Artikel opslaan

“If you don’t like something, change it. If you can’t change it, change your attitude. Don’t complain.” – Maya Angelou

Zeuren zuigt energie

We schreven al eerder dat zeuren energie uit je leven zuigt. Zeurende mensen zorgen voor een negatieve sfeer die niet nodig is.

Door te zeuren ontwikkel je een vals gevoel van controle. Wanneer je niets kunt veranderen aan een situatie die je niet aanstaat (of wanneer je geen zin hebt om er iets aan te veranderen) begin je te zeuren om een gevoel van controle te krijgen.

Zeurende mensen zijn op zoek naar bevestiging van hun problemen. Ze willen laten zien hoe moeilijk ze het hebben en willen hier graag begrip voor. Het probleem hiervan is alleen dat zeurende mensen vervelend gezelschap zijn voor mensen die niet zoveel zeuren.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Zeuren of niet zeuren? Je hebt een keuze

Wanneer je zeurt bereik je niets, anders dan dat je je emotioneel misschien lichter voelt. Wanneer je in het leven langs een situatie komt die je niet bevalt kun je gaan zeuren. Dit is echter de minst effectieve optie.

Er zijn slechts twee effectieve manieren om met tegenvallende situaties om te gaan:

  1. Iets doen om de situatie zo te veranderen dat het je wel bevalt;
  2. Niets doen en accepteren dat de situatie is zoals hij is.

Dit is alles. Dit zijn de keuzes die je hebt. Ga je stappen ondernemen om de situatie te veranderen? Zo ja, prima. Zo niet, ga dan niet zeuren maar accepteer dat je de situatie niet wilt of kunt veranderen en dat het zal blijven zoals het is.

21 Dagen Niet Zeuren

Veel mensen zeuren uit gewoonte. Misschien doe jij dit ook wel. Je klaagt en zeurt iedere dag omdat je dit simpelweg altijd doet, en omdat het op de één of andere manier toch prettig voelt. Je kunt de zeurgewoonte afleren door jezelf te dwingen 21 dagen niet te zeuren. Will Bowen, auteur van de wereldwijde bestseller ‘Een Betere Wereld’ stelt je in zijn boek voor een bijzondere uitdaging.

Je wordt uitgedaagd om gedurende 21 dagen een speciale armband te dragen. Telkens als je zeurt moet je de armband naar je andere pols verplaatsen. Het doel is om de armband 21 dagen om dezelfde pols te houden, dus telkens als je zeurt moet je weer helemaal opnieuw beginnen!

Op deze manier leer je jezelf snel af om te zeuren. Na 21 dagen heb je de zeurgewoonte als het goed is van je afgeschud, en ben je veranderd in een positiever en vrolijker mens!

Meer lezen en een ‘Stop-met-zeuren’ polsbandje?

Wil je meer lezen over de effecten van zeuren en wil je direct een speciaal polsbandje ontvangen? Bestel dan het boek ‘Een Betere Wereld’. Dit is de Nederlandse vertaling van ‘A Complaint Free World’ die wereldwijd al meer dan 6 miljoen keer verkocht is!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test