Artikel opslaan

Je leven steeds leuker maken

Je leven is een continu proces van ontwikkeling en vooruitgang. Soms ontwikkel je je snel, soms stagneert je ontwikkeling een tijdje.

Maar dat kan anders. En leuker. Door kleine manieren te vinden om vooruit te komen blijf je groeien en vooruit komen. En omdat je jezelf uitdaagt met kleine stappen, is de kans dat je het daadwerkelijk gaat doen veel groter.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Stel jezelf iedere week deze vraag

De meeste mensen ontwikkelen zich niet bewust. Ze ontwikkelen zichzelf doordat het leven bepaalde uitdagingen aan hun voeten gooit die ervoor zorgen dat ze moeten groeien.

Toch is dit niet de enige, en zeker niet de snelste manier om te groeien en je leven te verbeteren. Je kunt je eigen ontwikkeling heel eenvoudig bewust in de hand nemen door jezelf aan het einde van iedere week de volgende vraag te stellen:

“Welke kleine stappen kan ik deze week zetten om mijn leven iets leuker te maken?”

Door jezelf deze vraag te stellen, dwing je je hersenen om met praktische en haalbare antwoorden te komen die je helpen je leven nog verder te verbeteren.

Waarom werkt dit goed?

  • Je bedenkt geen enorme plannen die zo overweldigend zijn dat je uitstelgedrag gaat vertonen.
  • Voor kleine stappen hoef je ook maar weinig tijd vrij te maken.
  • Kleine stappen zijn makkelijk uit te voeren, waardoor je het ook daadwerkelijk gaat doen.
  • Door een eerste stap te zetten krijg je vaak te smaak te pakken, en doe je meer dan je eigenlijk van plan was.

Ontwikkel een eenvoudig plan voor een leuker leven

Neem aan het einde van de week even wat tijd voor jezelf, bijvoorbeeld op zondagavond. Pak een vel papier en stel jezelf de bovenstaande vraag.

Als het goed is merk je dat je hersenen direct reageren. Er komen antwoorden in je op, schrijf deze op. Stop niet na de eerste golf met antwoorden, maar neem even de tijd om langer na te denken. Je zult merken dat er zomaar nog een golf met ideeën langs kan komen.

Bijvoorbeeld:

  • Ik kan met een vriendin een lekker stuk gaan fietsen woensdag, in plaats van televisie kijken.
  • Ik kan elke dag een paar minuten mediteren om me rustiger te voelen.
  • Ik kan vijf gezonde recepten uitzoeken zodat ik beter eet.
  • Ik kan een paar uur zonder telefoon in de bibliotheek gaan zitten met een notitieboekje, en uitzoeken wat ik nu precies wil.
  • Ik kan mijn zus bellen en sorry tegen haar zeggen voor de ruzie van vorige week.
  • Etc.

Als je een aantal antwoorden hebt opgeschreven, dan heb je voor jezelf een eenvoudig plan gemaakt voor de komende week. Je hebt een aantal praktische handvatten opgeschreven die je kunnen helpen je leven leuker te maken.

Ontwikkel jezelf stap voor stap

Gedurende de week kun je aan de slag met de antwoorden die je hebt opgeschreven. Op deze manier maak je je leven stapje voor stapje steeds leuker.

En wanneer je deze oefening regelmatig herhaalt, zul je merken dat je steeds voortbouwt op het succes van de week daarvoor. Want steeds wanneer je een blijvende verandering aanbrengt in je leven (zoals het aanleren van nieuwe gewoontes, het veranderen van je manier van werken, of het uitpraten van een misverstand) maak je je leven weer iets leuker en is je uitgangspunt voor de volgende week verbeterd.

Door jezelf deze simpele vraag te stellen maak je het realiseren van een leuker leven praktisch en haalbaar. En wordt de kans groter dat je het daadwerkelijk voor elkaar krijgt.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test