Artikel opslaan

“Put your heart, mind, and soul
into even your smallest acts.
This is the secret of success.”

Swami Sivananda

Video – Hoe word je succesvol?

Bekijk hieronder mijn video over hoe je succesvol wordt. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over hoe je succesvol wordt op YouTube.

Wil je aan de slag met de tips in de video? Hieronder vind je het uitgebreide stappenplan met meer tips en inspiratie.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Gedraag je als een succesvol persoon

Mensen die resultaten boeken gedragen zich anders dan mensen die niet vooruit komen. Door je te gedragen als een succesvol persoon zul jij ook meer resultaten boeken.

 • Stop met zeuren.
 • Stap uit de slachtofferrol.
 • Cultiveer positieve gedachten.
 • Neem volledige verantwoordelijkheid voor je eigen succes, geluk en leven.
 • Raap jezelf bij elkaar als het moeilijk wordt.
 • Kom in actie.
 • Breng meer tijd door met mensen die zich hetzelfde gedragen.

Als je succesvol wilt zijn dan moet je het volgende doen:

 1. Bepaal wat je wilt bereiken, hoe succes er voor jou uitziet.
 2. Zet concrete stappen in de juiste richting. Onderneem actie om dichterbij dit doel te komen.

Je zult tegenslagen moeten doormaken. Je zult obstakels moeten overwinnen. Je zult jezelf moeten ontwikkelen en dingen moeten doen die oncomfortabel voelen.

Alles wat de moeite waard is kost moeite. Als het geen moeite zou kosten, dan zou je het waarschijnlijk niet ambiëren.

Een Facebook post schrijven is moeiteloos – iedereen kan het en doet het ook. Een boek schrijven is andere koek. De meeste mensen die ermee beginnen maken hun boek nooit af omdat het zo moeilijk is.

Succesvolle mensen weten wat ze willen, ze zetten stappen in die richting, ze pakken door als het tegenzit en nemen volledige verantwoordelijkheid voor hun leven.

Hier vind je tips om deze eigenschappen te ontwikkelen:

2. Ontwikkel je vaardigheden

Je vergroot je kansen op succes als je iets van waarde kunt bieden.

En je kunt meer bieden als je je vaardigheden ontwikkelt. Hoe beter je bent in wat je doet, des te makkelijker succes jouw kant op komt.

 • Blijf leren en studeren.
 • Zoek uit hoe je beter kunt worden in wat je doet.
 • Demonstreer je vaardigheden waar je kunt.

Zie jezelf verbeteren als een doel op zich. Groeien in je vaardigheden brengt je veel voldoening. En het is uiteindelijk een goed middel om succesvoller te worden.

Want hoe beter jij bent in wat je doet, des te meer vraag er komt naar je vaardigheden. En hoe meer vraag er is, des te meer kans er ontstaat om succesvoller te worden.

Zie ook:

3. Verwacht geen wonderen

Met alleen positief denken kom je er niet. Dromen, plannen en visualiseren is waardevol – maar enkel als hulpmiddel bij het ondernemen van de juiste acties.

Als je niets doet dan gebeurt er weinig. Zo simpel is het.

Dus stop met hopen en start met doen. Als je resultaten wilt zien dan moet je ze teweeg brengen door actie te ondernemen.

Onderzoek hoe anderen hebben gedaan wat jij wilt doen. Leer van hun successen ̩n van hun fouten. En weet dat je de realiteit kunt vormen door in actie te komen Рniet door op de bank te zitten en Netflix te kijken.

Hier vind je meer motivatie:

4. Houd je focus vast

Door je aandacht te richten op een handjevol dingen vergroot je je kansen op succes. Focus helpt je momentum op te bouwen.

Wanneer het vliegwiel eenmaal in gang is – en het onderhouden van je succes je minder aandacht kost – kun je verder kijken naar andere projecten. Maar begin met laserscherpe focus.

 • Begin niet constant nieuwe projecten omdat je het idee hebt dat wat je doet niet werkt.
 • Heb geduld en blijf consistent richting je doel werken.
 • Weet dat iets in beweging brengen de meeste energie kost. Als een cruiseschip eenmaal vaart dan kost het veel minder energie om hem in beweging te houden.

Steeds opnieuw beginnen is verleidelijk omdat het makkelijk is. In het begin boek je namelijk altijd veel resultaat, waarna je onvermijdelijk obstakels ontmoet. En dát is dus het moment waarop je jezelf kunt onderscheiden. Want de meeste mensen stoppen hier.

Werk elke dag richting je doel met focus en aandacht. Op die manier bouw je momentum op en vergroot je de kans dat je succesvol wordt.

5. Onthoud dat succes meer is dan geld

Succes wordt automatisch gekoppeld aan rijkdom, populariteit en status. En hoewel deze zaken kunnen volgen nadat je succesvol wordt, zijn er meer dingen in het leven.

 • Iemand met een hoog inkomen heeft niet automatisch een succesvolle relatie, een fijn gezinsleven of een goede gezondheid.
 • Iemand die altijd succesvol is in de liefde haalt niet automatisch voldoening uit haar werk.
 • Als je moet rondkomen met minder geld dan je zou willen, wil dat niet zeggen dat je leven geen succes is.

Succesvol zijn betekent simpelweg dat je gewenste resultaten boekt. Dat je richting je doelen werkt en stap voor stap vooruit komt. Maar je kunt allerlei doelen hebben.

Vaak werkt het juist beter om je niet te verliezen in de externe resultaten (status, geld, populariteit). Als je je richt op interne motivaties zoals beter worden, meer bijdragen en jezelf ontwikkelen ervaar je vaak meer voldoening en plezier.

En uiteindelijk is dat één van de belangrijkste maatstaven van een succesvol leven: voel je je gelukkig en voldaan, of voel je je ontevreden en niet goed genoeg?

Er is niets mis met geld, populariteit en status. Het zijn prachtige dingen om te hebben en ervaren. Maar het zijn niet de enige zaken die de moeite waard zijn. Er is echt meer in het leven.

Hoe vergroot ik mijn discipline voor meer succes?

Succes vereist een bepaalde mate van discipline. Heb je last van uitstelgedrag en krijg je jezelf niet aan het werk? Geen zorgen, je bent niet alleen. En bovendien: je kunt uitstelgedrag eenvoudig afleren.

Wil je weten hoe? Schrijf je dan in voor mijn online cursus tegen uitstelgedrag. Ik laat je zien hoe je binnen enkele weken van je uitstelgedrag verlost bent. Zodat je stappen kunt zetten naar een succesvoller leven.

Meer informatie over deze online cursus…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test