Probeer het opnieuw!

Precies. Je hebt het geprobeerd, het is niet gelukt. Verrassend. Veel dingen lukken niet in één keer. De dingen die het meest de moeite waard zijn vereisen hard werk. Ja, dat wist je al. Maar wie zegt dat het harde werk voltooid was na poging één?

Je wilt dolgraag een relatie. Je hebt je aangemeld bij een datingsite. Je hebt een date gehad, het werd niets. Vervolgens gooi je het bijltje erbij neer. “Ik heb het geprobeerd, en dat werkt niet.”Prima. Hoeveel dates denk je dat het kost om de perfecte partner te vinden? Had je gedacht dat het in één klap (of twee, drie, vijf of tien klappen) wel geregeld zou zijn? Blijkbaar niet. Dus? Stop je ermee?

Ik zou zeggen, je hebt waardevolle lessen geleerd. Je kansen op succes zijn toegenomen (mits je van de resultaten leert). Het is tijd voor de volgende poging! Pas iets aan (je datingprofiel, je kleding, je sociale vaardigheden, de locatie etc.) en probeer het opnieuw.

Succes komt niet uit de lucht vallen

Dingen mislukken. Dat is ook de bedoeling. Mislukkingen zijn leerzaam. En de meest succesvolle mensen zien mislukkingen simpelweg als waardevolle feedback op hun weg naar succes. Succes is hard werk omdat het veerkracht van je vraagt. Vallen en opstaan. Je kleren afstoffen, leren van de tegenslag en het gewoon opnieuw proberen met een andere insteek.

Je hebt het geprobeerd?

Kijk jezelf eens aan in de spiegel. Heb je het écht geprobeerd? Je bedrijf werd geen succes? Hoeveel bedrijven heb je geprobeerd op te zetten? Eén?

Je hebt gesolliciteerd maar werd niet aangenomen? Heb je al tientallen bedrijven aangeschreven? Heb je je volledig verplaatst in wat de mensen in deze bedrijven willen? Uren research gepleegd? Unieke, persoonlijke brieven geschreven naar ieder bedrijf? Nagebeld? Heb je aan jezelf gewerkt? Heb je echt alles gedaan wat je kon doen om een baan te krijgen? Of heb je vijf keer een standaardbrief met CV de deur uit gedaan en wacht je nog steeds op antwoord?

De cyclus van succes

Ik weet het, ik stel te veel vragen. Het punt dat ik wil maken is dat de meeste mensen niet eens zijn begonnen met een poging tot een succesvol leven.

Als een succesvol, hardwerkend persoon zegt dat succes ‘hard werk’ vereist, bekijk deze opmerking dan vanuit dat perspectief. Als een succesvol persoon rustig werkt dan is dat voor de meeste mensen hard. Moet je nagaan hoe echt hard werk eruit ziet! Dus hoe word je succesvol? Simpel en verschrikkelijk moeilijk:

  1. Probeer iets
  2. Leer van de resultaten
  3. Ga terug naar stap één

Net zo lang totdat je hebt ontdekt wat werkt. En ja, dat kan soms een lange tijd duren. Maar dat maakt niet uit, want de weg naar succes is ontzettend interessant.

En wat als dit stappenplan niet werkt? Simpel, zoek uit wat wél werkt en probeer het opnieuw. Keer op keer. Ga het doen. Ga leren van je tegenslagen. Word vies, stof je af en word weer vies. Waarom niet? Niemand komt jouw leven tot een succes maken! Dus als je succes wilt, ga het maken. We wachten op je!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test