Artikel opslaan

Vergeet de kado’s!

Het maken van creatieve surprises en gedichten mag dan leuk zijn, het kost wel ontzettend veel tijd. Bovendien is het kopen van kado’s ook niet altijd even makkelijk (vooral voor de mannen… alweer sokken?). Sinterklaasavond is voor veel mensen een knagende ‘todo’ die veel tijd kost. Het is dus verstandig om de kado’s het raam uit te doen (niet letterlijk, natuurlijk). Voor die 10 euro koop je die spullen zelf wel!

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

Terug naar de basis: gezelligheid

Door alle surprisefratsen zijn mensen de kern van het Sinterklaasfeest een beetje uit het oog verloren. Het draait niet om de kado’s, het draait om het samenzijn. Sinterklaasavond is een gezellige, warme avond die in het hele land gevierd wordt. Kinderen zijn ‘s middags vrij, jij mag eerder weg van je werk en het is rustig op straat. Het is een echte Hollandse traditie waar veel mensen waarde aan hechten omdat het gewoon zo ontzettend gezellig is!

Dus de kern is gezelligheid. Doe dan iets gezelligs!

Jij hebt je he-le-maal gegeven voor je surprise. Het is een creatief hoogstandje, en je zult weleens laten zien wat je in je mars hebt. Wat jij alleen niet weet is dat je neefje jou heeft getrokken. En dit neefje geeft jou dit jaar een grabbelton. Herkenbaar? Kado avonden zijn echt niet voor iedereen leuk. Het kan bovendien ook nog lastig zijn om net te doen of je blij bent met dat stomme paar sokken!

Gezelligheid kan ook anders

Er zijn meer mogelijkheden! Een gezellige Sinterklaasavond kun je ook hebben door met vrienden of familie lekker thuis te gourmetten, steengrillen, bakplaten of fonduen. Je kunt met z’n allen een ouderwets spelletje doen zoals Monopoly, of een nieuwerwets spelletje zoals Wii Sports. Huur een filmpje, bak lekker een boterstaaf af en maak er een leuke avond van!

Kadootjes dobbelen!

Een andere leuke optie mét kado’s is een dobbelspelletje. Op internet vind je verschillende standaardspelletjes die je kunt uitprinten. Hier vind je een leuk voorbeeld. Hier koop je voor een klein bedrag verschillende algemene kadootjes, en is dus niet bekend wie ze gaat ontvangen. Dit zorgt voor een gezellige avond mét kadootjes zónder stress!

En met kinderen?

Zolang je nog kleine kinderen hebt is het natuurlijk het leukst om Piet een zak voor de deur te laten zetten. Zorg voor lekkere Sinterklaashapjes en geniet van je kinderen en de avond op zich. Sinterklaasavond is bijzonder voor jong en oud, met en zonder kado’s. Het draait om warmte en samenzijn. Laat de stress dus varen!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test