Artikel opslaan

“How far will we have to go before we learn the lesson?
Gandhi, was a Hindu
Martin Luther King, a Christian
Regardless of religion, they knew love was the mission
And it all comes down to one.”

India.Arie – One

“Ik heb gelijk”

Iedere religie gelooft dat de god (of goden) die zij aanbidden de enige echte is. Alle mensen die iets anders geloven, houden zich bezig met een waanidee. Die mensen zijn gek. Of op zijn minst onverstandig.

Iedere samenleving denkt te weten hoe het leven op de planeet moet worden ingericht. En iedere samenleving kijkt verbaasd naar samenlevingen die het hier mee oneens zijn, en die een andere visie naleven.

Iedere cultuur heeft een eigen scheppingsverhaal. Ieder mens een eigen overtuiging. Er is zo’n enorme diversiteit aan verhalen, overtuigingen en culturele bagage dat één ding heel duidelijk is:

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

We gaan het nooit eens worden

We gaan het nooit eens worden. Niet over politiek. Niet over religie en spiritualiteit. Niet over de grote levensvragen en vaak niet eens over de kleine details.

De mensheid zal nooit spreken als één.

En gelukkig hoeft dat ook niet. Zoals India.Arie het in haar prachtige nummer ‘One’ omschrijft:

“Whether you are red, brown, yellow, black, or white
Man with a husband, or a woman with a wife
We can debate until the end of time who is wrong or right
Or we can see ourselves as one
Cause it all comes down to love.”

It all comes down to love

Liefde is dat vage begrip dat alle mensen verbindt. Het is de universele emotie die zorgt voor bloei, hoop, verbinding, veerkracht, duurzaamheid, vreugde, geluk en gezondheid.

Een leven gebaseerd op liefde, is een leven vol voldoening, warme relaties en mooie herinneringen.

Een samenleving gebaseerd op liefde, is een samenleving die zorgt voor elkaar, voor zichzelf, voor de wereld en de mensen in die wereld.

Een religie gebaseerd op liefde, is een religie die terug gaat naar de basis van haar geschriften. Haat kan niet bestaan naast “Heb uw naasten lief”. Het is een religie die gemeenschappelijke waarden vindt met alle andere wereldreligies. Die niet langer zoekt naar verschillen maar naar overeenkomsten.

Het komt allemaal neer op één ding.

Het leven wordt mooier wanneer je je richting liefde beweegt. Elke dag opnieuw. Als individu, als familie, als stad, land, unie en als soort.

Dus, de volgende keer als je voor een beslissing staat, vraag je af: “Wat zou liefde doen?” Die simpele vraag is het zaadje voor een betere wereld. En jij kunt er nu mee beginnen.

Zo. De geitenwollen sokken mogen weer uit.

 

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test