Artikel opslaan

1. Seks houdt je gewicht op peil

Waarom zou je jezelf iedere week opnieuw martelen op die rare trilplaat terwijl je met een lekkere vrijpartij zomaar 200 calorieën kunt verbranden? Seks zorgt voor sterkere spieren, meer flexibiliteit en meer conditie. Bovendien word je begeleid door je eigen ‘personal trainer’, is dat geen leuk idee?

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Seks verlicht pijn

We schreven Waarom seks gezond is al over de pijnstillende werking van seks. Seks kan helpen tegen hoofdpijn en menstruatiekrampen. Ook verlicht het rugpijn en andere kwaaltjes. Dit komt omdat de pijngrens tijdens de seks, vooral bij vrouwen, enorm wordt verhoogd.

3. Seks helpt stress verlagen

Door te seksen voel je je minder gespannen. Het maakt niet uit of je seks met jezelf of met een ander hebt, de vrijkomende hormonen zorgen voor gevoelens van warmte en ontspanning. Wat is er nou beter dan na een zware dag heerlijk te ontspannen met je grote liefde?

4. Seks versterkt je immuunsysteem

Mensen die seksueel actief zijn worden minder vaak ziek. Seks versterkt het natuurlijke immuunsysteem van je lichaam waardoor je virussen en andere vervelende zaken makkelijker afweert.

5. Seks is goed voor je hart!

Ja, er is meer dan omega 5 boter. Seks is goed voor je hart! Alle lichamelijke activiteit zorgt dat je hart en bloedvaten lekker doorspoelen. Bovendien verlaagt seks je cholesterol en helpt dus vervelende zaken als hartaanvallen voorkomen.

6. Seks verhoogt je zelfvertrouwen en jullie intimiteit

Wanneer je in een vaste relatie regelmatig seks hebt zorgt het voor meer intimiteit en verbondenheid. Het kan jullie relatie een leuke oppepper geven doordat jullie dankzij alle hormonen meer voor elkaar over hebben. Deze warmte en intimiteit zorgt bovendien voor een groeiend zelfvertrouwen!

7. Seks helpt je beter te slapen

Seks (en ook masturbatie) helpt je om lekker te slapen. Aan de ene kant vanwege de lichamelijke moeite die je erin stopt (je kan aardig uitgeput zijn na een flinke sekssessie). Aan de andere kant vanwege vrijkomende hormonen na het orgasme. Je belandt in een heerlijke roes waarna je eenvoudig in slaap kunt vallen.

8. Seks houdt je jong en vitaal

Wanneer je een actief seksleven hebt voel je je jonger en zul je dit ook gaan uitstralen. Doordat je geliefd wordt door je partner op je meest kwetsbare momenten voel je je aantrekkelijk waardoor mensen je ook als aantrekkelijker zullen ervaren!

9. Seks maakt je blijer

Zit je een beetje in een dipje? Heb je een vervelende dag gehad op je werk? Dan kan seks een uitkomst bieden. Doordat er talloze stofjes vrijkomen tijdens de seks voel je je na het orgasme direct een heel stuk beter en vrolijker!

10. Seks helpt je langer leven!

Er is een relatie aangetoond tussen het aantal orgasmes dat iemand heeft, en het risico dat die persoon overlijdt. Het blijkt dat mannen die minimaal 2 keer per week klaarkomen veel minder kans hebben om te overlijden dan mannen die slechts 1 keer per maand klaarkomen.

11. Seks verlaagt het risico op borstkanker

Volgens een onderzoek blijkt er een verband tussen de toename van seksuele activiteit en de afname van het aantal gevallen van borstkanker.

12. Seks veroorzaakt een kettingreactie van goede dingen

Uit onderzoek blijkt dat seksuele activiteit bij mannen de kans op prostaatkanker verlaagt. Bovendien maakt seks vrouwen vruchtbaarder, en zo zijn er nog tientallen positieve effecten die seks heeft op je lichamelijke functies.

Seks is gezond!

Zoals je ziet is seks in een vaste relatie gezond voor zowel jou als voor jullie relatie. Je lichaam reageert positief op seksuele activiteit en jullie relatie kan er intiemer en dieper van worden. Overweeg dus eens een avondje sportschool in te wisselen voor een avond van elkaar genieten! Lees voor meer leuke seksweetjes een van onze onderstaande artikelen of bekijk het onderstaande boekje voor meer seksplezier!

Meer soChicken artikelen met leuke seksweetjes en -tips:

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test