navigation
search

High tea: eigen high tea organiseren in 4 stappen

High Tea is een heerlijke manier om met vrienden te genieten van thee en lekkere high tea hapjes. Je eigen high tea organiseren? Wij hebben tips!

High tea organiseren

Er zijn genoeg schattige theehuisjes te vinden in grote steden waar je kunt high tea-en, maar nog leuker is het om een high tea zelf te organiseren. In je eigen achtertuin bijvoorbeeld! Weet je niet waar je beginnen moet? Wij weten het wel en helpen je een eindje op weg!

1. Nodig je vriendinnen uit op je high tea!

In je eentje High Tea-en is een beetje saai en daarom ga je gezellig je liefste vrienden en vriendinnen uitnodigen. Maak een leuke uitnodiging en stuur deze op. Leuk is het om je High Tea op een zondagmiddag te organiseren, veel mensen hebben dan niet zoveel te doen. Laat iedereen een smaakje thee meenemen en iets wat ze zelf hebben gemaakt, dan hoef jij tenminste niet voor alles te zorgen!

2. Thee selecteren voor je high tea

Natuurlijk staat tijdens de High Tea de thee in het middelpunt. Thee heb je in verschillende soorten en smaakjes. High Tea-en doe je gewoonlijk met zwarte (normale) thee, maar het mag natuurlijk ook met witte of groene thee. Je hebt losse thee, fruitsmaakjes, zakjes thee en nog veel meer! Kijk wat jij het handigst vindt voor jouw high tea en haal het in huis.

In plaats van theezakjes in een theepot te hangen, kun je beter een theepot gewoon vullen met gekookt water. Zo is iedereen er vrij in zijn favo smaakje te drinken op jouw high tea. Zet ook suiker, melk, honing en schijfjes citroen op tafel. Je hoeft trouwens de thee niet in theekopjes te schenken. In kleine glaasjes is ook hartstikke hip! Wees creatief!

3. Lekkere high tea hapjes

Naast thee worden er bij een traditionele high tea ook allerlei hapjes geserveerd. Dit gaat meestal in drie gangen: Sandwiches en hartige hapjes, scones met jam en room en tot slot cake, koekjes en bonbons. Natuurlijk hoef je je niet aan deze gangen te houden.

Laat iedereen die te gast is op jouw high tea zelf iets maken en maak zelf ook wat lekkere dingetjes zoals worstenbroodjes, kleine broodjes, brownies, scones (typisch Engels), chocoladetruffels, versierde cakejes en appeltaartjes. Van alles hoef je geen grote hoeveelheden te maken. Vaak zit iedereen al heel snel vol van al dat lekkers!

Ben je aan de lijn of eet je gewoon liever gezonde hapjes? Bekijk dan hoe je zelf een gezonde High Tea organiseert!

4. Maak je high tea gezellig

Alle hapjes voor je high tea zijn gemaakt en de thee is gezet, maar je high tea mag ook wel een beetje feestelijk gepresenteerd worden natuurlijk! Niets is lekkerder dan een high tea in de tuin. Bekleed de tafel met een feestelijk tafelkleed of tafelloper.

Maak een etagère door borden en kopjes op elkaar te stapelen en zet de hapjes hierop. Zet kleine bordjes, vorkjes en servetten op tafel. Je kunt ook een bos bloemen neerzetten voor de gezelligheid, of kaarsjes. Maak het zo leuk als je zelf wilt. Een extra tafeltje naast de grote ‘high tea tafel’ is ook handig, voor bijvoorbeeld de thee.

Nog veel meer handige high tea tips?

Alles is geregeld en je high tea kan beginnen! Je hoeft nu alleen nog maar heerlijk te genieten van de gezelligheid en al dat lekkers!

Heb je nog meer tips nodig? Klik hier voor tips voor het maken van een gezonde High Tea! Of wat dacht je van je eigen Kerst High Tea of een vernieuwende dessert table?

Nóg meer tips!

Zo wordt succesvol leven een eitje.

Klopt, de woordspeling is flauw. Maar het is wel waar. Lees ons gratis eBoek met tips voor een leuker leven.


Reacties

 • linde says:

  ik ga met mijn vriendinnen een high tea houden hebben jullie misschien nog ideeën van wat voor hapjes we zouden kunnen regelen

 • Esther Kuperus says:

  Het was gezellig!

 • Esther Kuperus says:

  Thnx! Nou maar hopen dat ze thee lusten…;-)

 • Wauw, dat is echt leuk! Geniet er van en veel plezier met elkaar!!

 • Gerry Helder says:

  lijkt me heerlijk

 • lijkt me leuk Natas Verheijde

 • Peggy Belis says:

  Ga ik deze winter zeker eens organiseren !!

 • Goede tips, kan ik wat mee. Bedankt

 • Inge Mansveld says:

  Bedankt voor de tips, ik ben er heel blij mee.

 • Allemaal leuke ideeën!

 • Rosanne says:

  High tea komt eigenlijk gewoon uit Nederland! wij hebben het juist naar Engeland over gebracht ;)

 • vera says:

  hoi amber vind vooral recepten leuk als scones met room en jam of chocomuffins,en sanwiches zijn natuurlijk ook heel lekker.
  zelf wword ik volgende week 12 en ga een high tea houden, en op school hebben we er ook een keer een gehouden en toen moesten we ook menukaarten maken, ik heb de top 10 high tea hapjes opgezocht en die toen opgeschreven.
  ps: een high tea organiseren is tegen woordig helemaal hip & happening volgens de Tina meiden!!

 • Amber says:

  Wat een leuke ideeën op deze website! Ik ga een high tea organiseren voor mijn vriendinnen, iemand leuke tips wat betreft eten, thee, wijn etc.??

 • Tessa says:

  ik wil ook voor mijn verjaardag een high tea houden maar weet iemand hoe land het ong duurt?

 • J says:

  leuk, heb zelf 2x een high tea meegemaakt, een keer in een cafe/restaurant, en een keer zelf georganiseerd met vriendinnen. Kan het iedereen aanraden

 • Esther says:

  mijn dochter word 9 in oktober en we gaan een high tea geven. voor 4 meisjes in die leeftijd. wie heeft er nog leuke tips/recepten enz.

 • Sophie says:

  wij moeten voor school een Engels menu kaart maken voor een High tea. hebben jullie misschien nog tips?

  xx

 • Lies says:

  Wat Phil zegt klopt, ik kom zelf uit Engeland en ze noemen het geen ‘High Tea’ maar een ‘Afternoon Tea’. High Tea is gewoon het avondeten maar dan uitgebreid. Maakt ook niet zo heel veel uit eigenlijk maar goed, een ‘Afternoon Tea’ is wel ontzettend gezellig en leuk om te doen!!
  xx

 • Eva says:

  Ik ga over een uurtje high tea’en. En ik had ook iedereen gevraagd iets zelf te maken en hun lievelingsthee mee te nemen, heb er veel zin in!

 • Phil says:

  Het gekke is, dat high tea eigenlijk heel ouderwets is (zie de definitie uit de Engelse Wikipedia:
  "High tea

  High Tea (also known as Meat Tea*) is an early evening meal, typically eaten between 5 and 6 o’clock in the evening. It would be eaten as a substitute for both afternoon tea and the evening meal. The term comes from the meal being eaten at the ‘high’ (main) table, instead of the smaller lounge table. It is now largely replaced by a later evening meal.

  It would usually consist of cold meats, eggs and/or fish, cakes and sandwiches. In a family, it tends to be less formal and is an informal snack (featuring sandwiches, biscuits, pastry, fruit and the like) or else it is the main evening meal.

  On farms or other working class environments, high tea would be the traditional, substantial meal eaten by the workers immediately after nightfall, and would combine afternoon tea with the main evening meal.

  * "April 23.—Mr. and Mrs. James (Miss Fullers that was) came to meat tea, and we left directly after for the Tank Theatre". The Diary of a Nobody. George and Weedon Grossmith, with illustrations by Weedon Grossmith. 1892.

  In recent years, High Tea somehow became a word for exquisite afternoon tea."

Reacties zijn gesloten.

Disclaimer
Privacy
Cookies (+ recept)
Servicenest
© 2004-2016, soChicken®. Alle rechten voorbehouden.
soChicken is onderdeel van soChicken Studios.

Ontvang het soChicken stappenplan naar een leuker leven

Ontdek gratis hoe je je leven leuker en eenvoudiger maakt, met ons populaire stappenplan naar een leuker leven. Ruim 90.000+ lezers gingen je voor. Download nu gratis.

We zullen je niet spammen en je gegevens blijven tussen ons.