Artikel opslaan

Schets een nieuwe toekomst voor jezelf

Het leven is niet alleen dat wat je overkomt. Het is voor een heel groot deel datgene wat jij ervan maakt. Dat betekent niet alleen dat jij zelf kunt bepalen wat je nu doet, het betekent ook dat je jouw eigen toekomst kunt vormgeven.

Door je eigen toekomst te ontwerpen vergroot je de kans dat je leven wordt zoals jij dat wilt. Blijf dus niet hangen bij vandaag. Leef niet vooral reactief, maar leef creatief.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Bepaal een richting waarin je wilt groeien

Wat wil jij in de nabije toekomst ervaren? Het kan zijn dat je wilt groeien in je vakgebied, dat je gezonder wilt leven, betere relaties wilt krijgen of onafhankelijker wilt worden.

Door voor jezelf te bepalen in welke richting je wilt groeien, leg je al een deel van je toekomst vast. Je stelt namelijk een doel, en zodra je een doel daadwerkelijk opschrijft vergroot je de kans dat je het zult bereiken.

Dat is niet zozeer iets magisch, het is logisch. Als jij weet wat je wilt dan kun je veel eenvoudiger keuzes maken.

Zonder doel is een avond onbeperkt spareribs eten geen probleem. Je hebt honger, en je hebt trek in spareribs. Als je echter als doel hebt gesteld dat je gezonder wilt worden, dan zul je bijna automatisch een andere keuze maken. Zonder doel doe je maar wat, met doel leef je bewuster.

Begin te werken richting je nieuwe toekomst

Dus zodra je weet waar je je de komende maanden op wilt richten, is het tijd om te handelen richting je doel.

Je wilt volgend jaar een wereldreis maken? Zet dan de eerste stappen richting dat doel. Maak een begroting, ga je inlezen, leg contacten met mensen die je advies kunnen geven.

Zet je geld apart, zorg voor extra inkomsten om sneller te sparen, ga je tickets boeken. Leef met je doel in je achterhoofd, en maak keuzes ten gunste van dit doel.

Bouw momentum op

Zodra je de eerste stappen richting je nieuwe toekomst zet, zul je merken dat je momentum opbouwt. Van het één komt het ander, het balletje begint te rollen.

Vorige week hing je nog over de begroting, terwijl je jezelf afvroeg hoe je dat geld ooit bij elkaar zou kunnen krijgen. Nu, een week later, zie je ineens de mogelijkheden. Je nieuwe toekomst begint werkelijkheid te worden.

Laat deze vibe niet los. Blijf doorgaan. Laat het opbouwen als een sneeuwbal en laat het groeien. Je zult zien dat je nieuwe toekomst sneller realiteit wordt dan je had gedacht.

Geniet van de potentie en van het proces

Zodra je momentum hebt opgebouwd is het tijd om te genieten van het proces. Blijf je niet alleen richten op de uiteindelijke uitkomst, maar geniet ook nu.

Het is makkelijk om jezelf te verliezen in je doel en alle stappen richting je doel af te doen als vervelend en noodzakelijk kwaad. Probeer het anders te zien.

Werken richting je nieuwe toekomst is iets waarvan je kunt genieten. Geniet van het proces, van het feit dat je doel stapje voor stapje dichterbij komt. Geniet van het gevoel van verwachting en verheug je op wat komen gaat.

Jij kunt zelf bepalen wanneer je je nieuwe toekomst gaat vormgeven, en wat je ermee wilt doen. Geniet van iedere stap in het proces, en haal je doel stapje voor stapje naar je toe.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test