Artikel opslaan

Met telmeditatie tel je tot 100

Het is eigenlijk heel simpel. Telmeditatie werkt net als iedere normale meditatie. Het verschil zit hem in waar je de aandacht op richt.

Bij normale meditatie richt je je aandacht op je ademhaling. Bij telmeditatie tel je iedere in- en uitademing, tot je bij de 100 bent. Je telt niet hardop, maar zachtjes in je hoofd.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Oeps… de tel kwijt

Tja. Het is logisch dat je de eerste paar keren niet direct tot 100 kunt tellen. Je zult merken dat er een interessantere gedachte langskomt die je afleidt, waardoor je de tel kwijt raakt.

Telmeditatie kent geen genade: als je de tel kwijt raakt moet je opnieuw beginnen!

Telmeditatie helpt je om je steeds langer te concentreren

Je zult merken dat je de eerste paar keren misschien niet verder dan 30 kunt tellen voordat je de tel kwijt bent. Geef niet op! Als je doorzet zul je merken dat je langzaam verder komt dan de 50, en uiteindelijk de 100 bereikt.

Wanneer je dit eenmaal kunt, is het veel makkelijker voor je om normaal te mediteren zonder begeleiding van tellen.

Het tellen biedt je een houvast en een soort peilstok om te zien of je vooruitgang maakt. Je mag alleen niet valsspelen!

Dus: ga er maar eens lekker voor zitten… adem in door de neus, adem uit door de mond… één. Adem weer in door de neus… twee…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test