Artikel opslaan

“Life is really simple,
but we insist on making it complicated.”

Confusius

Het leven blijf je overspoelen

Ik weet het – soms heb je het gevoel dat je het allemaal niet meer kunt bijhouden. Er gebeurt zoveel in je leven, er zijn zoveel dingen die je wilt doen, zoveel zaken die je in de gaten moet houden. Je loopt harder en harder, en nog steeds lijkt het niet genoeg. Nog steeds lijkt het alsof je leven door je vingers glipt.

Je bent niet alleen. We ervaren dit allemaal. Het gebeurt wanneer we het druk krijgen en we onze prioriteiten uit het oog verliezen. We stoppen met zwemmen en beginnen met watertrappelen. En dat is – zoals je vast nog herinnert van je A-diploma – prima voor even. Maar niet voor dagen en weken achter elkaar.

Nee. Wat je wilt doen is je lekker laten meevoeren door de stroming van de rivier. Veel relaxter.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Je kunt het leven weer simpel maken

Ja – en het is makkelijker dan het lijkt. Wat je moet doen is snoeien. Want je leven is wat dat betreft net als een uit de hand gelopen takkenbos: als je de boel een beetje uitdunt wordt de plant mooier en geeft hij meer vruchten.

Maar voordat je kunt snoeien moet je weten wat je probeert te bereiken. Want alleen dan weet je welke takken je moet laten zitten en welke richting de GFT kunnen.

Voor mij is dat heel simpel. Zoals ik in mijn boek Steeds leuker beschrijf, ik richt me op vrijheid, blijheid en betekenis. Alles wat me niet richting deze gevoelens helpt snoei ik uit mijn leven.

En dat is wat ik me steeds weer besef als het leven te druk en overweldigend aanvoelt. Het doet me beseffen dat het tijd is om bij te sturen. Richting meer rust, meer eenvoud, iets minder takenlijsten en iets minder doelen. Dat ik meer tijd wil maken voor de dingen die ik het meest belangrijk vind: relaties, gezondheid, bijdragen, een liefdevoller mens worden en innerlijke rust ervaren.

De prioriteiten weer in de juiste volgorde zetten, zodat ik in de komende tijd weer kan broeden op een leuker leven.

Zo maak je alles weer simpel

Vraag jezelf af: wat zijn de paar meest belangrijke dingen in mijn leven? De kans is groot dat het lijkt op mijn lijstje. Want hoewel we allemaal verschillende dingen willen doen met ons leven, willen we allemaal dezelfde gevoelens ervaren: vrijheid, blijheid en betekenis.

Hoe zorg je ervoor dat je leven weer eenvoudig wordt? Ik denk dat het helpt om je te richten op de grote lijnen – de basis gewoontes. De basale aspecten van je leven waar de rest op gebaseerd is.

Kijk eens naar een boom. Elk blaadje, elke twijg, elke tak en elk vogelnest – ze steunen uiteindelijk allemaal op die ene grote stam. Die stam staat in jouw leven voor die paar meest belangrijke dingen die je dagelijks doet. Bijvoorbeeld:

  • Investeren in je relaties.
  • Goed voor je lichaam zorgen.
  • Waarde bijdragen met je werk en je talenten.
  • Momenten van rust, tevredenheid en mindfulness ervaren.

Als je deze dingen doet, loopt de rest bijna vanzelf. En als je jezelf er regelmatig aan herinnert dat dit je échte prioriteiten zijn, wordt het veel makkelijker om jezelf uit de chaos te houden.

Duidelijke prioriteiten maken alles simpel

Precies. Want als je weet dat bijdragen je doel is, dan weet je dat je niet alleen voor het geld wilt werken. En als je weet dat gezondheid belangrijker is dan vrijwel alle andere dingen, dan eet je niet drie avonden op rij ongezond omdat je het ‘druk’ hebt met dingen die er op de lange termijn niet zo heel erg toe doen.

Niemand is altijd perfect in balans, ik ook niet. Soms moet je zelfs bewust even uit balans raken om bepaalde doelen te behalen. Dat heb ik bijvoorbeeld ervaren tijdens de lancering van het Broednest. Maar het is belangrijk dat je leert om jezelf snel en eenvoudig terug te brengen op de plek waar je wilt zijn. Dat je je prioriteiten een paar keer per jaar weer in de juiste volgorde zet.

Want als je merkt dat je relaties, je lichamelijke én mentale gezondheid lijden onder je werk, omdat je zo graag je doelen wilt behalen, dan zul je snel ontdekken dat je helemaal op het verkeerde spoor bent aanbeland.

Tijd om in kleine stappen de koers te corrigeren, zodat je weer komt waar je wilt zijn. Om alles weer simpel, duidelijk en logisch te maken. Want er zijn zoveel dingen die je kunt doen. Maar er zijn maar een paar dingen die er daadwerkelijk toe doen.

Hoe beter het jou – en mij – lukt om onze tijd en energie op deze zaken te richten, des te beter ons leven zal zijn. En – waarschijnlijk – des te mooier we onze leefomgeving kunnen maken voor onszelf en voor anderen. 😊

Lekker ontspullen en opruimen

Slim ontspullen en opruimen Bundel

Een opgeruimde leefomgeving draagt bij aan innerlijke rust en een gevoel van controle. Hierdoor voel je je krachtiger op andere fronten in je leven.

Ontspullen helpt je daarnaast ook een hoop geld, energie en tijd besparen. Het is een praktische, leuke en bevrijdende manier om je levenskwaliteit snel en blijvend te verhogen.

In deze Bundel laat ik je zien hoe je slim en snel kunt ontspullen en opruimen. Tijd om aan de slag te gaan, doe je mee?

Gratis deelnemen aan cursus

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test