelijkse basis doet wat je moet doen om je doelen te behalen, gaat de rest vanzelf. Het enige wat je hoeft te doen is op te dagen en een beetje geduld beoefenen.

Op deze manier kun je geweldige doelen realiseren en je leven compleet transformeren. Zonder stress, zonder angst, zonder overspannenheid en zonder burn-out.

Er is zelfs ruimte om een beetje te ontspannen en te genieten van de tijd die verstrijkt.

Vraag jezelf eens af: welke kleine dagelijkse taak kan ik inzetten om mijn belangrijkste doel te bereiken zonder stress?

Strategisch leven is leuk

Precies. Maak de juiste keuzes, dan wordt je leven leuker met steeds minder moeite. In mijn bestseller Steeds leuker laat ik je zien hoe je dit stap voor stap kunt toepassen in je eigen leven.

Lees de recensies en bestel direct op bol.com…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test