Artikel opslaan

1. Begin, in godsnaam, BEGIN!

Dromen werken niet tenzij jij dat doet. Wil je je leven veranderen, je dromen bereiken, de wereld van je laten horen? Kom dan van de bank en ga aan de slag.

Hoeveel je ook nadenkt, praat en fantaseert over je droom: er gebeurt niets totdat je iets doet. Actie zet dingen in beweging. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar begint. Begin met fouten maken, begin met leren van je fouten, wees niet bang. Doe iets!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Een boek schrijven in één middag? Geen goed idee.

Heb je last van het ‘ik ga mijn droom in één dag realiseren, maar dat is veel werk, ik kijk liever tv’-syndroom? Dan is het tijd voor een reality-check: je schrijft geen boek in een middag. Je bouwt geen bedrijf in een week. En als je dit probeert ben je of héél bijzonder, of je gaat jezelf ontzettend teleurstellen.

Jezelf teleurstellen is vervelend. Je bewijst aan jezelf dat je iets niet kunt, waardoor je minder vertrouwen in jezelf krijgt, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om op de bank te blijven hangen.

Dus begin, en maak het jezelf niet onmogelijk. Schrijf één hoofdstuk, of zelfs één alinea. Doe iets, maar probeer niet alles te doen. Houd het klein en behapbaar. Bewijs aan jezelf dat je iets voor elkaar krijgt, voel je trots en merk hoe je de volgende keer sneller aan het werk zult gaan.

3. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven

Jawel, de wet van oorzaak en gevolg is ook op jou van toepassing! Vraag jezelf dus eens af wat je veroorzaakt door niets te doen. Precies, allerlei onaantrekkelijke dingen en zeker niet de realisatie van je grote droom.

Wees de oorzaak van het gevolg dat je wilt ervaren. Wil je succesvol zijn? Wees dan de oorzaak van dit succes!

4. Werk nu voor een betere toekomst

Vind je het niet fijn om hard te werken? Bedenk dan dat hard werk vaak beloond wordt met een betere toekomst. Het opzetten van een goedlopend bedrijf is hard werk. Wanneer het bedrijf echter eenmaal staat, en jij de zaakjes goed op orde hebt, kun je het bedrijf voor je laten werken.

De kunst is het opbouwen van momentum. Het kost veel kracht om een supertanker aan de gang te krijgen. Maar als het eenmaal vaart op topsnelheid, kost het veel minder kracht om het schip gaande te houden.

Bouw momentum op, breng het schip in beweging en maak het jezelf in de toekomst een stuk makkelijker.

5. Met ontkennen los je niets op

Zit je nog steeds op de bank? Onthoud dan dat je niets oplost met weglopen en ontkennen. Jouw leven is jouw leven. Het maakt mij (en de rest van de wereld) niet uit als je blijft zitten.

Als jij je dromen wilt waarmaken, moet jij in actie komen. Niet je baas, niet je collega’s, niet je moeder of je vader maar jij.

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven. En jouw leven is (net als dat van alle andere mensen) onderhevig aan de wetten van oorzaak en gevolg. Doe er dus iets mee.

Kom van de bank af! We wachten op je!

Meer tips om uit je luie stoel te komen?

Wij hebben een geweldige eCursus voor je klaarstaan die je helpt je van de bank af te komen en je uitstelgedrag voor goed te verslaan. Leer hoe je jezelf aan de gang krijgt en hoe je je dromen bereikt! Bekijk deze uitstelgedrag eCursus… 

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test