Artikel opslaan

“Glamour to me is about remaining
graceful and understated.”

Kate Winslet

Een leven zonder tv is niet glamorous

Nee, niet echt. Glamour koppelen we normaal gesproken aan luxe auto’s, statige huizen, perfecte mensen, veel succes, heel veel geld en dure kleding. We horen in het nieuws over veel dingen – van oorlogen tot celebrity’s. Maar we horen niet over mensen die hun leven vereenvoudigen, meer tijd vrijmaken en hun plaatsje in de economische draaimolen inruilen voor iets rustigers.

Maar ik denk dat dit aan het veranderen is. Meer en meer mensen beseffen dat je jezelf niet gelukkig kunt consumeren. En dat een leven dat draait om werk, status en geld uiteindelijk weinig voldoening geeft.

Tijd hebben en voldoening ervaren – dat is de nieuwe glamour. Hieronder ontdek je waarom een simpel, bewust leven – dat draait om liefde, aandacht en kwaliteit – meer glamour heeft dan een leven met twee sportauto’s op de oprijlaan.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

16 redenen waarom simpel leven glamour heeft

 1. Je werkt minder. Omdat je minder geld nodig hebt om gelukkig te zijn, kun je rondkomen met minder werk. Of met leuker werk dat minder goed betaalt. Je gebruikt geld als gereedschap in plaats van als doel.
 2. Tijd is echte luxe. En dat is precies wat een simpel leven je oplevert. Je hebt het niet druk, je hebt het rustig. Minder werk, minder shoppen, minder opruimen.
 3. Je kunt investeren in relaties. En het zijn je relaties met de mensen om je heen die uiteindelijk het meest waardevol zijn. Die je het meeste vervullen, die je leven echt de moeite waard maken.
 4. Je leeft alleen met wat je nodig hebt. Geen huis vol met meuk, maar een leefomgeving die zorgvuldig is samengesteld om je optimaal te ondersteunen in je levensgeluk.
 5. Je ben nooit meer iets kwijt. Want hoe kun je iets kwijtraken als je altijd precies weet waar al je spullen zijn?
 6. Je maakt indruk met je rust en kalmte. Niet met je drukke bestaan of je luxe auto. Je ontwikkelt een uitstraling die uniek is in onze maatschappij. Kalm en liefdevol.
 7. Je kunt echt kwaliteit bieden. Omdat je je bezighoudt met minder projecten en verplichtingen kun je je echt geven voor die paar zaken die je belangrijk vindt.
 8. Je hebt de ruimte om te lezen. Meer tijd, minder stress, minder tv en dus meer tijd om eens een boek op te pakken.
 9. Je kunt jezelf sneller ontwikkelen. De meeste mensen nemen weinig tijd voor hun persoonlijke ontwikkeling. Ze blijven hangen in onzekerheden en angsten. Jij hebt meer ruimte om te reflecteren en aan jezelf te werken. Waardoor je leven steeds dieper en ruimer aanvoelt.
 10. Je voelt je positiever. Met minder nieuws en minder keurslijf begin je in te zien dat het leven best oké is.
 11. Je oordeelt minder. Je gaat begrijpen dat je nooit het hele verhaal kent. En dat continu oordelen simpelweg geen plek heeft binnen een liefdevol leven.
 12. Je lichaam wordt fitter. Simpelweg omdat je vaker de fiets pakt, ook als je naar een nabij gelegen stad/dorp fietst. Je wandelt meer, je sport vaker, je bent meer in de buitenlucht.
 13. Je voelt je gezonder. Je kiest voor simpele voeding vol met voedingsstoffen. Veel groente, fruit en hele granen. Lekker goedkoop en lekker gezond.
 14. Je hebt meer ruimte om anderen te helpen. En daarmee maak je niet alleen anderen gelukkiger, je geeft ook je eigen leven ongekend meer voldoening.
 15. Je levensstijl is licht voor het milieu. Omdat je minder consumeert, weinig dierlijke producten eet, zuinig bent met energie en tevreden met minder, neemt de grootte van je ecologische voetafdruk drastisch af.
 16. Je voelt je vaker tevreden en gelukkig. Vooral omdat je inziet waar je dankbaar voor kunt zijn. Hoe fijn kleine, normale dingen kunnen zijn als je de moeite neemt om ze te waarderen.

Minimaliseer je spullen & versimpel je leven

Minder meuk, meer leukBen je toe aan meer rust, meer overzicht en meer eenvoud? In mijn online cursus Minder meuk, meer leuk vind je een praktisch stappenplan dat je helpt minimaliseren en je leven simpeler te maken.

Ervaar meer vrijheid, meer kalmte en meer voldoening. Je hebt dit leven maar één keer – besteed het aan dingen die je blij maken!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test