Artikel opslaan

Mensen praten graag over zichzelf

Misschien had je er nooit bij stil gestaan maar het is waar. Mensen praten heel graag over zichzelf. Zijn immers de ‘ster’ van hun eigen leven. Door vragen te stellen kom je geïnteresseerd over, en dat stellen mensen op prijs. Probeer dus geen vrienden te maken door honderduit over jezelf te praten. Schuif je eigen verhaal even naar de achtergrond en begin te vragen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 11 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Naast vragen stellen ook actief luisteren

Als je vragen stelt moet je ook daadwerkelijk luisteren naar het antwoord. Alleen op deze manier kom je oprecht over. Bovendien bevatten de antwoorden van je gesprekspartner waardevolle informatie. Op basis van deze antwoorden kun je namelijk doorvragen en op die manier het gesprek gaande houden! De belangrijkste informatie die je kunt onthouden is de naam. Vervolgens is het altijd goed om iets te onthouden waar je later op terug kunt komen. Misschien vertelt je gesprekspartner dat zijn dochtertje naar het ziekenhuis moet voor een ingreep.

De ultieme strategie bij een vervelende ‘stilte’

Zit je in een gesprek met iemand en valt er plotseling zo’n nare en ongemakkelijke stilte? Stel dan een vraag! Laat de ander maar lekker praten en luister actief. Hierdoor geef je de conversatie weer even een ‘kick-start’ waardoor je weer even vooruit kunt.

Onthoud de antwoorden op je vragen

Op jouw vragen komen antwoorden. Het is belangrijk deze antwoorden in je gesprek te verwerken en om ze vervolgens ook te onthouden. Deze informatie geeft je namelijk aanknoopingspunten voor toekomstige gesprekken. Je kunt op een volgende ontmoeting snel het ijs breken door te beginnen met: “hoe is het afgelopen met je dochter?”

Je gesprekspartner zal hierdoor het idee hebben dat je oprecht geïnteresseerd bent. Hierdoor zal hij je als een prettig persoon ervaren.

Mensen gaan je aardig vinden

Doordat je oprecht geïnteresseerd overkomt op mensen ontwikkel je vanzelf goede relaties. Wanneer mensen in je omgeving je op prijs stellen zullen ze eerder bereid zijn om je te helpen met zaken. Deze mensen, de mensen die je oprecht aardig vinden en dus iets voor je over hebben, vormen je netwerk.

Lees ook: 6 redenen waarom je netwerken goed voor je is.

Het mooiste: Je wordt echt oprecht geïnteresseerd!

Als je regelmatig actief luistert naar wat mensen te vertellen hebben leer je ze beter kennen. Daardoor voel je je meer met mensen verbonden. Deze verbondenheid zorgt voor oprechte interesse. Zodra je je deze manier van netwerken eigen hebt gemaakt ontwikkel je een oprechte interesse in andere mensen. Je hoeft dan niet te ‘doen alsof’.

Meer netwerktips lezen? Lees dan ook zeker: vergroot je netwerk door vragen te stellen

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test