Artikel opslaan

Niet gelukkig maar ook niet ongelukkig

Je weet niet precies wat je overkomt, maar je voelt dat je het leven de laatste dagen gewoon even niet zo leuk vindt.

Je bent niet ongelukkig, maar je bent ook zeker niet gelukkig. Je bevindt je in een soort verschrikkelijk saai niemandsland. Je weet niet wat je met je leven aan moet. Op stap gaan of juist uitrusten? En gaat dat etentje je uit deze bui trekken?

Als je gevangen zit in de sleur dan verliest het leven tijdelijk haar glans. Je voelt je niet ongelukkig of gelukkig. Je voelt je gewoon niets, je weet niet wat je wilt en je hebt bijna nergens zin in.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Wat je nodig hebt: betekenis

Hoewel veel mensen hun sleur proberen op te lossen door leuke dingen te gaan doen, pak je hiermee de oorzaak van je sleur niet aan. Want waarom overkomt dit je? Waarom ben je ineens je dagelijkse routine helemaal zat?

Het heeft te maken met één simpel feit: je leven heeft betekenis nodig.

Wat dat inhoudt? Het betekent dat je het gevoel wilt hebben dat je iets bereikt, dat je iets nuttigs doet, dat je daden betekenis hebben. Je moet het gevoel hebben dat je acties waardevol zijn, anders worden ze vervelend en gaan ze je tegenstaan.

De moeder die luiers verschoont

Dit klinkt misschien vreemd: Je hoeft geen leuke dingen te doen om gelukkig te zijn. De dingen die je doet moeten simpelweg een betekenis hebben, ze moeten je richting een bewust of onbewust doel brengen.

Denk je dat een kersverse moeder het leuk vindt om drie keer per nacht wakker te worden, luiers te verschonen waarbij de poep soms tot op de rug zit en voor haar gevoel allerlei dingen moet laten voor haar baby?

Deze taken zijn niet leuk, maar ze zijn wel van grote betekenis. Ze dienen het grotere doel, dus doet ze al deze taken steeds opnieuw, vaak met een glimlach op haar gezicht.

Een leven zonder reden, zonder betekenis, is niet leuk en niet motiverend. Je lost je sleur dus niet persé op door iets leuks te gaan doen, maar vooral door iets van betekenis te gaan doen.

1. Ruim iets op

Je gaat je beter voelen als je nuttig voelt, als je iets van betekenis kunt doen. Wil je je snel nuttig voelen? Ga dan even iets opruimen of schoonmaken waar je blij van wordt.

Is het huishouden juist de oorzaak van je sleur? Pak dan iets aan waar je normaal niet aan toe komt, zoals het opnieuw inrichten van je werkkamer of het opruimen van je zolder zodat je er een leuke speelkamer van kunt maken.

Wanneer je opruimt hoef je even niet zoveel na te denken maar moet je vooral doen. Je bent even fysiek actief, en na een uurtje of twee heb je een nieuw en fris resultaat waar je trots op kunt zijn!

2. Ga sporten, liefst in de buitenlucht

Is het lekker weer buiten? Trek dan je hardloopschoenen aan en ga lekker een stukje rennen! Je kunt natuurlijk ook gaan wandelen, fietsen of skaten.

Even lekker sporten is zonder twijfel de meest eenvoudige en meest effectieve manier om je direct gelukkiger te voelen als je in een sleur zit.

Lekker sporten helpt je de wereld weer positief te bekijken. Het geeft je een voldaan en gelukkig gevoel en je wordt bovendien lekker moe.

3. Ontspan en geniet van je dag

Realiseer je dat je niets moet. Je mag je zo voelen zoals je je nu voelt, dus maak je even niet druk. Laat het gaan.

Richt je niet op je sleur, maar richt je op het genieten van het moment. Na een halfuurtje sporten voel je je al een stuk lekkerder, en nu kun je deze positieve stemmingswisseling gebruiken om de rest van je dag leuk te maken!

Ga iets ondernemen waarbij je je nuttig voelt. Kook een lekker recept, plan je vakantie, ga een taart decoreren, leer je hond een kunstje of lees een inspirerend boek. Laat je sleur achter je en geniet van het moment!

4. Maak een plan voor de komende dagen

Geef jezelf wat grip op de komende dagen. Stel twee of drie kleine doelen die je morgen wilt bereiken, en stel een weekdoel voor jezelf. Besef dat je niet persé leuke dingen hoeft te doen om gelukkig te zijn, je moet nuttige dingen doen.

Nuttig betekent hierbij dat de taken die je verricht je uiteindelijk dichter bij je ideale leven brengen. Dus vraag jezelf eens af, hoe wil ik dat mijn leven er uiteindelijk uitziet?

Een globaal beeld van je ideale leven kan snel hernieuwde betekenis aan je leven geven. Je komt onvermijdelijk in de sleur als je vervelend werk verricht zonder dat je weet waarvoor.

Als je echter besluit dat je nog drie maanden dit werk verricht, zodat je daarna voor jezelf kunt beginnen of een lange reis kunt maken, is het veel makkelijker om vrolijk en gemotiveerd te blijven!

Dus, wat ga jij de komende dagen ondernemen en hoe sluit dat aan bij je lange termijn visie? Schrijf het op en ga weer genieten van je dag. Je hebt jezelf succesvol uit je sleur gesleept!

Meer tips om jezelf uit de sleur te slepen?

Zit je een beetje met jezelf in de knoop, en wil je graag uitpluizen wat je nu precies met je leven moet doen? Dan kan deze online training je helpen je passie en talenten te (her)ontdekken.

Vervolgens leer je hoe je stap voor stap jouw passie en talenten kunt inzetten in een nieuwe baan of je eigen bedrijf. Ontdek wat je leuk vindt, en hoe je de rest van je leven kunt blijven doen wat je leuk vindt! Lees meer…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test