Met telmeditatie tel je tot 100

Het is eigenlijk heel simpel. Telmeditatie werkt net als iedere normale meditatie. Het verschil zit hem in waar je de aandacht op richt.

Bij normale meditatie richt je je aandacht op je ademhaling. Bij telmeditatie tel je iedere in- en uitademing, tot je bij de 100 bent. Je telt niet hardop, maar zachtjes in je hoofd.

Oeps… de tel kwijt

Tja. Het is logisch dat je de eerste paar keren niet direct tot 100 kunt tellen. Je zult merken dat er een interessantere gedachte langskomt die je afleidt, waardoor je de tel kwijt raakt.

Telmeditatie kent geen genade: als je de tel kwijt raakt moet je opnieuw beginnen!

Telmeditatie helpt je om je steeds langer te concentreren

Je zult merken dat je de eerste paar keren misschien niet verder dan 30 kunt tellen voordat je de tel kwijt bent. Geef niet op! Als je doorzet zul je merken dat je langzaam verder komt dan de 50, en uiteindelijk de 100 bereikt.

Wanneer je dit eenmaal kunt, is het veel makkelijker voor je om normaal te mediteren zonder begeleiding van tellen.

Het tellen biedt je een houvast en een soort peilstok om te zien of je vooruitgang maakt. Je mag alleen niet valsspelen!

Dus: ga er maar eens lekker voor zitten… adem in door de neus, adem uit door de mond… รฉรฉn. Adem weer in door de neus… twee…

Je Broednest helpt je vooruit โ˜€๏ธ

Word ook lid van het Broednest en maak je leven steeds leuker in kleine, praktische stappen. ๐ŸŒฑ

Start jouw opwaartse spiraal

Gratis tips om je leven leuker te maken

Maak elke week steeds leuker met mijn gezellige maandagmorgen nieuwsbrief! Ruim 150.000 mensen zijn al lid! ๐Ÿ˜

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. ๐Ÿ’›