Artikel opslaan

Minimalistisch leven is leuk en luchtig

Wat is het toch een heerlijk bevrijdend inzicht als je erover nadenkt. Al decennia leven we met het idee dat we meer moeten hebben. Meer geld, meer bezittingen, meer spullen. En nu waait er een frisse wind. Nu blijkt dat we ons onnodig druk maakten.

Meer willen bezitten is moeilijk. Het is uitputtend. Het is de ‘ratrace’, de eindeloze drang naar meer, en daarvoor eindeloos blijven werken. En tegelijkertijd nooit tevreden zijn. Wie wil dat?

Tja. Goede vraag. Het leek het standaard uitgangspunt van onze westerse samenleving. Maar we zijn, niet geheel vrijwillig, teruggekomen bij de realiteit. Bij dat wat werkt: minimalisme.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Minimalisme brengt meer kwaliteit in je leven

We hoeven niet alles te hebben, alles te bezitten. Sterker nog, het blijkt dat minder écht meer is. Heerlijk. Tijd voor een plof op de bank en een diepe zucht van opluchting. Eindelijk rust. Minder zooi, minder verplichtingen, minder meuk, minder afleidingen.

En automatisch meer tijd voor de dingen die we echt belangrijk vinden. Geen tijd schenken aan spullen. Tijd besteden aan dierbaren, aandacht geven aan mensen. Aandacht geven aan jezelf, jezelf ontwikkelen. Tijd overhouden voor fijne ervaringen. Energie overhouden om iets aardigs te doen voor anderen.

Je doet en hebt alleen maar die dingen die je echt geweldig vindt. Die je de moeite waard vindt. Fijn.

Minimalistisch Minimalisme Stappenplan

Een stappenplan met een lange naam, maar een simpele inhoud:

  1. Bepaal wat essentieel is in jouw leven om het leven te leiden dat jij wenst.
  2. Gooi alles dat niet essentieel is uit je leven.
  3. Blijf stap 1 en stap 2 constant herhalen.

Dat is het. Dit is alles dat je nodig hebt om minimalistischer te leven. Om de kwaliteit van je leven te verhogen. In de praktijk betekent dit dat je:

  • Regelmatig en rigoureus opruimt;
  • Minder materialistisch wordt;
  • Beter leert om grenzen te stellen;
  • Meer dingen gaat doen die je echt leuk en nuttig vindt;
  • Je hoofd rustiger en kalmer wordt;
  • Je meer tijd over hebt per dag;
  • Je leven een hogere kwaliteit krijgt.

Haal alles weg dat weg kan, en niet meer. Stap voor stap. Dat kan dagen duren, of maanden, of jaren. Maar blijf ‘afslanken’. Minder en minder. Meer eenvoud, meer kwaliteit, meer rust, meer overzicht. Je leven wordt leuker, lichter, flexibeler, stabieler en jij wordt veerkrachtiger op alle fronten.

Mooi spul. En wij al die jaren maar spullen verzamelen.

Gekkerds waren we.

Minimaliseer je spullen & versimpel je leven

Minder meuk, meer leukBen je toe aan meer rust, meer overzicht en meer eenvoud? In mijn gezellige eCursus Minder meuk, meer leuk vind je een praktisch stappenplan dat je helpt minimaliseren en je leven simpeler te maken.

Ervaar meer vrijheid, meer kalmte en meer voldoening. Je hebt dit leven maar één keer – besteed het aan dingen die je blij maken!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test